adx992 pisze:A mnie trapi inny problem mianowicie doładowałem sobie telefon 26 listopada za 30pln i wstrzymałem sie z wyborem darmowego numeru do 3 grudnia.
Niestety trochę pokręciłeś.

Doładowanie i wybór numeru darmowego musi nastąpić w tym samym miesiącu kalendarzowym.
Przeczytaj punkty 4 i 6
regulaminu.
Tylko szkoda, że tego konsultanci w sklepach nie wyjaśnili.
[ Dodano: 2009-12-12, 19:00 ]
Jeszcze napiszę dziwny przypadek w salonie Play.
Pojechałem z osobą z mojej rodziny aby przenieść jej numer do Fresh-a.
Pierwsze co mnie trochę poirytowało - siedzi sobie młody latino żel lover a w koło niego porozkładane umowy - pewnie klientów. Sterty umów, nawet przy ścianach telefonami - można pooglądać słuchawki i dane osobowe klientów.

Ale nic to.
Mówię co chodzi. Przystępujemy do zrobienia formalności. Gdy przenosiłem swój numer, miła pani w innym mieście i salonie o wszystko pytała np. jakim kanałem chce być informowany o procesie itd. ten kolo nic. Wpisywał wszystko po swojemu - standardowo smsem.
Końcówka przenosin, sięga po starter i mówi że to jest od nas starter za który muszą państwo zapłacić 9 zł.
Było to 10 listopada.
O nieeee.... Mówię mu że nic z tego, może kiedyś się płaciło teraz jest bezpłatnie. Ale płaci się. Nie nie płaci bo sam przenosiłem swój numer ze 2 tyg. wcześniej i nic nie płaciłem Sprawdzę. I zaczął niby klikać myszką, wpatrzony w monitor. Po chwili o przepraszam rzeczywiście się nic nie płaci, a do tej pory od wszystkich pobieraliśmy 9 zł powiedział latino.
Na koniec co jeszcze było dziwnego - dostałem smsa, że proces przenoszenia powinien się zakończyć... 10 listopada - czyli tego samego dnia! Jednak ostatecznie karta była aktywna po około 27 godzinach, dopiero 11 listopada.

Na forum Telepolis od 29.01.2006.