• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 38 z 96
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 96

#382740  autor: Maly745
 24 sty 2010, 19:51
st.konsultant pisze:
tedexxx pisze:Przy przedłużaniu umowy Nowy Pakiet Biznes 40 można mieć 10 numerów za 1 grosz. Opłata za każdy numer 1 zł miesięcznie. Informacja pewna-pracownik salonu ery dzwonił do centrali i tam uzyskał taką informację.

Ja osobiście przedłużyłem umowę bez telefonu z 50% upustem na abonament w taryfie NPB40 i od maja mam 10 numerów za grosz bez jakichkolwiek opłat. Oferta uzyskana telefonicznie w SUK. Jak dzwoniłem na zwykłą infolinię to też mówili że to nie możliwe ale w SUK możliwe.

#382759  autor: st.konsultant
 24 sty 2010, 21:02
Maly745 pisze:
st.konsultant pisze:
tedexxx pisze:Przy przedłużaniu umowy Nowy Pakiet Biznes 40 można mieć 10 numerów za 1 grosz. Opłata za każdy numer 1 zł miesięcznie. Informacja pewna-pracownik salonu ery dzwonił do centrali i tam uzyskał taką informację.

Ja osobiście przedłużyłem umowę bez telefonu z 50% upustem na abonament w taryfie NPB40 i od maja mam 10 numerów za grosz bez jakichkolwiek opłat. Oferta uzyskana telefonicznie w SUK. Jak dzwoniłem na zwykłą infolinię to też mówili że to nie możliwe ale w SUK możliwe.

Chyba, że oferta specjalna, ale nie było o tym wcześniej mowy.

#382942  autor: killuminati
 25 sty 2010, 16:38
witam mam pytanie. Mam w tej chwili taryfe nowy komfort i niedługo kończy się umowa. Czy przy przedłużeniu umowy można na preferencyjnych warunkach dostać taryfę Era G2. Nie pamiętam jak dokładnie nazywa się ta taryfa. Telefon HTC Hero, abo 85zł, 500mb blueconnect i 120min. Pytam bo nowa era nie pasuje, zależy mi bardziej na pakiecie net i htc hero. A widzę że w Play za 85zł jest nieco lepiej. pozdrawiam

#382943  autor: osachorzow
 25 sty 2010, 16:42
killuminati, przeczytaj kilka stron wstecz w tym wątku a wszystkiego na pewno się dowiesz. Kilka dni temu były informacje na temat przedłużenia umowy z tą taryfą. Informacje masz też na stronie Ery, od której chyba wypadałoby zacząć? Na głównej stronie masz link do oferty przedłużenia umowy z nowym aparatem a tam regulamin tego przedłużenia, również w taryfach dedykowanych.

#382946  autor: natalia.natalia
 25 sty 2010, 16:46
osachorzow i jak Twój "nowy abonament", udało się coś zrobić? Jestem bardzo ciekawa.

#382954  autor: killuminati
 25 sty 2010, 17:30
osachorzow tyle to ja widze, ale ta oferta niczym się nie różni od oferty dla nowych. czy starzy abonenci mogą liczyć na jakieś rabaty w ramach tej taryfy?

#382957  autor: st.konsultant
 25 sty 2010, 17:35
killuminati pisze:osachorzow tyle to ja widze, ale ta oferta niczym się nie różni od oferty dla nowych. czy starzy abonenci mogą liczyć na jakieś rabaty w ramach tej taryfy?

Nie ma dodatkowych upustów.

#382959  autor: thonka
 25 sty 2010, 17:39
killuminati, jakbys zadal sobie trud przeczytania choc kilku stron z tego tematu, wiedzialbys, ze oferty dedykowane z iphonem/androidami/blackberry nie sa negocjowalne.
warunki sa takie same jak dla nowych abonentow (no prawie, bo nie placisz aktywacji).

negocjowac mozesz tylko abonamenty NE, staz w sieci nie ma znaczena.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#382960  autor: killuminati
 25 sty 2010, 17:41
ok dzięki thonka, czyli problem sam się rozwiązał :roll:

