• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 36 z 96
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 96

#381941  autor: łazęga
 21 sty 2010, 10:37
osachorzow pisze:łazęga, z tego co w innym wątku pisał Marens, to przedłużając Erę Domową przy jednoczesnym posiadaniu telefonu komórkowego dostaje się rabat 10zł. Więc z tych abonamentów możesz odjąć jeszcze 10zł... ale najlepiej będzie jak zapytasz BOK, choć wg regulaminu SuperZestawu wynika że zniżka się należy :)
Serdecznie dziękuję za szybką odpowiedź. Kilkanaście dni temu podpisując nową umowę na drugą Erę Domową tyle razy czytałem ten regulamin, ale do głowy mi to nie weszło. A i list, który przesłali mi to domu z propozycją przedłużenia nic o tym nie mówił.
osachorzow pisze:
Od dziś jest nowy cennik telefonów dla 'nowych' więc za ~10 dni pewnie to samo znajdziemy u przedłużających umowę ;)
Mogę prosić o link.
Bo ja widzę cennik z 16.11.09 dla nowych:
http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... Domowa.pdf

i dla stałych:
http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... ed_v_2.pdf
Ostatnio zmieniony 21 sty 2010, 10:57 przez łazęga, łącznie zmieniany 1 raz.

#381942  autor: osachorzow
 21 sty 2010, 10:42
łazęga, to napisz do BOA i spytaj czemu Cię nie objęli tą zniżką przy podpisywaniu kolejnej umowy na Erę Domową skoro masz komórkę u nich i może włączą... bo w końcu Ci się należy ;)

#381943  autor: łazęga
 21 sty 2010, 10:58
osachorzow pisze:łazęga, to napisz do BOA i spytaj czemu Cię nie objęli tą zniżką przy podpisywaniu kolejnej umowy na Erę Domową skoro masz komórkę u nich i może włączą... bo w końcu Ci się należy ;)
Przy nowej umowie dostałem rabat, ale byłem nie świadomy, że przy aneksie jest to samo. Mogliby "wyraźniej" opisywać ulotkę.

Jeszcze raz dziękuję.

#381991  autor: LinaPC
 21 sty 2010, 15:37
Podzielę się z wami informacją na temat oferty dla firm jaką mi przedstawiono. Osobiście nadal jestem skory przejść do Play bo tam oferta jeszcze bardziej mi odopowiada ale po kolei:

Oferta ERY przy przedłużeniu:

Firmowa 700 za 125zł netto przez cały okres umowy (czyli 50% taniej)
Telefon HTC Touch Pro2 za 424zł brutto albo Iphone 3GS 16gb za 470zł brutto

Abonament jest dla mnie nieco wysoki i ciągle myślę nad ofertą Play:

Play 75 za 52zł netto przez cały okres umowy (30% taniej )
Telefon HTC Touch HD za 608zł brutto
Za 6 złotych miesięcznie pakiet 2 min przychodzące = 1 min wychodząca
Z racji tego że masa ludzi do mnie dzwoni każdego dnia powinien mi wystarczyć abonament Play + te darmowe wychodzące

Jak myślicie co zrobić? Bo mam dylemat. Nie wiem jak to jest z Play, czy będzie zasięg, czy inne problemy z przeniesieniem numeru. Czy lepiej płacić więcej w Erze, ale mieć spokój, czy może ten Play nie jest taki zły.

#382010  autor: darus161
 21 sty 2010, 17:18
Słuchaj, jeśli masz pewność, że ten abonament za 50 zł + kilka zł za dodatkową usługę starczy Ci to po co płacić 2x więcej?? Ja brał bym play'a, albo po prostu niższy abonament w erze. Jeśli chodzi o zasięg to jest naprawdę w porządku. Moi znajomi mają i nigdy nie narzekali. Jedyny minus to jest ten, że inni płacą do Ciebie dwa razy drożej :mrgreen:

#382096  autor: koneser
 22 sty 2010, 00:22
Witam wszystkich.
Przejrzałem posty kilka miesięcy wstecz, ale nie zauważyłem z ostatniego okresu informacji o opcji Blueconnect w telefonie. Zależy mi dość znacznie na tej opcji (albo na pakietach internetowych w Play - tam mozna tam włączyć tanio 500MB ;-] , a jednocześnie ich taryfy i telefony też wychodzą w ogólnym rozliczeniu nieco taniej niż poprawiona oferta utrzymaniowa Ery).

