• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 21 z 96
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 96

#371552  autor: elmer7
 24 lis 2009, 15:13
a zna ktoś może warunki przedłużenia umowy oraz cennik telefonów w Erze Biznes?

#371606  autor: st.konsultant
 24 lis 2009, 18:40

#371641  autor: adass
 24 lis 2009, 21:23
Słuchajcie w sobote podpisałem tą umowę. Dziś patrze w konto a tam mam naliczone przeszło 50 zł opłat za połączenia,gdzie to powinno chyba iść z pakietu minut? choć co prawda musze chyba sie do salonu przejść ale m się to nie podoba, co sądzicie o tym? czyżby reklamacja?

#371643  autor: st.konsultant
 24 lis 2009, 21:42
adass pisze:Słuchajcie w sobote podpisałem tą umowę. Dziś patrze w konto a tam mam naliczone przeszło 50 zł opłat za połączenia,gdzie to powinno chyba iść z pakietu minut? choć co prawda musze chyba sie do salonu przejść ale m się to nie podoba, co sądzicie o tym? czyżby reklamacja?

To się nazywa proporcjonalne rozliczenie minut.
Taki przykład: w abonamencie mamy 100 minut, nasz cykl jest od np 5 każdego miesiąca do 4. I teraz tak, 20 zmienia się taryfa(aneks albo inny powód). System liczy to wtedy tak:

skoro na cały cykl mamy 100 minut, to od 5 do 20 mamy tych minut ok polowy, czyli 50. Co to oznacza? Ano to, że jeżeli między 5 a 20 wygadaliśmy np 78 minut to za te 28 minut zostaną naliczone opłaty.
Spójrz na wykaz rozmów, jestem pewny, że naliczone są połączenia za dni, gdzie wcześniej koszt wynosił 0 zł.
Mam nadzieję, że w miarę jasno wyjaśniłem.

Reklamacja tutaj nie wiele pomoże, chyba, że konsultant rozpatrujący tą sprawę wystawi korektę ze względu na przyjazną politykę.

Najbezpieczniej jest zawsze zmieniać taryfę tuż przed końcem cyklu.

#371645  autor: rcicho
 24 lis 2009, 21:48
adass pisze: -oraz pakiet internet 50MB za 15zł (czasem potrzebuje sprawdzić maila, stan konta itp.)
Oooo to za taką cenę tak mały pakiet internetowy teraz dają?
Nie tak dawno było 500mb dziś 10 razy mniej.
Oj nieładnie Era.
Za 4 miesiace i mnie się kończy umowa a że we wrześniu sprawiłem sobie telefon z Androidem to spory (minimum 300-400mb) pakiet danych będzie dla mnie priorytetem. Obecnie posiłkuje się pakietem 500mb w Play Fresh za 15zł ale jak Era nic innego nie zaproponuje to trzeba będzie się pożegnać.
Oczywiście poczekam na nowe oferty - pewnie dopiero na wiosnę coś będzie :)
Ostatnio zmieniony 24 lis 2009, 22:03 przez rcicho, łącznie zmieniany 1 raz.

#371649  autor: elmer7
 24 lis 2009, 21:58
coś drogo w tej Erze Biznes. :/
Nokia 5800 w abo. za 70zł netto za 668zł :/ ( a na allegro nówki idą po 800-900zł )
kiepskie ceny mają. Już nie mówię o iPhone za ponad 1000zł

#371651  autor: adass
 24 lis 2009, 22:13
st. konsultant
rozumiem o co chodzi tylko że mi się to nie podoba że zamiast polecieć z minut to mi doliczaja kase. Fakt miałem 200 minut a z nich wykorzystane powiedzmy 150, ale opłaty mam naliczone od soboty czyli od dnia kiedy podpisałem nową umowe czyli według mnie to powinno już schodzić z tych minut które mi sie należą od soboty. Przynajmniej ja tak rozumiem.
rcicho
Fakt za 15 zł było 500MB ale to było do dostania do końca sierpnia. Podejżewam, że po ofercie świątecznej znów będzie możliwość wynegocjowania tego pakietu.

