• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 39 z 96
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 96

#383207  autor: osachorzow
 26 sty 2010, 15:25
alex1155 pisze:Ps.Ta cała Era Bekap polega poprostu na skopiowaniu na serwer wiadomości i kontaktow?Dobrze rozumiem?
wg mnie tak :) po prostu kolejny sposób na wyciągnięcie forsy i pogłębienie inwigilacji abonentów ;) do posiadanych już przez operatora danych (billingi, smsy) dojdzie jeszcze lista kontaktów znajdująca się w telefonie :D

#383210  autor: alex1155
 26 sty 2010, 15:35
osachorzow pisze:
alex1155 pisze:Ps.Ta cała Era Bekap polega poprostu na skopiowaniu na serwer wiadomości i kontaktow?Dobrze rozumiem?
wg mnie tak :) po prostu kolejny sposób na wyciągnięcie forsy i pogłębienie inwigilacji abonentów ;) do posiadanych już przez operatora danych (billingi, smsy) dojdzie jeszcze lista kontaktów znajdująca się w telefonie :D
Widocznie Era lubi byc blisko swych klientów :roll: :roll:
Jak dla mnie oferta dobra , przy moim skromniutkim abonamencie oferta Nowa Era 40 bedzie jak najbardziej ok. :D

#383281  autor: darus161
 26 sty 2010, 19:54
Hej!
Słuchajcie dziwna sprawa. Podpisywałem aneks do umowy w lutym 2007 roku na trzy lata (ale byłem głupi;D). No i myślałem, że umowę mam także do lutego. A sprawdziłem na iBoa i widnieje tam informacja:
Data wygaśnięcia umowy 27-04-2010 (Po tej dacie Umowa ulega przedłużeniu na czas nieoznaczony.)
Pewnie podpisałem aneks dużo przed końcem starej umowy. No okej, ale przecież oferta bez telefonu jest przygotowywana na 4 miesiące przed końcem starej umowy (czyli powinna być dostępna dopiero 27 grudnia). A ja już miałem telefony/smsy o możliwości przedłużenia umowy około 10-14 grudnia- nie pamiętam dokładnie ale na pewno nie później. Czy to znaczy, że aneks ze słuchawką także będę mógł podpisać szybciej? A może było to spowodowane tym, że 27 grudzień to okres świąteczno-noworoczny, ale w sumie czy to dla nich jakaś różnica??
Pozdrawiam

#383292  autor: pawel.pietrasz
 26 sty 2010, 20:38
Mam pytanie, jezeli podpisalem aneks do umowy 1,5 miesiaca temu,oferta identyczna jak ta nowa obecnie na stronie www, to czy moge usluge blueconnect w telefonie uruchomic w promocyjnej cenie 5zl za 50MB, czy ta promocyjna cena obejmuje tylko osoby ktore podpisza aneks ?

#383294  autor: darus161
 26 sty 2010, 20:50
Wydaje mi się, że nie możesz sobie już tego aktywować po promocyjnej cenie. Chociaż zadzwoń na infolinie i po kilku minutach będziesz miał pewną odpowiedz;)

#383295  autor: osachorzow
 26 sty 2010, 20:50
pawel.pietrasz, obowiązują Cię warunki z chwili podpisywania aneksu czyli teoretycznie niestety nie możesz wybrać pakietu ze zniżką :(

#383297  autor: darus161
 26 sty 2010, 21:12
osachorzow pisze:...
ja widzę jeszcze ważniejszą zmianę: jako 'prezent' można wziąć paczkę 50MB za 5zł. Od dłuższego czasu czekaliśmy na paczki internetowe jako promocyjny dodatek i dali... lepszy rydz niż nic ;) Co ciekawe wszystkie prezenty są na cały okres umowy a 50MB na 18 m-cy... trochę nieładnie...
50 MB za 5 zł także jest na cały okres umowy!
Promocyjny abonament za usługę „blueconnect 50 MB” wynosi 5 zł z VAT przez okres 24 pełne Cykle rozliczeniowe
Nie wiem skąd info o tym, że tylko na 18 miesięcy

