• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #354657  autor: robbo2k
 24 sie 2009, 11:46
Test telefonu KA08 Phone Mini - odcinek 1

Dziś zaczynamy cykliczny test telefonu KA08. Jest to chińskie maleństwo zrobione na wzór iphona tylko o połowę mniejszy. Jak większość chińskich telefonów jest dualsimem, czyli posiada obsługę dwóch kart SIM jednocześnie. Co dostajemy więc za te 71USD w sklepie internetowym w HongKongu.

Pudełko jest do bólu minimalistyczne, biały karton ze zdjęciem urządzenia, układ menu na zdjęciu i jego wygląd nie odpowiada rzeczywistemu wyglądowi i realiom urządzenia. Na dodatek na pudełku nie znajdziemy ANI SŁOWA w jakimkolwiek języku, oraz ANI JEDNEJ ikonki, symbolu, czy logotypu. O producencie też nic nie ma, ani na pudełku ani w środku.

http://teleklony.pl/wp/?p=254

http://www.robbo2k.pl Testy wideo - Poradniki jak kupić i co kupić

#361049  autor: Kabi06
 21 wrz 2009, 20:48
Własnie kupilam ten telefon jakis tydzien temu.Kupiłam go na Allegro za 300 zl.I sama niewiem co o tym myslec.Glównie spodobal mi sie kolor-zielony :D no i to że obsluguje 2 karty naraz.Niestety fonek ma wady.Po pierwsze kabel który zostal dodany w pudelku nie lączy z komputerem,co utrudnia mi życie :? ,pliki wysyłam jak narazie przez bluetooth.Niestety zadnych sterownikow nie dostałam na plycie.I nie ma ich również w internecie.(może źle szukam???)Wiem, menu jest po angiesku,dobrze o tym wiedziała przed kupnem.Ale niemyslalam ze to mi bedzie przeszkadzac.Tzn.obsługa jest dośc prosta i intuicyjna.Tylko chodzi mi o podłączenie kabla własnie.
Inne rzeczy- w zaden sposób nie potrafie przerzucic piosenek z karty tak aby odtwarzały sie przez odtwarzacz.Próbowalam róznie ale nie daje rady.No i tapetki sie nie da ustawic bo ciągle sie zmienia(funkcja shake ),jedynie wygaszacz.Mam prosbe,aby doświadczeni uzytkownicy tego wlasnie telefonu napisali cos o nim wiecej,bo niestety w necie za dużo nie ma,a juz napewno nie o obsłudze.Napewno przyda sie to do widomości chetnym posiadania jak i nowym uzytkownikom tego chińskiego urządzonka.Wiec prosze sie udzielac w temacie. :wink:

#361622  autor: robbo2k
 24 wrz 2009, 20:52
Telefon widac w windows jak pendrive wiec powinien byc wykrywany jako kolejny dysk po podlaczeniu kabelka. Po drugie shake control dla poszczególnych funkcji wyłącza sie w menu Settings->Motion Setings pozycja 08 w menu i Wallpaper Change odznaczyc. Tak trzeba sobie wyptaszkowac na co ma dzilac shake Z ciekawych funkcji mozna potrzasaniem wylaczyc dzwonek gdy ktos dzowni

http://www.robbo2k.pl Testy wideo - Poradniki jak kupić i co kupić

#371633  autor: P3exe
 24 lis 2009, 20:58
Mam problem z tym telefonem. Mianowicie popsuł mi sie zestaw słychawkowy i nie wiem gdzie moge kupić nowy? Na słuchawkach nie ma żadnych oznaczeń ;/

#372377  autor: milosz85
 28 lis 2009, 22:19
witam mam pytonako czy może ktoś już konfigurował mini phone ka 08 na mms w sieci orange , albo moze ktoś wie jak to zrobić . ponieważ posiadam taki telefon i ostatnio dostałem mms no i mi go nie czyta poniewaz nie mam konfiguracji no ale na stronie orange nie ma takiego telefonu do wyboru w konfiguracji
 #376069  autor: xxkamilaxx
 21 gru 2009, 22:53
zmiana tapety:
miałam z tym ogromny problem, ale udało się. Bardzo pomocny okazał się filmik http://www.youtube.com/watch?v=sBQArE_d ... re=related ale dla osób, które wolą pisemne wyjaśnienie piszę ;p
menu-> fun&games-> motion application-> swap wallpaper (i tu trzeba zaznaczyć "close" jeżeli jest "open") no i zatwierdzamy"done"
później trzeba tylko wybrać tapetę, którą chce się ustawić:
menu-> file manager->phone (lub memory card jeżeli wrzuci się tapety na kartę pamięci), u mnie phone-> images (lub photos zależnie od tego gdzie się zamieści zdjęcie lub tapetę) wybieramy, którą chcemy ustawić a później funkcję "options"->forward->to wallpaper i zaznaczamy "ok"
mam nadzieję, że komuś się przyda ta instrukcja, bo sama wiem jak wkurzająca jest ciągle zmieniająca się tapeta
mam nadzieję, że w dosyć prosty sposób to wyjaśniłam, a jeżeli nie to piszcie :)
pozdrawiam
 #563445  autor: bazyldawid
 26 cze 2012, 11:49
Właśnie zamówiłem ten telefon na allegro nowy za 89.99zł.Dziwi mnie kabi06 kupiła ten telefon za 300zł.Miałem dużo chińskich telefonów dlatego mam do nich zaufanie.Chcę wiedzieć coś więcej o tym telefonie.Czekam na odpowiedz :lol:

[ Dodano: 2012-06-26, 18:27 ]
Mam pytanie jak głośny jest ten telefon.Proszę o szybką odpowiedz. :smt006