• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 29 z 96
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 96

#375282  autor: st.konsultant
 16 gru 2009, 18:28
Pakiety dodatkowe są od razu jak się tylko zmieni taryfa. Możliwe, że ktoś ma jeszcze pakiet promocyjny z poprzedniego aneksu i po prostu IBOA oraz saldo konta nie rozróżniają tego i pokazują jako całość. Niestety takie rozróżnienie jest widoczne tylko u nas w systemie. Problem zniknie jak wygaśnie stary promocyjny pakiet(chodzi o te pakiety 1000, 2000 itd minut, które są ważne 24 cykle rozliczeniowe).

Druga sprawa, za telefon płacimy kurierowi. Kwota, którą widzisz nerd to jest właśnie faktura sprzętowa. Ty się tym w ogóle nie musisz przejmować. Opłata będzie widoczna do momentu aż DPD rozliczy się z Erą. Zwykła formalność.

Co do ceny za kuriera, to jest taka opłata 14,99 zł brutto. Każdy konsultant ma obowiązek o niej powiedzieć, dlatego nie musi być takiej informacji nigdzie na stronie. Co do zamieszania, że niektórzy nie mają takiej opłaty...jeżeli mają oferty z dodatkowym upustem na abonament to i mają dodatkowy przywilej w postaci anulowania opłaty. Cała filozofia.

#375284  autor: ewan_lawless
 16 gru 2009, 18:38
st.konsultant pisze:Co do ceny za kuriera, to jest taka opłata 14,99 zł brutto. Każdy konsultant ma obowiązek o niej powiedzieć, dlatego nie musi być takiej informacji nigdzie na stronie. Co do zamieszania, że niektórzy nie mają takiej opłaty...jeżeli mają oferty z dodatkowym upustem na abonament to i mają dodatkowy przywilej w postaci anulowania opłaty. Cała filozofia.
czyli jeśli ktoś wynegocjował obniżkę na abonamencie to automatycznie nie płaci za kuriera ?? to idzie w parze zawsze ?

#375287  autor: nerd
 16 gru 2009, 18:42
no i st.konsultant wszystko ładnie wytłumaczył. Dzięki!

Chociaż prawdę mówiąc wygodniej byłoby płacić przelewem zamiast gotówką. ;]

#375288  autor: st.konsultant
 16 gru 2009, 18:44
ewan_lawless pisze:
st.konsultant pisze:Co do ceny za kuriera, to jest taka opłata 14,99 zł brutto. Każdy konsultant ma obowiązek o niej powiedzieć, dlatego nie musi być takiej informacji nigdzie na stronie. Co do zamieszania, że niektórzy nie mają takiej opłaty...jeżeli mają oferty z dodatkowym upustem na abonament to i mają dodatkowy przywilej w postaci anulowania opłaty. Cała filozofia.
czyli jeśli ktoś wynegocjował obniżkę na abonamencie to automatycznie nie płaci za kuriera ?? to idzie w parze zawsze ?

Tego nie wiem, bardzo możliwe.

#375292  autor: osachorzow
 16 gru 2009, 18:58
Podsumowując można stwierdzić, że obecnie nie opłaca się przedłużać przez telefon jeśli ma się 'pod nosem' punkt Ery (oczywiście pomijam negocjacje z SUK) ;) Skoro standardowo dolicza się opłatę za kuriera i jeszcze trzeba czekać na tegoż to jest to tylko kłopot ;) a przynajmniej ja nie widzę sensu płacenia ekstra kasy jeśli mogę przedłużyć umowę w punkcie, które można spotkać prawie na każdym kroku. Chyba że o czymś zapomniałem to mnie poprawcie ;)

Jeszcze pytanko: czy promocyjne warunki z aneksu są włączane na 24 PEŁNE cykle (czyli resztka do końca bieżącego cyklu + 24 pełne) czy niepełne, tzn do końca bieżącego od dnia zmiany + 23 pełne bo w regulaminie nie pisze to jasno? Ale o ile jest przedłużona umowa to już ładnie pisze że pełne cykle ;)

#375304  autor: endzik
 16 gru 2009, 20:01
Jak sądzicie - ile SUK-owo można zejść na iPhone 3GS 16GB przy abo ok. 120zł m-c/3 ostatnie miesiące ze standardowej ceny?
Ewentualnie 3G(bez S) 16GB i 8GB.

Ktoś ostatnio miał okazję "sprawdzać"? ;)

#375310  autor: ewan_lawless
 16 gru 2009, 20:18
endzik pisze:Jak sądzicie - ile SUK-owo można zejść na iPhone 3GS 16GB przy abo ok. 120zł m-c/3 ostatnie miesiące ze standardowej ceny?
Ewentualnie 3G(bez S) 16GB i 8GB.

Ktoś ostatnio miał okazję "sprawdzać"? ;)
jak już było pisane wiele razy z ceny telefonu NIE ZEJDZIESZ ZA ŻADNE SKARBY (nie biorąc pod uwagę punktów era premia)
na przyszłość radzę czytać kilka stron wstecz...