#383299  autor: osachorzow
 26 sty 2010, 21:19
darus161 pisze:Nie wiem skąd info o tym, że tylko na 18 miesięcy
z regulaminu na stronie ery :) Najwyraźniej kopiowali ten fragment z regulaminu przedłużenia bez telefonu (gdzie jest 18 m-cy) i zapomnieli zmienić przed pierwszą publikacją, bo wszystkie usługi były na 24 m-ce, a ta (nowa) na 18 :) Dobrze że już poprawili i jest na 24 m-ce :)

#383302  autor: racuch
 26 sty 2010, 21:38
Witam, dostałem dzisiaj list ze zmianą regulaminu ery i informacją, że mogę odstąpić od umowy w okresie 14 dni. Chciałem sie zapytac, czy takie odstapienie nie wiąże się z kosztami?

#383305  autor: colonial
 26 sty 2010, 21:41
Tak, poniesiesz koszty kar umownych jeśli złożysz wniosek o rozwiązania umowy w czasie jej trwania.

#383308  autor: st.konsultant
 26 sty 2010, 21:50
osachorzow pisze:pawel.pietrasz, obowiązują Cię warunki z chwili podpisywania aneksu czyli teoretycznie niestety nie możesz wybrać pakietu ze zniżką :(

Niestety tak to wygląda również w praktyce.

#383313  autor: racuch
 26 sty 2010, 21:55
szkoda z tymi karami... już myślałem, że będę mógł zrezygnować, przejśc do tak taka, potem znów wziąć abo, ale dedykowany do internetu... bo teraz mam 300 min jakieś i w ogóle nie wykorzystuje, a płacę za internet wielkie sumy... :(

#383321  autor: colonial
 26 sty 2010, 22:03
Dlaczego nie uruchomisz pakietu internetowego? Nawet po wykorzystaniu go, jeśli weźmiesz mały, będziesz miał obnizoną, całkiem znośną i znacznie niższą niż standardowa opłatę za dane wysłane i odebrane.

#383325  autor: racuch
 26 sty 2010, 22:11
mam już pakiet internetowy ale i tak się nie opłaca... muszę sobie policzyć, może jednak warto zapłacić tę karę ;)

#383331  autor: kuwejt
 26 sty 2010, 22:27
st.konsultant pisze:
osachorzow pisze:pawel.pietrasz, obowiązują Cię warunki z chwili podpisywania aneksu czyli teoretycznie niestety nie możesz wybrać pakietu ze zniżką :(

No własnie. Ponieważ jestm zainteresowany tym pakietem w tej cenie przed chwilą dzwniłem do BOA i Pani poinformowała mnie iż będę mógł ten pakiet włączyć w cenie 5zl, niestety nie mogła tego zrobić od ręki bo maja jakas konserwacje systemu i poleciła abym włączył sobie przez IBOA, jednak po mojej sugestii iz tam cena widnieje 15zl zaproponowała że oddzwoni jutro po południu i mi włączy. (aneks podpisywałem 26-11). Zobaczymy co z tego wyjdzie ale z tego co mi się na chłopski rozum wydaje i tego co piszesz to raczej za bardzo na to nie liczę no ale zobaczymy jak będzie. Zapewne jutro po telefonie opisze co z tego wyszło

#383333  autor: osachorzow
 26 sty 2010, 22:33
kuwejt, fajnie jakby się dało bo mogliby być bardziej elastyczni w takich sytuacjach jak jest właśnie te 60 dni na promocyjne włączanie pakietów i wejdą jakieś nowe oferty ;) IBOA leży, *100# częściowo też, telefoniczne BOA też... czyżby mały armagedon? ;) Koniecznie napisz czy udało Ci się włączyć ten pakiet - zobaczymy jak bardzo pro-kliencka jest era :)
Ostatnio zmieniony 26 sty 2010, 23:10 przez osachorzow, łącznie zmieniany 1 raz.