#371653  autor: 3m
 24 lis 2009, 22:23
Czy dobrze widzę, że Era podniosła cenę dla przedłużających w Nowy Pakiet Biznes? Dawny pakiet wartościowy zamienił się w promocyjną opłatę abonamentową za zestaw i np. zamiast dawnego kosztu 120netto teraz jest promocyjne 135 netto, przy tych samych warunkach. Spaskudzili Tak-Taka, teraz biorą się za psucie ofert biznesowych? Niech mnie ktoś oświeci, o co w tym wszystkim chodzi?

#371660  autor: thonka
 24 lis 2009, 22:53
rcicho, za 85zl bedziesz miec 120minut + 500mb, oraz za 100zl htc g2 aka hero to juz wiadomo dzis, bo raczej podmienia g1 na g2 tylko zostawiajac reszte warunkow ;) oferta niezla nawet poprzez cene samego telefonu ;)
elmer7, akurat iphone sie oplaca, zobacz po ile chodza na allegro... gdybym mial wolna kase do zainwestowania na tydzien lub dwa to wybralbym 3gs 32gb i pogonil go za 2300-2400zl, a kupil sobie cos innego.
co do n5800 to na allegro nie masz pewnosci co od pochodzenia sluchawki... w erze masz ciut taniej, bez blokady i z pewnego zrodla. moze nie jest to super tanio, ale zawsze troche mniej niz w sklepie, bo raczej w tych kategoriach powinno sie porownywac takie ceny.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#371664  autor: rcicho
 24 lis 2009, 23:08
thonka pisze:rcicho, za 85zl bedziesz miec 120minut + 500mb, oraz za 100zl htc g2 aka hero to juz wiadomo dzis, bo raczej podmienia g1 na g2 tylko zostawiajac reszte warunkow ;) oferta niezla nawet poprzez cene samego telefonu ;)
Tak cena telefonu rewelacja, lecz mi chodziło o abonament bez telefonu i chciałem się zmieścić w 50zł miesiecznej opłaty (chodzi mi o 100-120 minut do wszystkich i pakiet 500mb).
W Play mam to mniej wiecej za 40zł i jeszcze dają jakiś telefon do szczescia.

Hero zawsze można dobrze sprzedać (ok 1200zł) i z tych pieniędzy spłacić dość wysoki abonament. Trochę kombinacji ale trzeba to przeliczyć i przemysleć.

#371666  autor: thonka
 24 lis 2009, 23:23
w sierpniu bylo cos takiego do dostania za 45zl, aktualnie poki nie zrobia znow promocji na paczke 500mb jest to niewykonalne...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#371774  autor: zagielek
 25 lis 2009, 18:28
Witam.
Umowa kończy mi się 13 grudnia, ale już na początku października złożyłem wypowiedzenie z datą przyszłą. W tym momencie mój abonament to 120 min za 40 zł, jednak kwoty widniejące na moich fakturach to min 70 zł. Oferta, która była na stronie nie była dla mnie satysfakcjonująca. Konsultanci telefoniczni przedstawiali mi ofertę identyczną jak na stronie. Nadmienię, że chciałem pozostać w erze, gdyż większość rodziny ma numery właśnie w tej sieci.

Najbardziej zależało mi na pakiecie internetowym, większej ilości minut, a abonament miał nie przekraczać 70 zł. Napisałem więc wczoraj do ery maila z warunkami na jakie mógłbym przystać.
Abo NE60 - 50 zł - 120 + 70 min.
BC 500 - 15 zł
SE C902 - telefon i tak idzie na sprzedaż. W ofercie dla przedłużających umowę jest za 599 zł! (NE60), a dla nowych za 199 (ta sama taryfa). Napisałem więc, że po odjęciu punktów chciałbym mieć ten telefon za maks 50 zł.