#375311  autor: endzik
 16 gru 2009, 20:24
Czy jest zatem szansa na siłowanie się z wysokością abonamentu przy oferice 'iPhone'owej"? Tj. zamiast standardowych 95zł ciut mniej?

#375313  autor: ewan_lawless
 16 gru 2009, 20:27
endzik pisze:Czy jest zatem szansa na siłowanie się z wysokością abonamentu przy oferice 'iPhone'owej"? Tj. zamiast standardowych 95zł ciut mniej?
jak już RÓWNIEŻ było pisane kilka razy abonamenty dedykowane (iphone, g1, g2) nie podlegają w żaden sposób negocjacjom, są już tak okrojone że era by musiała Ci dopłacać do tego telefonu a świętym mikołajem nie jest

#375383  autor: LinaPC
 17 gru 2009, 11:48
Powiedzcie mi, czy telefon Era MDA Vario V też jest w tej nieszcześliwym zbiorze telefonów na które nie dają zniżki 50% przez pierwsze 12 miesięcy? Jeśli nie to na co mogę liczyć?

Mam telefon na firmę i w marcu kończy mi się umowa. Interesuje mnie właściwie tylko Era MDA Vario V albo Nokia N97.

Zasadniczo byłem zdecydowany przejść do PLAY, ale z tego co tu piszecie to mozna coś Ciekawego dostac pozostając w Erze.

Płacę miesięcznie około 150zł rachunki. Chciałbym jakiś abonament, żeby był chociaż trochę porównywalny z PLAY, bo tam mają fajną opcję że za 2 minuty przychodzące mam jedną wychodzącą, a do mnie masa ludzi dzwoni każdego dnia.

#375392  autor: tomeke51
 17 gru 2009, 12:31
witam
mam szybkie pytani : czy promocje na przedluzenie bez aparatu sa negocjowalne cos czy nic ? czy tylko standardowe ze strony?
czytam to forum co dzien ale nie przypominam se by bylo to poruszane :)

#375394  autor: Krisu6230i
 17 gru 2009, 12:51
tomeke51, a ja przypominam SOBIE że było na forum iż nie negocjowalne to jest, jedynie zejście z umowy 18m-cy na 12 ale wtedy tracisz bonusy i np za era rodzinna płacisz jak za zboże, tzn tyle ile w cenniku jest normalnie,
greets

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#375395  autor: tomeke51
 17 gru 2009, 12:56
Krisu6230i, no moze bylo ale oferta bez telefonu jest tu bardzo rzadko poruszana wiec mogło mi to umknąć :)
chyba się skusze na przedłużenie jednak bez fona.. nie ma nic ciekawego w ofercie Ery, a jesli juz jest to cena 700 zł z deka odstrasza :) a tak abo bede mial tanszy przynajmniej o te 30 zł/mc a fon zawsze jakis jest :)
w kazdym razie dzięki za pomoc

#375407  autor: Krisu6230i
 17 gru 2009, 14:41
tomeke51, jesteś pewien?
NE80 bez tela jest za 50pln do tego siec rodzinna za 5 co daje 55
to samo z telefonem po dobrych negocjacjach wyniesie cię 60pln.
i tak wiem to pół roku dłużej ale co z tego skoro sprzedając avilkę nabyta pewnie za 1pln (licząc nawet punkty premia) sprzedasz powiedzmy ją za 350pln to wyjdziesz na zero ale masz za 6miesięcy abonament free.
Może źle liczę ale... się nie opłaca brać chyba bez telefonu. inna sprawa że faktycznie nie ma czegoś sensownego, i to nie tylko w kwocie 700pln :/

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#375410  autor: tomeke51
 17 gru 2009, 15:01
Krisu6230i, no może i masz rację ale teraz taka rzecz ! mi umowa się konczy w lipcu 2010 r. dzis pojawila sie mi propozycja z przedluzeniem bez telefonu na co nawet konsultant w BOA był zdziwiony ze juz 7 m-cy przed jej koncem mam propozycje !
propozycja z telefon zaznaczona byla na 22 maj 2010 rok.
to ze terz jest opcja wynegocjowac ne 80 za 60 zł nie gwarantuje mi ze w maju tez tak bedzie , ponadto dolicz siec rodzinna za 5 zł :)
teraz mam za 60 zł ne80, siec rodzinna i pakiet sms :) za 5 m-cy do maja oszczedze w stosunku do obecnego abonamentu 200 zł :) ( obecnie ne 60, plus 25 siec, plus 5 -sms ).

p co mam brac telefon i go sprzedawac na allegro a tak place mniejszy rachuneka fon mam i tak dobry. gdyby e52/e71 byly tansze to zapewne bym czekal ale tak nie ma sensu :)
aneks juz podpisałem :) od jutra mam nowy pakiet bo akurat nowy okres rozliczeniowy sie mi dzis zaczał :) umowa za 18 mcy sie konczy i moe wtedy wezme z fonem :)

