Witam.
Pewne sytuacje zmusiły mnie do tego, abym zaczął korzystać (ponownie) z mobilnego Internetu.
Nad ofertę nikogo nie będę męczył- na razie będzie to Play na testy- jesli będzie tragedia, to iPlus mi zostaje. Wybrałem Play ze względu na cenę, ale to nie jest istotne.
Potrzebuje zakupić tani modem na USB do netbooka. Tylko modem na USB wchodzi w grę. Chciałbym, aby modem był w kształcie jakiejś małej "wtyczki" typu Pendrive. Im mniejszy tym lepiej, ale nie chodzi tutaj tylko oto. Musi on obsługiwać standard HSDPA 3,6Mb/s, a najlepiej jak będzie to 7,2Mb/s (choć to nie jest konieczność).
Nie może sprawiać żadnych problemów, nie będzie intensywnie użytkowany, raczej szukam coś trwałego. Koniecznie bez sim-locka. Będę kupował na allegro.pl. Raczej skłaniam się ku wyrobom Huawei, wolałbym się nie pchać w ZTE- chyba, że oni mają jakiś super model, bo ta firma znakomicie nie kojarzy mi się. Tutaj chodzi o modemu GSM...
Na netbooku mam windows XP, ale moze kiedyś zakupię coś z W7 i nie chciałbym mieć problemów ze sterami.
Fajnie, gdyby taki modem instalował się sam po podłączeniu, ale to już zbędny bajerek, z a którego dodatkowo nie będe płacił.
Chodzi mi o takie coś:
Pomógłby mi ktoś tak na szybko? Może kupie w listopadzie, na pewno w grudniu. Chyba, że jakiś operator ma w swojej ofercie jakiś tani modem USB? Oczywiście nie interesują mnie oferty abonamentowe.
Kwoty nie podaję. Im mniej, tym lepiej.
Na takich modemach prawie w ogóle się nie znam.