play4you2 pisze: Oznacza to dość precyzyjnie, że przez 24 godziny od czasu aktywacji Możesz jeszcze czegoś nie posiadać. Jest to dość jasny zapis. Co do informacji, jaką uzyskałeś poprzez kod USSD, to można wnioskować i tak też należy też to interpretować, że usługa jest aktywna.
Postaram się jaśniej - komunikat po wstukaniu kodu informuje, że usługa jest aktywna, podczas gdy w rzeczywistości jeszcze nie jest.
Sam mi napisałeś na PW:
"
tak na prawdę aktywuje się to dopiero jutro (właściwie dzisiaj pomiędzy 24:00 a 1:00 w nocy)" I to jest precyzyjny zapis!
Komunikat uzyskany przez kod USSD miałem parę godzin po wklepaniu kodu uaktywniającego darmowe rozmowy (doładowanie wczoraj z rana, potem walka o wprowadzenie kodu -> problemy z kodami USSD, a po jakimś czasie, ale dużo przed północą już komunikat, że ~usługa ważna do końca miesiąca kalendarzowego. Warunek doładowania za 30 złotych w tym miesiącu kalendarzowym oczywiście spełniony.
"W ciągu 24 godzin" oznacza w czasie nie dłuższym niż 24 godziny i w związku z tym jest to zapis mocno nieprecyzyjny. Żeby nie było, że jestem gołosłowny - w innych regulaminach P4 potrafi dać precyzyjne zapisy:
"Aktywacja Pakietu Play Online w telefonie 500 MB następuje między 00:00 a 01:00 dnia następnego po aktywacji w ramach niniejszej Oferty Promocyjnej." (punkt 7 a) regulaminu One Play PRO
http://web.playmobile.pl/resources/pdf/ ... 09roku.pdf
BTW Pamiętam kiedyś sytuację z Simplusem, który w regulaminie darmowego czegoś tam miał zapis o darmowych ... w ciągu 30 dni od aktywacji. I zauważ, że zmienili to (zapewne pod wpływem użytkowników - ja na pewno o to walczyłem) na 720 godzin