#375415  autor: osachorzow
 17 gru 2009, 15:13
SUK jest udany ;) wysłałem im wiadomość z iboa że chcę przedłużyć, standardowo odpisali z ofertą ze strony, którą dostają wszyscy. Odpisałem że nie oferta mnie nie satysfakcjonuje, napisałem ile minut potrzebuję i spytałem czy mogę dostać NE40 za 25zł. Dodatkowo zapytałem jak wchodzą warunki promocyjne (czy na 24 pełne czy do końca bieżącego cyklu i 23 pełne). W odpowiedzi dostałem znów tego samego maila co rano (jedyna zmiana z oferty bez telefonu wycięli NE100 i wrzucili NE20) bez odpowiedzi na którekolwiek z moich pytań :D po prostu panienka nie czytając co tam napisałem wysłała znów standard :D odpisałem z prośbą o przeczytanie moich pytań i czekam ;) ciekawe czy łaskawie przeczytają i czy trzeci raz dostanę maila z automatu :D

#375417  autor: weed
 17 gru 2009, 15:56
osachorzow przeczytaj dokładnie co ci odpisali,
bardzo podobnie bylo w przypadku mojej wiadomosci do ery, Jednak po dokłądnym przeczytaniu zauważyłem ze dostałem praktycznie to samo co w pierwszej wiadomosci, tylko a moze aż wszystkie propozycje o 10zl taniej. jednak nadal mnie to nie satysfakcjonuje.

Dwa dni temu wysłałem skan wypowiedzenia do ery, z prośba o potwioerdzneie otrzymania dokumentu i 0 odzewu. ;)

#375524  autor: osachorzow
 18 gru 2009, 10:28
weed niestety w drugim mailu są to nadal standardowe kwoty :/

[ Dodano: 18-12-2009, 10:28 ]
Dziś dostałem odpowiedź z ofertą na 24 cykle z upustami: NE40 za 25zł, NE60 za 40zł, NE80 za 60zł. Jednak jedno z moich pytań pozostało bez odpowiedzi... oni w SUK chyba nie mają klawiatur do pisania maili, tylko klikają w akapity w programie i tak komponują maila do klienta ;) bo inaczej tego nie mogę wytłumaczyć ;)

#375579  autor: mllodaa2
 18 gru 2009, 17:03
Dziś rano do nich napisałam, że chciałbym przedłużyć umowę z telefonem na kolejne dwa lata, jednak NE20 ma za mało minut dla mnie a NE40 jest troche za droga. SPytałam o jakiś rabat np zamiast 30zł na 25zł i wtedy bym przedłuzyła bez wahania to dostałam taką odowiedź:

Witam,
Dziękuję za skierowaną korespondencję.
W odpowiedzi na Pani zgłoszenie, z przykrością informuję, iż nie mam możliwości obniżenia ceny abonamentu.
Proponuję zapoznanie się z ofertą bez wymiany telefonu:
Zestawy promocyjne do wyboru:

- Nowa Era 20 - 30 minut lub 90 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych
oraz 30 dodatkowych minut do wszystkich sieci (oprócz Play): łącznie 60 minut miesięcznie
w promocyjnej cenie 15,00 zł z VAT
- Nowa Era 40 - 70 minut lub 210 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych oraz 30 dodatkowych minut do wszystkich sieci (oprócz Play): łącznie 100 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 20,00 zł z VAT
- Nowa Era 60 - 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych oraz 70 dodatkowych minut do wszystkich sieci (oprócz Play): łącznie 190 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 30,00 zł z VAT

:(
Odpisali że nie mają możłiwości obnizenia abonamentu, a oferty bez telefonu maja promocyjnie obnizony abonament :((( ehh co ja mam zrobic :( Mam jeden telefon 2 meiisace temu przedluzany ne60 za 40zł udalo sie a tu same schody :( moze msyla ze jak mam dwa teleony i tamten przedlyzylam to i ten msuze :(

#375581  autor: osachorzow
 18 gru 2009, 17:25
Mam do Was jeszcze pytanie: czy można podpisać aneks 'dziś', ale żeby promocyjny abonament zaczął obowiązywać od początku nowego okresu? Z tego co pamiętam to przy zmianie abonamenty i minuty są rozliczane proporcjonalnie więc jeśli w tej chwili mam wykorzystane większość minut z abo, a dopiero ledwo tydzień nowego okresu to za sporo minut skasują mnie wg cennika co w ogóle mnie nie bawi...

mllodaa2, widocznie droczą się z Tobą ;) odpisz im, że przedstawiona oferta Cię nie satysfakcjonuje i prosisz o info jak przenieść numer do innej sieci. Napisz jeszcze raz że NE40 za 25zł z telefonem byłaby odpowiednia to pewnie zmiękną tak jak w moim przypadku (post wyżej) ;)

[ Dodano: 18-12-2009, 17:31 ]
ewan_lawless pisze:jeśli pracownik ery udostepni Ci zniżke na abonament ale powie Ci że nie ma mozliwosci odebrania tego w APSie to jest zwykłym burakiem pazernym na kase za prowizje
Odpowiedź z SUK:
W odpowiedzi na Pana korespondencje uprzejmie informuję iż oferta z upustem w abonamencie dostepna jest tylko poprzez kuriera.
  • Strona 29 z 96
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 96
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29