#383087  autor: emka0
 26 sty 2010, 07:49
Dajcie sobie spokój z abonamentami. Przez 6 lat miałem świetnie skrojone taryfy, ale w październiku nie przedłużyłem umowy tylko przeszedłem do Tak Taka. Oto moje spostrzeżenia - wcześniej przez 2 lata miałem abonament (bez telefonu, bo miałem swój lepszy) co wychodziło miesięcznie około 60 złotych. Po przejściu na kartę użytkowanie telefonu kosztuje mnie miesięcznie... 20 złotych. Spodziewałem się spadku do 50 złotych a tu taka niespodzianka. Za wszystkim, jak się okazuje, stoi to o czym w reklamach niestety nie mówią:
a) stała stawka do wszystkich sieci, co w przypadku abo wpisane jest jedynie w tzw. "darmowe minuty" nawet jeśli nie ma abo z telefonem.
b) pula z ładowania, która obejmuje internet, roaming, numery premium (za co w abo przeważnie naliczało się dodatkowo - przede wszystkim numery premium - czasami nie mam możliwości skorzystania z płatności internetowej i łatwiej jest zapłacić telefonem)
c) 10% gratis przy doładowaniu przez internet i okresowe promocje jak ta obecna. Drugie doładowanie miałem za 150 złotych, a otrzymałem 300 złotych.
d) brak umowy, elastyczność, w każdej chwili mogę przejść do konkurencji, jeśli coś mi się nie spodoba, a nie po dwóch latach
e) telefony w abo nie są już tak atrakcyjne, również cenowo, jak jeszcze kilka lat temu...
f) podczas 2-letniej sztywnej umowy abonamentowej, stawki na usługi pre-paidowe, dzięki silnej konkurencji, będą coraz bardziej korzystne. Być może zejdę do 15 złotych miesięcznie a może jeszcze niżej.
g) NIE MUSZĘ PŁACIĆ ZA SPRAWDZENIE STANU KONTA; w abo, co było absurdem, za odsłuchanie informacji trzeba było płacić.

jedyna zauważalna dla mnie wada pre-paidu
- Paczka internetowa powinna być nie tylko 5MB. Ale jeśli tylko będę miał z tym faktycznie poważny problem, już wieczorem mogę przejść do mmobile itp. z lepszą ofertą internetową.

Nie piszę o tym dla osób, które faktycznie potrzebują umowy na telefon. Piszę to dla osób, które z przyzwyczajenia korzystają z abonamentu mając w głowie wady pre-paidów z początków działalności. Moi znajomi są zaskoczeni. Jeżeli pomogłem chociaż 2% czytelników, proszę o nieusuwanie tego przez moderatora. To jest na temat!

#383132  autor: osachorzow
 26 sty 2010, 11:43
emka0 pisze:NIE MUSZĘ PŁACIĆ ZA SPRAWDZENIE STANU KONTA; w abo, co było absurdem, za odsłuchanie informacji trzeba było płacić
z pozostałymi punktami się zgadzam, ale ten jest chybiony ;) stan wykorzystania 'darmowych' minut i innych pakietów jest dostępny na iboa za darmo ;)

#383136  autor: DiAbOlO
 26 sty 2010, 12:03
Na stronach Ery pojawił się cennik z dzisiejszą datą (26.01.2010).
Oto on:
Cennik dla Przedłużających

...:::DiAbOlO:::...

#383137  autor: osachorzow
 26 sty 2010, 12:07
Coś często zmieniają ostatnio... wcześniejszy pojawił się zaledwie 5 dni temu...

ja widzę jeszcze ważniejszą zmianę: jako 'prezent' można wziąć paczkę 50MB za 5zł. Od dłuższego czasu czekaliśmy na paczki internetowe jako promocyjny dodatek i dali... lepszy rydz niż nic ;) Co ciekawe wszystkie prezenty są na cały okres umowy a 50MB na 18 m-cy... trochę nieładnie...

#383152  autor: DiAbOlO
 26 sty 2010, 12:48
osachorzow pisze:Coś często zmieniają ostatnio... wcześniejszy pojawił się zaledwie 5 dni temu...

ja widzę jeszcze ważniejszą zmianę: jako 'prezent' można wziąć paczkę 50MB za 5zł. Od dłuższego czasu czekaliśmy na paczki internetowe jako promocyjny dodatek i dali... lepszy rydz niż nic ;) Co ciekawe wszystkie prezenty są na cały okres umowy a 50MB na 18 m-cy... trochę nieładnie...
Trochę przycięli na tym necie. Człowiek zapomni i potem faktura mu przypomni o tym fakcie :P.
A co do cen to zauważył ktoś jakieś zmiany?