Dzisiaj dostałem odpowiedź:

Proponuję jedną z taryf Nowa Era z promocyjnym upustem na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych dla wybranych zestawów ofert. Zachęcam do zastanowienia się nad wyborem następujących zestawów:*

- Nowa Era 60 - 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych
oraz 70 dodatkowych minut do wszystkich sieci (oprócz Play): łącznie 190 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 40,00 zł z VAT
- Nowa Era 80 - 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych
oraz 120 dodatkowych minut do wszystkich sieci (oprócz Play): łącznie 290 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 60,00 zł z VAT
- Nowa Era 100 - 220 minut lub 660 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych
oraz 170 dodatkowych minut do wszystkich sieci (oprócz Play): łącznie 390 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 75,00 zł z VAT

Dzięki ofercie będą Państwo mogli zakupić markowy model aparatu w cenie promocyjnej z załącznika cenowego. Wykaz wszystkich aparatów wraz z cenami promocyjnymi przy poszczególnych taryfach jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 021109.pdf

Po skorzystaniu z oferty, w ciągu 60 dni od daty podpisania Aneksu będą Państwo mogli aktywować poniższe Pakiety usług na warunkach promocyjnych:

W taryfach Nowa Era 20, Nowa Era 40 i Nowa Era 60:
-Wybrana osoba 200 za 5 zł: 200 minut na połączenia z jednym wybranym numerem Abonenta Era, Użytkownika systemu Tak Tak lub użytkownika sieci stacjonarnych
-Weekendy 200 za 5 zł: 200 minut w soboty i niedziele na połączenia do Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych

Zadzwoniłem więc do BOA, konsultant po usłyszeniu warunków umowy jakie otrzymałem przełączył mnie zapewne do działu utrzymania klienta (czekałem 8 minut na ty by ktoś się zgłosił!).
Sama oferta abonamentowa jest dla mnie satysfakcjonująca, więc zacząłem się wypytywać o pakiety internetowe oraz o możliwe upusty na nie. Usłyszałem, że jeszcze jakiś czas temu mogli dawać upusty, był też pakiet 300 mb, jednak w tym momencie nie może nic zrobić z ceną pakietów. Jeżeli chodzi o telefon to SE C902 nie mają już na stanie od miesiąca i nie wiadomo kiedy mogli by mieć. Większych upustów na telefon niż punkty z pakiety niestety nie może dać.

Po namyśle zdecydowałem się jednak na ofertę aboNE60, a na razie aktywuję sobie pakiet 50 mb za 15 i poczekam kiedy era wprowadzi nowe paczki danych, bo patrząc na konkurencję powinno to stać się już niedługo. Zastanawiam się jeszcze nad pakietem 200 minut do wybranej osoby, ale mam na to 60 dni. Tak więc abonament zamknie się w 55-60 zł, a mam prawie wszystko czego oczekiwałem. Aha, telefon jaki wziąłem to N6303 za 1 zł (po odliczeniu punktów).

Pozdrawiam, zwłaszcza tych, którzy doczytali do końca :)

#371850  autor: thonka
 25 lis 2009, 23:38
zagielek, zastanawia mnie jedno: po co kopiowales te cala wiadomosc z boa? nie lepiej bylo napisac, ze zaproponowali Tobie ne60 za 40zl, a ne80 za 60zl i ne100 za 75zl? oszczedzilo by to miejsca i przede wszystkim ludzie mniej by sie irytowali, bo co rusz ktos przekleja maila chwalac sie co to on nie dostal, a czesto dodatkowo liczy, ze za niego podejmie sie decyzje.
tym bardziej dziwi to, bo jestes zdecydowany na konkretne warunki...
dobra. tyle zali. teraz do rzeczy:
nie licz na to ze jak podpiszesz umowe z jedna taryfa, ktora istnieje od 2 lat, to zmienia nagle w niej pakiety internetowe, bo rzadko ktora siec zmienia cennik na bardziej korzystny dla abonentow... predzej zmienia sama taryfe, a tym samym nie bedzie ona obowiazywac dotychczasowych abonentow, ktorzy maja stara taryfe...

