Witam
Może odpowiem na pytanie troszkę z opóźnieniem...ale zawsze coś;) Szukam w sieci różnych informacji - opinii dotyczących tego telefonu, ponieważ jestem nim zainteresowana. Niestety w sieci jest tego nie wiele.
Dzisiaj miałam tę przyjemność pobawić się troszkę tym modelem - nie za długo ani wnikliwie ale jednak. Poszłam porozmawiać na temat przedłużenia umowy z play i tak sobie oglądałam atrapę tego modelu a przemiły Pan konsultant/sprzedawca zaproponował mi że włączy normalny egzemplarz żebym mogła sobie lepiej go zobaczyć.
Na pierwszy rzut oka, telefon bardzo przyjemny

Dobrze, stabilnie leży w dłoni - nie jest to jakaś tandetna plastikowa obudowa, metalowe wykończenia, obudowa jest powleczona takim hmm (nie wiem jak to nazwać czy jak to się profesjonalnie nazywa)jakby kauczukowatym tworzywem, które sprawia że telefon nie jest śliski. Menu bardzo przejrzyste i przyjemne, proste i intuicyjne w obsłudze. Czułość ekranu jak dla mnie b. doba. To był mój pierwszy kontakt z telefonem dotykowym a mimo tego nie miałam problemu w poruszaniu się po menu telefonu, nic przez przypadek się nie włączało, bardzo wygodnie wprowadzało się tekst sms'a za pomocą klawiatury wzorowanej na zwykłych klawiaturach w telefonach. Ogólnie telefon zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie - nie powiem pozytywnie mnie zaskoczył, spodziewałam się jakiegoś badziewia a tu niespodzianka!
Zdecydowałam, że telefon kupię w ofercie na mix'a którą chce moja Mama, która przywiązana jest do swojej Nokii i zmieniać jej nie chce. To ma być taki telefon w razie jakiejś awarii, któregoś z tych jakie mamy na co dzień, ale nie wykluczone, że stanie się tym podstawowym.
Jeśli chodzi o aparat, głośnik, jakość dźwięku - nie mam pojęcia jak to wszystko wypada, bo telefon miałam kilka minut w rękach, a wiadomo że w takim czasie trudno poznać wszystkie wady i zalet

W nie długim czasie będę mogła napisać coś więcej dla zainteresowanych...może nawet zrobić jakaś recenzję? Myślę, że przydałoby się coś takiego... ale zaznaczam, że jestem zwykłym przeciętnym użytkownikiem telefonu i nie trudzę się robieniem tego typu rzeczy
Pozdrawiam.