• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 19 z 64
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 64

#377746  autor: Claudec
 30 gru 2009, 20:02
play4you2, czy mogę od ciebie uzyskać informacje na temat przekaźnika 2G/3G?
W Łaziskach Górnych (woj. Śląskie) Plac Ratuszowy 1 - od tygodnia podpinają jakieś panele, wczoraj nawet radiolinie montowali.
Czy w tamtym miejscu stawiają przekaźnik Play?
Według UKE Play nie ma w tamtym miejscu pozwolenia, chociaż może to się zmieniło bo sam wykaz zezwoleń jest uaktualniany raz w miesiącu.
Równie dobrze w tym miejscu inna siec może stawiać swoje przekaźniki...

#377749  autor: play4you2
 30 gru 2009, 20:13
Hmm, raczej nic mi o tym nie wiadomo, ale przypomnij mi się po 4 stycznia, może coś sie dowiem w tym temacie.

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#377789  autor: yogurcik
 30 gru 2009, 23:47
Plis zróbcie coś :twisted: ze strona http://24.playmobile.pl/ przecież to jakaś KPINA !! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Nie wiem czy tylko mi się nie otwiera czy ktoś jeszcze ma problemy ??

#377793  autor: Pijo
 31 gru 2009, 00:16
Play24 wróciło przed chwila do życia. Historia połączeń już działa. Przełączanie pomiędzy numerami na jednym j koncie się trochę ślimaczy, ale działa.

#377794  autor: trus1991
 31 gru 2009, 00:19
Pijo pisze:Play24 wróciło przed chwila do życia. Historia połączeń już działa. Przełączanie pomiędzy numerami na jednym j koncie się trochę ślimaczy, ale działa.
może i wróciło do życia, ale u mnie nadal nie działa

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#377819  autor: yogurcik
 31 gru 2009, 11:43
trus1991 pisze:
Pijo pisze:Play24 wróciło przed chwila do życia. Historia połączeń już działa. Przełączanie pomiędzy numerami na jednym j koncie się trochę ślimaczy, ale działa.
może i wróciło do życia, ale u mnie nadal nie działa
Dziś udało mi sie zalogować około godziny 7:30 ale już o 11 lipa. Strona sie nie wczytuje ping nie idzie i tak juz od 3 dni :(

#377867  autor: Orfi
 31 gru 2009, 16:50
Mam ten sam problem ze stroną Play, po prostu się nie wczytuje albo "wywala" błąd. Jak widzę problem nie dotyczy tylko mnie.

Orfi

#377870  autor: kmarcin76
 31 gru 2009, 17:01
Pisalem o tym kilka postow wczesniej.Chce zarejestrowac swoj numer w Play fresh. Dzwonie wiec do BOK proszac o wyslanie mi poczta e-mail formularza rejestracyjnego. Niestety, konsultant informuje mnie ze nie moze mi go wyslac, ze powinienem wyslac taka prosbe do okpomocplay. Wysylam wiec prosbe. Otrzymuje odpowiedz, ze niestety nie ma mozliwosci rejestracji droga elektroniczna wraz z pouczeniem, ze zgodnie z prawem telekomunikacyjnym ble ble ble najpierw powinienem sie zarejestrowac. Nie wiem po co to pouczenie a moze mam to rozumiec, ze zanim bede mogl otrzymac formularz rejestracyjny powinienem sie najpierw zarejestrowac? Czy proszac o wyslanie mi formularza, ktory mam wypelniony odeslac na adres Play w Komornikach (taki dostalem od konsultanta) mam na mysli rejestracje elektroniczna?Czy moj tok rozumowania jest az tak zawily czy moze ktos z drugiej strony...Nie bede konczyl.

#377965  autor: ciuchcia
 01 sty 2010, 14:29
rejestracja numeru musi odbyc sie pisemnie ze wzgledu na wyrazenie zgodny na przetwarzanie danych osobowych. Co innego rejestracja na stronie 24.playmobile.pl (to juz troche inna bajka). nawiasem mowiac mi Play24 chodzi normalnie i nigdy nie mialem z nim wiekszych problemow (czasem pojawial sie blad ze strona nie istnieje, ale pomagalo przeladowanie strony).

#377979  autor: Gadulski
 01 sty 2010, 15:13
kmarcin76, myslę, że najprostszym a zarazem najskuteczniejszym sposobem bedzie udać sie do najblizszego salonu Play z dokumentem tożsamości i numerem PUK i zarejestrować numer na miejscu. Ja tak zrobiłem.

Obrazek

#377990  autor: pawelpp
 01 sty 2010, 15:32
Play24 nie żyje :( 503 Service Temporarily Unavailable

Po raz kolejny z konta zniknęły mi środki i nikt racjonalnie nie potrafił mi wytłumaczyć dlaczego. Konsultantka była wręcz bezczelna - "mam z kalkulatorkiem w ręce policzyć dla Pana koszty połączeń i SMSów z całego dnia?! Wszystkie informacje na temat połączeń są dostępne na play24." a później się rozłączyła.