co do ceny aparatu: sam kilkakrotnie pisalem juz, ze ceny telefonow w erze sa zalezne od tego ile dostana z Ciebie pieniedzy z tytulu abonamentu.
z nowego maja 1560zl przez cala umowe, z przedluzajacego od 960zl do 1200zl. jak by nie bylo przy najwyzszej mozliwej znizce, przy przedluzeniu placi sie 600zl mniej niz placi 'nowy', wiec siec odbija to sobie w cenach telefonow...
niestety zaden operator nie jest instytucja charytatywna i jak to kiedys powiedzial konsultant mojemu znajomemu 'jak sie panu nie podoba to moze pan zmienic siec'. w pelni oddaje to filozofie polityki cenowej sieci.
niestety daleko nam na niemiec czy anglii gdzie telefony sa oddawane za pol darmo i trzeba sie z tym pogodzic.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2009, 10:16 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

#371864  autor: Milon
 26 lis 2009, 07:59
Co do paczek internetowych była ostatnio informacja na Telepolis o nowej promocji ERY ale przeszła bez echa więc zapytam:
http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... Zestaw.pdf
a teraz do rzeczy
paczka 50 MB 15zł-10zł = 5 zł , albo 5 MB 5 -10 = -5zł z tego wynika że odejmą jeszcze piątkę z rachunku nawet jak z netu nie korzystam :!:
to chyba zbyt piękne aby było prawdziwe....

czar prysł dotyczy tylko blueconnect :smt011

#371869  autor: Krisu6230i
 26 lis 2009, 10:01
thonka pisze:ne60 za 40zl, a ne80 za 60zl i ne100 za 75zl
to chyba nie są maksymalne upusty z tego co się orientuję można urwać piątkę jeszcze z każdego. mylę się?

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#371871  autor: thonka
 26 lis 2009, 10:14
ne60 za 40zl to max, przy ne80 mozna urwac 5zl tylko w przypadku 40+70, tak samo w ne100 mozna tylko przy opcji 50+90.
na 100% nie jestem pewien czy takowe opcje rok+rok jeszcze sa dawane ;) przy ne60 wczesniej tez dawali 30+50 i postanowili to ujednolicic.

#371874  autor: ala31
 26 lis 2009, 10:28
Witam,

Mam do Was następujące pytanie...
Jestem zainteresowany zakupem Era G2 przy przedłużaniu umowy. Interesuje mnie NE 120 (100 zł) + pakiet 500 mb.
Z tego co wyczytałam na poprzednich stronach wcześniej nie było większego problemu z "wywalczeniem" takiego pakietu przy standardowej cenie, teraz natomiast jest z tym problem...
Nowa oferta (Era G2 - 145 zł dla "nowych") to dokładnie to co mnie interesuje, ale zwielokrotnione o pakiet 500 mb przy wzroście ceny o 45 zł (liczba minut również się pokrywa). Normalnie pakiet 500 mb wynosi 50 zł. Jednak dla mnie to jednak trochę zbyt wiele...
Możecie coś doradzić, jakie stanowisko prezentować przy przedłużaniu ? Dziękuję z góry.

#371876  autor: Krisu6230i
 26 lis 2009, 10:43
ala31 pisze:Jestem zainteresowany
ala31 pisze:Z tego co wyczytałam
jakieś alter ego się ci włącza czasami? :|

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#371879  autor: ala31
 26 lis 2009, 11:11
Krisu6230i pisze:
ala31 pisze:Jestem zainteresowany
ala31 pisze:Z tego co wyczytałam
jakieś alter ego się ci włącza czasami? :|
O rany, grunt to się czepić :) - moja dziewczyna założyła konto, ja piszę w jej imeiniu, bo jestem bardziej zorientowany :P
  • Strona 21 z 96
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 96
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21