• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 32 z 96
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 96

#377257  autor: Abdullo
 28 gru 2009, 08:50
nerd pisze:też mnie męczyła kwestia tych regulaminów widmo wraz z ofertą SUK, no, ale wychodzę z założenia, że skoro przedłużałem drogą mailową i mam tam wyraźnie napisane warunki na jakich przedłużam to przy ewentualnych "nieporozumieniach" mam jakąś deskę ratunku ;] ale oczywiście niesmak pozostaje, szczególnie, że operatorzy mają tendencję do skrupulatnego realizowania zapisów umów gdy sytuacja jest dla nich korzystna... a w drugą stronę to regulamin jest, ale nie wiadomo gdzie się zapodział... w każdym bądź razie skończył mi się okres rozliczeniowy, to się niedługo okaże, czy faktycznie mam tę zniżkę :P

a mam jeszcze pytanie... jak to jest z tymi dodatkowymi usługami? wg maila na włączenie promocyjnej sieci rodzinnej/minut do wybranego numeru/weekendów mam 60 dni... a na pozostałe mniej promocyjne usługi? np paczkę smsów? też musze to włączyć w ciągu tych 60 dni, bo później nie będę mógł? czy mogę co miesiąc włączać/wyłączać?
Wiem, iż niepokój jest. Ale skoro tyle ludzi już przedłużało i jakoś nie ma postów w stylu "Oszukali mnie" wynegocjowałem tyle a tyle a dostałem co innego. To wszytko jest w formie korespondencji na e-mail i w razie co służy jako element reklamacji. Nie ma powodu do niepokoju, w razie co możesz iść do salonu i tam podpisać.

Co do regulaminu to jest ona taki sam jak dla normalnej oferty z tym, że abonament jest np 10 zł niższy. Ot cała historia.

#377325  autor: nerd
 28 gru 2009, 16:13
no tak, tylko brakuje tu ludzkiego podejścia... zamiast pisać HR1_SUK, mogliby napisać NExx z rabatem xx przez xx miesięcy... na tej kartce było sporo miejsca ;] w końcu jesteśmy ludźmi, a nie robotami :P

w ogóle proponuje erze wysyłanie umów w postaci kartek zadrukowanych kodami kreskowymi, wszyscy na tym zyskamy ;)

#377638  autor: ewan_lawless
 30 gru 2009, 09:21
nerd pisze:no tak, tylko brakuje tu ludzkiego podejścia... zamiast pisać HR1_SUK, mogliby napisać NExx z rabatem xx przez xx miesięcy... na tej kartce było sporo miejsca ;] w końcu jesteśmy ludźmi, a nie robotami :P

w ogóle proponuje erze wysyłanie umów w postaci kartek zadrukowanych kodami kreskowymi, wszyscy na tym zyskamy ;)
tu się z Tobą zgadzam, natomiast do tej pory zawsze przy aneksie drukowały nam się upusty na umowie, dopiero od jakiegoś miesiąca, może trochę więcej jest awaria i nie drukują się na umowach aneksowych ceny abonamentu (podobno dział techniczny nad tym pracuje)

#377802  autor: Krisu6230i
 31 gru 2009, 09:11
no i kolejny bezproblemowo przedłużony abonament...
znów era80 tym razem z iShitem. miła pani dołożyła mi 400punktów premia, zdjęła opłatę za kuriera. teraz czekam na paczkę.
A no i warunki standard 40/70 plus rodzinna za 5...

całość zajęła jakieś 20 minut rozmów w czasie których jeszcze załatwiłem przy okazji ere domową przedłużenie...

tak jak mówiłęm wcześniej, zero filozofii... ;)

szczęśliwego nowego....

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#377803  autor: DiAbOlO
 31 gru 2009, 09:21
Krisu6230i, a do jakiej wartości punktowej babeczka dorzuciła Ci tych 400 punktów??
Bo zastanawiam się czy u mnie da radę dociągnąć do 7000...

...:::DiAbOlO:::...

#377818  autor: Krisu6230i
 31 gru 2009, 11:42
DiAbOlO, ano do 7k właśnie:]
ale musiałem ją zaprosić w zamian na sylwestra... :twisted:

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#378305  autor: Pawlik1994
 03 sty 2010, 14:42
Ej wiecie może kiedy, wchodzi nowy cennik? Bo 12 będę już mógł wymienić telefon i nie wiem czy czekać do nowego? Ma w ogóle wejść coś ciekawego albo coś stanieć?