#377995  autor: Gadulski
 01 sty 2010, 15:43
pawelpp, zachowanie konsultantki, które opisujesz jest delikatnie mówiac niewłaściwe...
Jednak z drugiej strony czy sprawa Twoja nie mogłaby poczekać do 4 stycznia? Daj ludziom również z Playa odpocząć...

Obrazek

#377996  autor: user_delete19
 01 sty 2010, 15:47
pawelpp, zachowanie konsultantki, które opisujesz jest delikatnie mówiac niewłaściwe...
Jednak z drugiej strony czy sprawa Twoja nie mogłaby poczekać do 4 stycznia? Daj ludziom również z Playa odpocząć...
Po to jest BOk, żeby zgłaszać. p4y1/2 sami mówili, żeby zgłaszać jak najszybciej :roll:

#378006  autor: kmarcin76
 01 sty 2010, 16:41
Gadulski pisze:kmarcin76, myslę, że najprostszym a zarazem najskuteczniejszym sposobem bedzie udać sie do najblizszego salonu Play z dokumentem tożsamości i numerem PUK i zarejestrować numer na miejscu. Ja tak zrobiłem.
Osobiste udanie sie do punktu play kosztuje mnie okolo 20 zl (tylko koszt paliwa), wyslanie poczta góra 3 zł a poza tym kiedy ktos pracuje codziennie od 8 do 17.00-19.00 a najblizszy punkt play znajduja sie 30 km to chyba nie myslisz, ze wezme dzien urlopu zeby zarejestrowac telefon? Po to wymyslono poczte, zeby zycie ludziom ulatwic. A to, ze moge sie udac osobiscie i zarejestrowac - dzieki za info :wink:

#378007  autor: user_delete19
 01 sty 2010, 16:43
Pytanie - czemu w play nie można zarejestrować karty jak w Heyah (wysyłając wypełniony i podpisany skan karty rejestracyjnej via e-mail)? Ostatnio tak zarejestrowałem kartę i po kilku dniach dane widniały już na stronie.

Podobnie w orange pisma/wnioski można przesyłać jako skany na email (taki /apgrejd/ z faksu, jak mniemam ;] ).

IMHO świetna sprawa!

#378019  autor: Gadulski
 01 sty 2010, 17:12
kmarcin76, lwiczek, najlepszym rozwiązaniem byłoby umieszczenie formularza zgłoszeniowego na stronie operatora. Niegdyś taki formularz był w starterach... Z tego co pamiętam Heyah miał taki formularz na swojej stronie i dzięki niemu zarejestrowałem swoją kartę pomyślnie wysyłajac ją Pocztą Polską, gdyż kartę trzeba było podpisać...

Obrazek

#378037  autor: Merafil
 01 sty 2010, 18:32
Coś dziwnego dzieje się dzisiaj z siecią PLAY. Np godzinę temu 3-krotnie próbowałem połączyć się z innym nr w PLAY i:
1 próba --> komunikat, ze abonent wyłączył telefon. Po chwili dostaje info, ze nr z którym chciałem się połączyć, próbował się połączyć z moim nr i prosi o kontakt.
2 próba --> komunikat, ze abonent nie przyjmuje żadnych połączeń przychodzących :?
3 próba --> udało mi się połączyć z wybranym nr, osoba z która rozmawiałem twierdz, ze nie wyłączała telefonu, cały czas była w zasięgu sieci i nie włączała blokady połączeń przychodzących

Btw to co się dzieje z Play24 można określić tylko jednym słowem: żenua :(

Obrazek

#378057  autor: pawelpp
 01 sty 2010, 20:26
Merafil pisze: Np godzinę temu 3-krotnie próbowałem połączyć się z innym nr w PLAY i:
Ja tak mam bardzo często. nic nowego i nic nie zdziałasz zgłaszając to play :)
Gadulski pisze:Jednak z drugiej strony czy sprawa Twoja nie mogłaby poczekać do 4 stycznia?
Pracują 24h. Niestety też muszę wysłuchiwać swoich klientów nawet w święta. Za to mi płacą.

#378060  autor: widex
 01 sty 2010, 20:38
Merafil pisze:Coś dziwnego dzieje się dzisiaj z siecią PLAY. Np godzinę temu 3-krotnie próbowałem połączyć się z innym nr w PLAY i:
Zdarzyła mi się taka opcja. Do teraz nie wiem czym była spowodowana. Godzina 18, zwykły wtorek.

Co do play24, lubie zapisywać sobie billing z miesiąca. Nie mogę :(

#378064  autor: radiowiec_wawa
 01 sty 2010, 21:02
Smieszne to wszystko co piszecie... Smieszne = straszne. Dochodze do prostego wniosku, wole placic wiecej, lub nawet duzo wiecej ale.. jakos cholera wszystko mi dziala !
  • Strona 19 z 64
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 64
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19