• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 37 z 96
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 96

#382516  autor: Siatkarz
 23 sty 2010, 20:41
natalia.natalia pisze:
Siatkarz pisze:Przepraszam, gdy napisałem po Pani posta
ja nie Pani :P ja Natalia

PS. Szukam odpowiedzi na Pana/Twoje pytanie

[ Dodano: 2010-01-23, 20:01 ]
7.2.
W ramach oferty „Promocyjne zestawy dla iPhone” Abonent otrzymuje Dodatkowy pakiet minut do wszystkich sieci krajowych oraz na połączenia międzynarodowe (wykonane w kraju) do krajów Unii Europejskiej, wymienialnych na SMS-y do krajowych sieci komórkowych. Dodatkowy pakiet minut jest wykorzystywany po minutach otrzymywanych w ramach taryfy. Niewykorzystane minuty z Dodatkowego pakietu minut mogą być wykorzystane w następnym Cyklu rozliczeniowym (przechodzą na jeden okres rozliczeniowy) i rozliczane są po przeniesionych z poprzedniego Cyklu rozliczeniowego minutach w ramach taryfy.

Czyli pakiet 30 minut jest co miesiąc :-)
Teraz już rozwiano wszystkie moje wątpliwości. Dzięki Natalio :)

#382518  autor: osachorzow
 23 sty 2010, 20:49
Siatkarz,
7.2.
W ramach oferty „Promocyjne zestawy dla iPhone” Abonent otrzymuje Dodatkowy pakiet minut do wszystkich sieci krajowych oraz na połączenia międzynarodowe (wykonane w kraju) do krajów Unii Europejskiej, wymienialnych na SMS-y do krajowych sieci komórkowych. Dodatkowy pakiet minut jest wykorzystywany po minutach otrzymywanych w ramach taryfy. Niewykorzystane minuty z Dodatkowego pakietu minut mogą być wykorzystane w następnym Cyklu rozliczeniowym (przechodzą na jeden okres rozliczeniowy) i rozliczane są po przeniesionych z poprzedniego Cyklu rozliczeniowego
to dotyczy oferty z iPhonem a myślałem że pytają co zwykłą ofertę myślisz o taryfach ze 'zwykłymi' telefonami to dodatkowe minuty nie przechodzą:
6.5. Minuty z Promocyjnego pakietu 500 minut, 220 minut, 170 minut, 120 minut, 70 minut lub 30 minut można wykorzystać na połączenia do krajowych operatorów
stacjonarnych oraz komórkowych z wyłączeniem Abonentów lub Użytkowników P4 Sp. z o.o. oraz do Abonentów lub Użytkowników dostawców świadczących usługi
telekomunikacyjne z wykorzystaniem sieci tego operatora.
6.6. Minuty z promocyjnego pakietu nie wymieniają się na SMS-y oraz MMS-y.
6.7. Niewykorzystane w danym Cyklu rozliczeniowym minuty z promocyjnego pakietu nie przechodzą na kolejny Cykl rozliczeniowy.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2010, 20:54 przez osachorzow, łącznie zmieniany 1 raz.

#382520  autor: natalia.natalia
 23 sty 2010, 20:53
To prawda, aczkolwiek pytanie dotyczyło abonamentu dedykowanego do iPhona :D:D:D

#382522  autor: osachorzow
 23 sty 2010, 20:56
natalia.natalia, tekst
Siatkarz pisze:Co do zwykłej oferty: ten promocyjny pakiet minut jest na raz, czy co miesiąc?
odebrałem jako pytanie o ofertę ze 'zwykłymi' telefonami anie abo dedykowane ;)

Ale grunt, że się zgadzamy co do (nie)przechodzenia minut w różnych opcjach :)

#382550  autor: Siatkarz
 23 sty 2010, 22:19
osachorzow pisze: to dotyczy oferty z iPhonem a myślałem że pytają co zwykłą ofertę myślisz o taryfach ze 'zwykłymi' telefonami to dodatkowe minuty nie przechodzą:
No właśnie też doszedłem do takiego wniosku. Chyba by było za fajnie gdybym za 100 zł miał co miesiąc 500 minut do wszystkich. ;)
natalia.natalia pisze:To prawda, aczkolwiek pytanie dotyczyło abonamentu dedykowanego do iPhona :D:D:D
Poniekąd, później zadałem pytanie czy w niededykowanym abonamencie te minuty promocyjne są co miesiąc. Z góry przepraszam za nieścisłość :oops:

Podsumowując: W dedykowanym abonamencie dla iPhone 30 minut w taryfie za 95 zł jest co miesiąc, w niededykowanym abonamencie 220 minut w taryfie za 100 zł NIE jest co miesiąc, tylko 'na raz'?
Trochę poplątane, ale mocno mi pomożecie w wyborze. :wink:

#382553  autor: osachorzow
 23 sty 2010, 22:22
Siatkarz, znów namieszałeś ;) Minuty dodatkowe masz przyznawane co miesiąc w każdej taryfie. W dedykowanym abo dla iPhone minuty przechodzą na kolejny okres, a w abonamentach ze 'zwykłymi' telefonami dodatkowe minuty NIE przechodzą na kolejny miesiąc. Minuty podstawowe (te do wszystkich) przechodzą na kolejny miesiąc we wszystkich abonamentach :)

Czyli biorąc NE120 za 100zł masz w KAŻDYM miesiącu 500 minut to wygadania (te dodatkowe bez play). Poczytaj kilka stron wstecz to zobaczysz za ile można wytargować NE120, będzie to mniej niż 100zł o których piszą na stronie Ery ;)

#382558  autor: natalia.natalia
 23 sty 2010, 22:32
Jeśli chodzi o zwykłe abonamenty to są dodatkowe pakiety minut, ale na innych zasadach:
-wykorzystywane po minutach abonamentowych,
-nie są wymienialne na smsy
-nie przechodzą na kolejny okres
-są przyznawane co miesiąc

[ Dodano: 2010-01-23, 22:37 ]
no właśnie one nie są do playa

#382564  autor: Siatkarz
 23 sty 2010, 23:12
Ok teraz rozumiem. Tyle, że ja nie wytracę tych 500 minut w ciągu nawet 3 miesięcy, a co dopiero w jeden. ;) A ta oferta dla iPhone daje też BlueConnect, rozsądną liczbę minut i upusty na iPhone'y, którego chyba sobie kupię. :P

#382573  autor: tedexxx
 23 sty 2010, 23:47
Witam, Dzisiaj przedłużyłem umowę w salonie ery(kończy mi się w lutym). Zdecydowałem się na Nowy Pakiet Biznes 40 za 24,40 bez telefonu na 18 miesięcy (do tej pory płaciłem za to samo 48,80) Po powrocie do domu znalazłem w internecie lepszą ofertę- wszystkie rozmowy w erze za 0 zł. Czy jest szansa aby zmienić podpisany aneks? A przede wszystkim czy oferta Wszystkie rozmowy w erze dostępne jest prz przedłużaniu umowy czy tylko dla nowych abonentów?

#382575  autor: osachorzow
 23 sty 2010, 23:50
tedexxx, jeśli podpisałeś w punkcie sprzedaży to nie masz szans na wypowiedzenie umowy - z resztą te 10 dni w przypadku podpisywania umowy poza lokalem przedsiębiorcy dotyczy tylko konsumentów, a skoro brałeś taryfę firmową to jako przedsiębiorca niemógłbyś z tego prawa skorzystać :(

#382577  autor: st.konsultant
 23 sty 2010, 23:59
tedexxx pisze:Witam, Dzisiaj przedłużyłem umowę w salonie ery(kończy mi się w lutym). Zdecydowałem się na Nowy Pakiet Biznes 40 za 24,40 bez telefonu na 18 miesięcy (do tej pory płaciłem za to samo 48,80) Po powrocie do domu znalazłem w internecie lepszą ofertę- wszystkie rozmowy w erze za 0 zł. Czy jest szansa aby zmienić podpisany aneks? A przede wszystkim czy oferta Wszystkie rozmowy w erze dostępne jest prz przedłużaniu umowy czy tylko dla nowych abonentów?

W tej chwili rozmowy w Erze za 0 zł nie są dostępne przy aneksie, także nic nie straciłeś.

#382586  autor: natalia.natalia
 24 sty 2010, 00:45
Ogólnie Nowy Pakiet Biznes to porażka. W opcji którą wybrałeś minuta 66 gr!! Dużo korzystniejsze są pakiety "Firma". Mogłeś też skorzystać ze zwykłego abonamentu Nowa Era 20, abonament by kosztował 15 zł i w tym miałbyś 60 minut.

#382588  autor: st.konsultant
 24 sty 2010, 00:59
natalia.natalia pisze:Ogólnie Nowy Pakiet Biznes to porażka. W opcji którą wybrałeś minuta 66 gr!! Dużo korzystniejsze są pakiety "Firma". Mogłeś też skorzystać ze zwykłego abonamentu Nowa Era 20, abonament by kosztował 15 zł i w tym miałbyś 60 minut.

Dlaczego od razu porażka?
Zależy jaki jest profil dzwonienia....Jeżeli ktoś dzwoni głownie do Ery i na stacjonarne to włączając sobie tanie połączenia do tych sieci ma 0,24 zł brutto za minutę. Do tego w promocji 10 numerów do Ery po 1 gr(w opcji z aparatem).