#378358  autor: thonka
 03 sty 2010, 19:11
dla nowych od wczoraj jest nowy cennik wiec pewnie na dniach cos sie zmieni w przedluzeniach.
moge sie mylic, ale z obserwacji cennika dla nowych abonentow obnizki raczej beda dotyczyc wyzszych abonamentow, reszta albo zostanie bez zmian, albo obniza te najtansze telefony. raczej nie rusza tych z 'gornej' i 'sredniej' polki w nizszych abonamentach. wejdzie z pewnoscia nokia 6700 classic.

12 bedziesz mogl wymienic telefon? to umowe masz pewnie do konca marca. poczekaj wiec troche. pospiech przy przedluzeniach w erze nie jest wskazany.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#378387  autor: Pawlik1994
 03 sty 2010, 21:30
No pod koniec marca się kończy 26 chyba czy coś koło tego.

To znaczy ja w sumie jestem zdecydowany na Hero, a nie zapowiada się żeby do tego czasu coś fajnego staniało albo się pojawiło. Mam co prawda 4k Era premia, ale nie wiem czy opłaci mi się to wykorzystać przy Hero szczególnie (99zł) Mam 80zł abonament na firme.
Zastanawiam się również nad MDA Compact V oraz Satio, ale nie wiem ile one będą kosztować.

A co do negocjacji, to czy kierownik salonu (np: w Galerii Mokotów) nie może dawać zniżek? W zeszłym roku moja mama negocjowała właśnie z kierownikiem i dostała jakieś tam specjalne upusty, których nie było normalnie w ofercie.

#378408  autor: thonka
 03 sty 2010, 23:54
hero akurat oplaca sie wybrac w ofercie dedykowanej, bo w cenie 85zl z 120 minutami ma sie dodatkowo 500mb, ktore w przypadku tego telefonu sie z pewnoscia przyda. cena telefonu 99zl.
jest oczywiscie opcja drozsza za 145zl z 280 minutami i 500mb, a telefon za 49zl.

za 2000 punktow masz 50zl znizki
za 3500 punktow juz 100zl znizki
bylo nie bylo zawsze jakies pieniadze w kieszeni przy czym trzeba pamietac, ze znizki sa zawsze maks. do 1zl.

kierownik salonu moze przyznac znizke na abonament, ale nie musi. tu wazna uwaga: oferty dedykowanej obnizyc ani negocjowac sie nie da.
inna sprawa, ze w salonach to czesty chwyt 'damy cos panstwu taniej niz innym' a w rzeczywistosci wszyscy dostaja te sama oferte ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#378622  autor: rad0x
 04 sty 2010, 23:01
Witam, mam telefon Era Fon, chciałbym jednak przerwać umowę, która jeszcze mnie obowiązuje około roku, jakie mógłbym ponieść konsekwencje (niestety zapodziała mi się umowa więc z niej się nic nie dowiem) Moglibyście mi odpowiedzieć? I ile mam oczekiwać na odpowiedz od [email protected] ? bo już czekam 8 godzin i nic...

#378639  autor: Kostek
 04 sty 2010, 23:41
Witam, ok - kończy mi się umowa, poczytać, poczytałem co utargować można, tylko ... zapewne st.konsultant będzie obeznany - warto poczekać do marca, kiedy kończą się promocje z tel i bez tel i wejdą nowe promocje> Nie ukrywam, ze NE80 i te 290 minut, to naprawdę dobra oferta ... tylko jak wejdzie coś lepszego, o ile to możliwe? :P

#378647  autor: st.konsultant
 05 sty 2010, 00:09
Kostek pisze:Witam, ok - kończy mi się umowa, poczytać, poczytałem co utargować można, tylko ... zapewne st.konsultant będzie obeznany - warto poczekać do marca, kiedy kończą się promocje z tel i bez tel i wejdą nowe promocje> Nie ukrywam, ze NE80 i te 290 minut, to naprawdę dobra oferta ... tylko jak wejdzie coś lepszego, o ile to możliwe? :P

Ja nie wiem co się wydarzy za tydzień czy dwa tygodnie, a co dopiero w marcu, hehe:)
Tak naprawdę to konsultanci dowiadują się o ofertach czasem nawet tego samego dnia jak się pojawia info na telepolis ;).