Pytanie - czy jest opcja nadal wyciągnąć od nich te 500MB w cenie 15zł jak to było latem? Otrzymałem informację z BOA, że nie mogą rabatować usługi Blueconnect.
Zaś mnie nie uśmiecha mi się płacić 15zł za 50MB, wiążąc się dwuletnią umową. Wiadomo jaka jest tendencja przy internecie.

Macie jakąś wiedzę i/lub porady ?

PS.Mieszkam w Łodzi i mam zasięg z nadajników Playa, gdyby ktoś pytał ;)

[ Dodano: 2010-01-22, 00:30 ]
PS2. Swoją drogą słabo, że przy przedłużaniu umowy na 3 telefony, nie są w stanie również od razu przedłużyć na czwarty, któremu umowa wygasa ledwie 3 miesiące później :? (czyli do pojawienia się mu oferty przedłużeniowej z telefonem brakuje mu 2 tygodni [wszystkie chciałem przedłużyć z aparatem)

#382103  autor: wookashpyka
 22 sty 2010, 01:00
W tym miesiącu jeszcze pytałem o to samo, aż dziw że tego nie znalazłeś ;)

Niestety nie ma takiej opcji. Mi, tak samo jak Tobie, nie widzi się uwiązanie na dwa lata z nędznym pakietem 50mb. Jeszcze mam nadzieję, że do końca lutego pojawi się jakaś lepsza oferta internetowa - inaczej przedłużę na rok.

Jeśli chcesz coś zmienić od razu i nie zależy Ci bezwzględnie na pozostaniu w Erze - to chyba mądrze zrobisz przenosząc się do konkurencji.

#382104  autor: koneser
 22 sty 2010, 02:06
Bezwględnie - to wiem, że parę osób nie żyje ;)
Ale poważnie - należę raczej do stałych w uczuciach klientów... aczkolwiek, jeśli mnie nerw szarpnie przy rozmowie z nimi, to się zawinę do w końcu bądź co bądź atrakcyjniejszej nieco konkurencji.
A może jest jeszcze jakieś inne wyście z sytuacji?

#382338  autor: natalia.natalia
 23 sty 2010, 13:57
koneser: jeśli chodzi o przedłużenie umowy w Erze to są ściśle określone zasady. Na 2,5 misiąca wcześniej jest oferta z telefonem na 4 oferta bez telefonu. Jeśli chodzi o pakiet BC to niestety nie ma. Jeżeli masz rachunki w okolicach 60-80 zł to pisz reklamację na [email protected], opisz sytuację. Zazwyczaj zmienią Ci ofertę i dopasują pod Ciebie. Klienci często tak robią i to działa. W razie co służę pomocą i wiedzą :)

#382357  autor: wookashpyka
 23 sty 2010, 14:51
Natalia.natalia, czytam Twój post tutaj jak i w "Kiedy jakaś nowa oferta". Może mi pomożesz.

Mam NE60, umowa kończy się na początku marca i właśnie dobija mnie brak jakiejś ciekawej nowej oferty, zarówno z niższą stawką minutową, jak i przede wszystkim z lepszymi pakietami internetowymi. Skoro nie ma szans na nowe taryfy, myślę o NE80. Ale potrzebuję większego pakietu internetowego niż 50 mb. Jest jakaś szansa, że wkrótce coś się ruszy w temacie? Jakieś nowe pakiety? A może da się wynegocjować w boa jakąś konkretną zniżkę na pakiet 500mb? (coś w stylu NE80 bez telefonu w cenie typowej dla stałych abonentów + 500 mb za jakieś 20 zł?)