...:::DiAbOlO:::...

#383164  autor: anonim69
 26 sty 2010, 13:14
emka0

Uważam, że ważny jest profil dzwonienia i wcześniejsze przekalkulowanie , wówczas można powiedzieć co jest lepsze , sprawa umowy jest tu oczywista człowiek jest wolny i nie musi płacić co miesiąc czy przegadał minuty czy tez nie , określonej z góry kwoty , zejście na 20 zł z 60 zł miesięcznie to już daje jakaś kwotę o ile jest to te same wykorzystanie minut , trochę się dziwie gdyż oferta TAK-TAK wydaje mi się mało atrakcyjna, dlatego przedłużyłem w tamtym tygodniu umowę bez telefonu na 18 miesięcy , niestety ceny telefonów są jakie są.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2010, 13:44 przez anonim69, łącznie zmieniany 1 raz.

#383169  autor: łazęga
 26 sty 2010, 13:26
Ceny są jakie są, tylko nie wierzę, że PTC kupując telefony od producentów ma taką samą cenę jak nabywca prywatny. A w chwili obecnej ceny oferowane przez Erę są "lichwiarskie".
osachorzow pisze:
emka0 pisze:NIE MUSZĘ PŁACIĆ ZA SPRAWDZENIE STANU KONTA; w abo, co było absurdem, za odsłuchanie informacji trzeba było płacić
z pozostałymi punktami się zgadzam, ale ten jest chybiony ;) stan wykorzystania 'darmowych' minut i innych pakietów jest dostępny na iboa za darmo ;)
Szczególnie jak jesteś "w terenie" możesz w i-BOA sprawdzić ten stan. :wink:

Wczoraj bardzo zdenerwowało mnie to następujące zdarzenie. Do 23 mam płatną fakturę (realizacja poprzez PZ), także PZ przychodzi pierwszy dzień roboczy po dniu wolnym (23.01. sobota). Wczoraj dzwoniłem na BOA i kilka razy automat PRZYPOMINAŁ mi, że nie zapłaciłem za fakturę.

#383194  autor: alex1155
 26 sty 2010, 14:38
łazęga pisze:Szczególnie jak jesteś "w terenie" możesz w i-BOA sprawdzić ten stan.
Wpisujesz w telefon kod *100# opcja Twoje faktury i masz liczbe pozostałych minut. :roll: Tez mnie na początku te opłaty denerwowały , ale na szczęście juz mozna sprawdzic stan konta za darmo :D :D

#383201  autor: osachorzow
 26 sty 2010, 14:53
alex1155, zapomniałem napisać o *100# (mimo że używam :D ) ale na szczęście uratowałeś moje obalenie punktu dotyczącego płatnego sprawdzania pakietów! dzięki :)

#383202  autor: łazęga
 26 sty 2010, 14:56
Dziękować !!!

#383206  autor: alex1155
 26 sty 2010, 15:17
osachorzow pisze:alex1155, zapomniałem napisać o *100# (mimo że używam :D ) ale na szczęście uratowałeś moje obalenie punktu dotyczącego płatnego sprawdzania pakietów! dzięki :)
Tym bardziej,że w tej kwestii na Ere nie mozna narzekać. Chce zauwazyć ,że Orange w ofertach firmowych równiez wniósł dodatkowe opłaty podobnie jak Polkomtel wraz z nowym regulaminem , a Ptc wręcz przeciwnie, wprowadza bezpłatne kody.
Jeśli zaś chodzi o prepaid to połączenie z Bok tt kosztuje 2.44 , a Bok w Heyah 1zł/minuta więc maja sobie na czym odbic darmowe sprawdzanie stanu konta).

Ps.Ta cała Era Bekap polega poprostu na skopiowaniu na serwer wiadomości i kontaktow?Dobrze rozumiem?
  • Strona 38 z 96
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 96
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38