Uff, trochę sie nazbierało informacji od Was. Udzielę więc odpowiedzi po kolei.
yogurcik pisze:Plis zróbcie coś ze strona
http://24.playmobile.pl/ przecież to jakaś KPINA !!
Nie wiem czy tylko mi się nie otwiera czy ktoś jeszcze ma problemy ??
Już opisywałem wcześniej tą sprawę, że jest usterka i problem został zgłoszony do dostawcy, jednak jeszcze dziś sprawę ponownie zgłoszę do działu odpowiedzialnego za ten portal.
kmarcin76 pisze:Pisalem o tym kilka postow wczesniej.Chce zarejestrowac swoj numer w Play fresh.
Niestety, w tym przypadku należy udać się osobiście do Salonu Play. Ciuchcia opisał dokładnie powód, dla którego nie mozna tego zrobić na odległość. Dodatkowo potrzebna jest weryfikacja na podstawie Dowodu Osobistego, Twój podpis i zatwierdzenie zgód. Rejestracja na Playmobile. pl niestety nie wystarcza do zgłaszania reklamacji i innych spraw. Wiem, że elektroniczna forma rejestracji byłaby znacznie łatwiejsza, jednak na chwilę obecną nie posiadamy takich mozliwości i od razu uprzedzam dalsze pytania, nie wiem, kiedy i czy zostaną wprowadzone takie zmiany.
pawelpp pisze:Po raz kolejny z konta zniknęły mi środki i nikt racjonalnie nie potrafił mi wytłumaczyć dlaczego. Konsultantka była wręcz bezczelna - "mam z kalkulatorkiem w ręce policzyć dla Pana koszty połączeń i SMSów z całego dnia?! Wszystkie informacje na temat połączeń są dostępne na play24." a później się rozłączyła.
Napisz mi na PW krótką historię tego zdarzenia. Dodaj jak Możesz Twój nr. tel. Sprawdzę to i udzielę dalszych informacji na Twoje PW.
lwiczek pisze:Po to jest BOk, żeby zgłaszać. p4y1/2 sami mówili, żeby zgłaszać jak najszybciej
I nadal o to prosimy. Dziękujemy za informowanie nas o wszelkich nieprawidłowych zachowaniach naszych pracowników. Dzięki takim informacjom (jak je potwierdzimy) możemy działać szybko i skutecznie.
lwiczek pisze:Pytanie - czemu w play nie można zarejestrować karty jak w Heyah (wysyłając wypełniony i podpisany skan karty rejestracyjnej via e-mail)?
Odpowiedź powyżej. Niestety, na dzień dzisiejszy nie mamy takich procedur.
Rozumiem, że to może być uciążliwe (osobista wizyta w Salonie), jednak nie ma innej mozliwości rejestracji na chwile obecną.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników.
[ Dodano: 2010-01-04, 10:59 ]
helmutthegreat pisze:Od 2 dni nie jestem w stanie właczyc darmowych rozmów w play fresh.
Zgłoś to na *500 i poproś o włączenie usługi. Zapoznaj się jednak proszę z Regulaminem Oferty, aby nie było nieporozumień. Pozdrawiam.
yogurcik pisze:Ponadto wczoraj na tel A i B otrzymałem smsa takiej tresci FnF numer A zostal dodany (to przyszlo na nr B) i odwrotnie nr B otrzymał smsa z trescia FnF numer B zostal dodany. Dzwonie na *500 nikt nic nie wie o co comone .
Skrót "FnF" oznacza właśnie wybrany przez Ciebie darmowy numer, który wpisałeś przy włączaniu usługi. Co do reklamacji, daj mi znać, jak otrzymasz odpowiedź na pw. Sprawdzę, czy zachowano odpowiednie procedury.
kmarcin76 pisze:To znaczy, ze ten wybrany numer jest jakby poza prawem? W regulaminie pisze, ze 'zadeklarowany numer nie łączy sie z oferta 100 minut do sieci play i na stacjinarne..." a to mozna rozumiec, iz w trakcie polaczenia z tym nr nie przepadaja minuty z paczki 100.
No niestety, zgodnie z interpretacją prawną i warunkami Regulaminu, wybrany numer w tej Ofercie nie jest rozliczany z tego Pakietu. Jak sam napisałeś" zadeklarowany numer nie łączy się z Ofertą 100 minut do sieci Play i na stacjonarne".
yogurcik pisze:Ja nie wnikałem w regulamin po to zadzwoniłem na *500 aby sie dowiedzieć a nie analizować lub przypuszczać to co wpisali w regulamin. Facet jano powiedzial ze darmowy nr jest za free mimo wlaczonych 100 min do play i stac . W praktyce wyszlo ze jest inaczej . Najgorsze ze cala procedura reklamacji ciągnie sie juz 2 mc .
Rozumiem Twoje nastawienie, jednak mimo popełnionego błędu przez konsultanta, zapisy w Regulaminie są nadrzędne i obligują do zapoznania się z jego warunkami przed skorzystaniem z usługi. Nie potraktuj tego jako wymówki, gdyż nie to miałem na celu. Chcę tylko podkreślić, jak bardzo ważnym jest zaznajomienie się z danym Regulaminem. Nie chodzi o tzw. kruczki, ale o wiedzę odnośnie do danej usługi. Zawsze macie prawo zażądać, aby konsultant zacytował Wam lub przeczytał dany Regulamin. Jest on równiez dostępny na naszej stronie intrernetowej
www.plymobile.pl w zakładce "Regulaminy" na dole strony.
Inna sprawa ma sie z pomyłką konsultanta. Jeżeli odsłuch rozmowy rzeczywiście potwierdzi jego błąd, powinieneś otrzymać jakąś rekompensatę, ale z tytułu popełnionego błędu.
Pozdrawiam.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.