#382361  autor: natalia.natalia
 23 sty 2010, 15:00
Hej,
niestety ja nie wiem czy Era ma zamiar jakąś nową ofertę wprowadzić. Tak jak pisałam wcześniej możesz pisać maila do Ery, zazwyczaj się przychylają do prośby. Ale jest też druga opcja, chociaż nie wiem czy by Cię to zainteresowało. Jako masz abonament w Erze, to przy jego przedużeniu mógłbyś podpisać umowę na internet. Wtedy jest to tylko 18 miesięcy. W najniższym pakiecie dostaniesz za 19 zł 300 MB. Czy to by Ci wystrczyło? Problem w tym, że jeśli chciałbyś skorzystać z neta musiałbyś zmieniać kartę (na tę z BC). Podsumowując koszty: NE 60 - 50 zł i BC 300 MB -19 zł, miesięczne Twoje koszty 69 zł.

#382367  autor: wookashpyka
 23 sty 2010, 15:13
No niestety wiem, że jest taka opcja, i byłaby dla mnie fantastyczna; niestety pakiet jest mi potrzebny wyłącznie na potrzeby telefonu, więc trochę lipa za każdym razem przekładać... Mogliby go dodać do oferty "blueconnect w telefonie" ;(

#382415  autor: natalia.natalia
 23 sty 2010, 17:31
Wiesz była taka opcja na ostatnie "Urodziny Ery", niestety bardzo kiepsko się sprzedawało więc po 3 miesiącach zrezygnowali z tej oferty.

#382472  autor: Siatkarz
 23 sty 2010, 19:06
No nie za bardzo, gdyż iP 16 GB w abonamencie 100 zł jest za 1549 zł, a w tej taryfie dedykowanej za 1099 zł. Dlatego chcę wiedzieć, czy jest ona dostępna dla przedłużających.
Co do zwykłej oferty: ten promocyjny pakiet minut jest na raz, czy co miesiąc?

#382478  autor: osachorzow
 23 sty 2010, 19:16
Siatkarz, pakiety minut (te do Era, Plus, Orange) są dokładane co miesiąc do minut podstawowych (do wszystkich).

#382488  autor: natalia.natalia
 23 sty 2010, 19:47
Jeśli chcesz iphona z pakietem 500 MB to patrzysz na ofertę dedykowaną jeśli bez pakietu to zwykły abonamant

#382489  autor: Siatkarz
 23 sty 2010, 19:49
natalia.natalia pisze:Jest podobnie, tutaj masz regulamin http://www.era.pl/reposit...NE_02112009.pdf druga strona na górze. I jeszcze cennik http://www.era.pl/reposit...nnik_021109.pdf trzecia strona na dole.
Przepraszam, gdy napisałem po Pani posta to dopiero zauważyłem, że jest to na drugiej stronie. Czytanie ze zrozumieniem mi się kłania :?
Siatkarz, pakiety minut (te do Era, Plus, Orange) są dokładane co miesiąc do minut podstawowych (do wszystkich).
Czy w wymienianej przeze mnie taryfie dla iP te np. 30 minut w abonamencie 95 zł są również co miesiąc?

#382494  autor: natalia.natalia
 23 sty 2010, 19:57
Siatkarz pisze:Przepraszam, gdy napisałem po Pani posta
ja nie Pani :P ja Natalia

PS. Szukam odpowiedzi na Pana/Twoje pytanie

[ Dodano: 2010-01-23, 20:01 ]
7.2.
W ramach oferty „Promocyjne zestawy dla iPhone” Abonent otrzymuje Dodatkowy pakiet minut do wszystkich sieci krajowych oraz na połączenia międzynarodowe (wykonane w kraju) do krajów Unii Europejskiej, wymienialnych na SMS-y do krajowych sieci komórkowych. Dodatkowy pakiet minut jest wykorzystywany po minutach otrzymywanych w ramach taryfy. Niewykorzystane minuty z Dodatkowego pakietu minut mogą być wykorzystane w następnym Cyklu rozliczeniowym (przechodzą na jeden okres rozliczeniowy) i rozliczane są po przeniesionych z poprzedniego Cyklu rozliczeniowego minutach w ramach taryfy.

Czyli pakiet 30 minut jest co miesiąc :-)
  • Strona 36 z 96
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 96
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36