Korzyścią pakietu wartościowego w przeciwieństwie np do taryfy firma, jest to, że roaming schodzi z pakietu. Tak samo smsy, w firmie za każdego smsa trzeba zapłacić ponad abonament.

Teraz przy aneksie z telefonem do NPB są również dodatkowe minuty do wszystkich.

W opcji bez aparatu nie ma numerów za grosz, ale jeżeli ktoś chce dzwonić z wybranymi numerami(Era lub stacjonarne) to może sobie wybrać do 10 numerów z którymi minuta 0,12 brutto(każdy numer pomniejsza pakiet wartościowy miesięcznie o 1 zł netto).

#382590  autor: natalia.natalia
 24 sty 2010, 01:06
Wiedziałam, że padnie kontrargument ROAMING. Tak to prawda, ta oferta jest dobra do tego. Ponadto trochę przeżytek. Dobranoc :wink:

#382627  autor: tedexxx
 24 sty 2010, 11:16
Przy przedłużaniu umowy Nowy Pakiet Biznes 40 można mieć 10 numerów za 1 grosz. Opłata za każdy numer 1 zł miesięcznie. Informacja pewna-pracownik salonu ery dzwonił do centrali i tam uzyskał taką informację.

#382634  autor: st.konsultant
 24 sty 2010, 11:42
tedexxx pisze:Przy przedłużaniu umowy Nowy Pakiet Biznes 40 można mieć 10 numerów za 1 grosz. Opłata za każdy numer 1 zł miesięcznie. Informacja pewna-pracownik salonu ery dzwonił do centrali i tam uzyskał taką informację.

Przy umowie 18-miesięcznej bez telefonu? To ciekawe, bo ja mam codziennie do czynienia z tą ofertą i nie widziałem takiej opcji.

Lepiej przeczytaj regulamin czy gdzieś masz taki zapis. Wg mnie Konsultant się pomylił. W opcji bez aparatu, jak pisałem wcześniej, można wybrać do 10 numerów(Era i stacjonarne), gdzie minuta kosztuję 0,12 zł brutto i każdy numer pomniejsza miesięcznie pakiet wartościowy o 1 zł(nie jest to usługa promocyjna, tylko usługa, która jest w cenniku NPB).

Na potwierdzenie http://www.era.pl/pl/biznes/moje_konto/ ... koszty_npb . Nie ma nigdzie mowy o numerach za 1 grosz.

Chyba, że to jakaś oferta specjalna SUK.

[ Dodano: 2010-01-24, 11:45 ]
natalia.natalia pisze:Wiedziałam, że padnie kontrargument ROAMING. Tak to prawda, ta oferta jest dobra do tego. Ponadto trochę przeżytek. Dobranoc :wink:

Owszem, zgodzę się, że mogliby troszkę odświeżyć ofertę biznesową, ale mimo wszystko NPB jest dla niektórych Klientów, nadal bardzo korzystny, szczególnie porównując do taryfy Firma ;) .
Ostatnio zmieniony 24 sty 2010, 21:03 przez st.konsultant, łącznie zmieniany 1 raz.

#382660  autor: czajna
 24 sty 2010, 14:02
W sumie już wszystko wiem ale jeszcze jedno pytanie.
Otóż w ofercie przedłużenia umowy Nokia E63 jest za 199zł a dla nowych klientów za 99zł.
Czy jest szansa dostanie jej za cenę niższą czyli te 99zł w przedłużeniu?
Dzięki za odp.

#382662  autor: osachorzow
 24 sty 2010, 14:06
czajna, jeśli czytałeś solidnie to wiesz że cenę telefonu można obniżyć tylko punktami EraPremia (jeśli nie masz średnich rachunków ~300zł).

#382663  autor: thonka
 24 sty 2010, 14:10
po odliczeniu punktow era premia pewnie. w innym wypadku nie. roznica cen bierze sie z tego, ze operator ma mniejsze przychody z przedluzajacego klienta i odbija to sobie w cenie telefonu.

70zlx24=1680zl przy przedluzeniu (bez zadnych negocjacji, a mozna tu zejsc do ceny 60zl miesiecznie)
85zlx24=2040zl dla nowych

roznica ponad 350zl...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#382725  autor: natalia.natalia
 24 sty 2010, 19:02
Najbardziej lubię takiego typu teksty klientów "Jestem waszym ABONAMENTEM (nie mylić z abonentem) od 20 lat, a wy mi takie rzeczy."
:D:D:D
Zazwyczaj taki tekst lub podobny pada przy podpisaniu aneksu.
  • Strona 37 z 96
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 96
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37