#383340  autor: natalia.natalia
 26 sty 2010, 23:00
pawel.pietrasz pisze:Mam pytanie, jezeli podpisalem aneks do umowy 1,5 miesiaca temu,oferta identyczna jak ta nowa obecnie na stronie www, to czy moge usluge blueconnect w telefonie uruchomic w promocyjnej cenie 5zl za 50MB, czy ta promocyjna cena obejmuje tylko osoby ktore podpisza aneks ?
usługi w preferencyjnych cenach można włączyć w ciągu 60 dni, ale czy będziesz mieć taką możliwość to nie wiem. Najlepiej jak wejdziesz na iboa i zobaczysz czy masz taką możliwość.

#383358  autor: thonka
 26 sty 2010, 23:36
natalia.natalia, na iBOA na 100% bedzie dalej cena 15zl chocby mial znizke do 1gr. sam wiem po sobie, mimo ze mam paczke 500mb za 15zl, to cena na iBOA przy aktywnym pakiecie to 50zl.
tak samo bylo z oferta prestiz 100 jak jeszcze ja mialem ;) placilem za 5xOU + OzP + 50mb 100zl, ale wg. iBOA cena za to wszystko to bylo skromne 230zl...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#383369  autor: st.konsultant
 27 sty 2010, 00:01
kuwejt pisze:
st.konsultant pisze:

No własnie. Ponieważ jestm zainteresowany tym pakietem w tej cenie przed chwilą dzwniłem do BOA i Pani poinformowała mnie iż będę mógł ten pakiet włączyć w cenie 5zl, niestety nie mogła tego zrobić od ręki bo maja jakas konserwacje systemu i poleciła abym włączył sobie przez IBOA, jednak po mojej sugestii iz tam cena widnieje 15zl zaproponowała że oddzwoni jutro po południu i mi włączy. (aneks podpisywałem 26-11). Zobaczymy co z tego wyjdzie ale z tego co mi się na chłopski rozum wydaje i tego co piszesz to raczej za bardzo na to nie liczę no ale zobaczymy jak będzie. Zapewne jutro po telefonie opisze co z tego wyszło

Czasami zdarzają się niestandardowe sytuację, gdzie za zgodą przełożonego można zrobić upust jak np minie 60 dni a ktoś chciałby włączyć usługę promocyjną. W tym przypadku jest jednak troszkę inaczej. Tutaj nie możemy dawać upustów. Równie dobrze, Klienci, którzy podpisali aneksy w wakacje, mogliby dzwonić we wrześniu, żeby im włączyć dodatkowy pakiet minut bez Play ;) Oczywiście różne cuda się zdarzają, konsultanci, czasem na własne ryzyko idą na rękę Klientowi i być może uda się włączyć ten pakiet za 5 zł ;) .

[ Dodano: 2010-01-27, 00:03 ]
natalia.natalia pisze:
pawel.pietrasz pisze:Mam pytanie, jezeli podpisalem aneks do umowy 1,5 miesiaca temu,oferta identyczna jak ta nowa obecnie na stronie www, to czy moge usluge blueconnect w telefonie uruchomic w promocyjnej cenie 5zl za 50MB, czy ta promocyjna cena obejmuje tylko osoby ktore podpisza aneks ?
usługi w preferencyjnych cenach można włączyć w ciągu 60 dni, ale czy będziesz mieć taką możliwość to nie wiem. Najlepiej jak wejdziesz na iboa i zobaczysz czy masz taką możliwość.
Na preferencyjnych cenach pod warunkiem, że w momencie podpisywania aneksu była taka promocja, a 1,5 miesiąca temu nie było 50 MB za 5 zł. Tak jak napisał thonka na IBOA nie będzie żadnego info, tam są zawsze standardowe ceny.

P.S

Szkoda, że nie dali 500 MB też w jakieś promocji.

#383380  autor: wookashpyka
 27 sty 2010, 00:48
st.konsultant pisze: Szkoda, że nie dali 500 MB też w jakieś promocji.
Bardzo szkoda :(
  • Strona 39 z 96
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 96
  • 1
  • 37
  • 38