#378789  autor: czajna
 05 sty 2010, 18:45
Witam serdecznie!
Może też mógłbym prosić o udzielenie odp. co mogę wynegocjować. Abonament będę mógł przedłużać pod koniec stycznia. Obecnie mam NE80 i 2000min do 5 osób.
Czy jest szansa pozostania przy tym samym (bardziej odpowiada mi te 2000min do 5 osób niż sieć rodzinna)?? Jaka zniżka na abo jest możliwa i czy da się wynegocjować więcej minut? Za ile mógłbym dostać E63 (mam ponad 2000pkt. ale może nie trzeba ich ruszać)?
Z góry dzięki za pomoc i odp.
Pozdrawiam

#378795  autor: osachorzow
 05 sty 2010, 19:30
czajna, przeczytaj kilka stron wstecz i uzyskasz odpowiedzi na swoje pytania! W poprzednich postach są zarówno maksymalnie obniżone kwoty abonamentów jak i informacja nt. obniżania ceny telefonów. Trzeba tylko włożyć odrobinę trudu, a nie czekać aż ktoś napisze (po raz setny) to samo.

#378827  autor: czajna
 05 sty 2010, 20:45
OK, wstecz czytałem, mniej więcej wiem ile można uzyskać... A co z usługą 2000min do 5 osób? Da rade to przedłużyć?

#378851  autor: thonka
 05 sty 2010, 21:23
wszystkie ceny pakietow, ktore nie sa w promocji (a wiec wszystkie po za siecia rodzinna i weekendy 2000) sa wg. cen z cennika. 5 osob 2000 jest za 30zl. i tak bardziej sie to oplaca niz 6 os. siec rodzinna bo kosztowalaby ona Ciebie skromne 35zl (5zl za 3 osoby z Toba + 10zl za kazda nastepna osobe).

zawsze mozesz zapytac, czy nie da sie obnizyc ceny tego pakietu, nikt raczej glowy Ci nie urwie, ale z pewnoscia nie masz co liczyc na to, ze dostaniesz ten pakiet gratis.

#378862  autor: elmer7
 05 sty 2010, 21:54
Witam, zbliża się mój czas(styczeń, luty, początek marca) na przedłużenie umowy z Erą Biznes. Wie ktoś może jaka jest oferta Ery dla klientów Biznes przy przedłużaniu?
Interesują mnie ofery z telefonem i bez telefonu ponieważ wymiane mam na trzech telefonach.
W ramach oferty z wymianą tel. interesuje mnie kupno iPhone'a 3GS; 32GB lub 16GB - zależy jakie będą ceny.

ktoś coś słyszał? :-) , ewentualnie bardzo proszę o linki do ofert, cenników.

P.S.
Wiem, że na stronce Ery niby wszystko jest ale ja tam nie umiem się połapać co jest dla stałych przy przedłużeniu, która oferta to tylko jakiś pakiet, a która nie. Nie wiem co jest przeznaczone dla mnie.

#378881  autor: thonka
 05 sty 2010, 22:55
przedluzenie z telefonem:
taryfa nowy pakiet biznes
taryfa firma

przedluzenie bez telefonu:
taryfa nowy pakiet biznes
taryfa firma

tak z grubsza - nowy pakiet biznes to abonament kwotowy, taryfy firma to abonamenty z wliczonymi minutami.

cenniki telefonow na dole strony.
na firme przy iphonie oplaca sie tez zajrzec na oferte dedykowana ;)
http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/iphone3gs/taryfy

#379258  autor: SACZI
 07 sty 2010, 23:04
Kajman pisze:Ja mam Erę od 8 lat i już więcej nie przedłużę umowy. Jako długoletni klient mam prawo oczekiwać jakiś ciekawych ofert. Nikt mi nigdy nic ciekawego u nich nie zaproponował, korzystniejsze warunki dostanę w innej sieci jako nowy klient...
Przy przedłużaniu umowy nigdy nie dali mi nic ekstra, jedynie jakies dodatkowe minuty ekstra, jako jednorazową bonifikatę.
Operatorzy to po ppierwsze nie instytucje charytatywne.
Przelicz i le płacisz za minute połączenia wychodzącego, wtedy zrozumiesz, ze jednak masz ofertę korzystniejszą niz nowi klienci u innych operatorów.
Akurat Era dla klientów, którzy przedłużaja umowy oferuje około 1/3 tańsze rozmowy niz dla nowych klientów (mam na mysli ofertę bez telefonu).
  • Strona 32 z 96
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 96
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32