• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #365259  autor: mcl1981
 17 paź 2009, 14:58
witam ! niestety dzisiaj padła mi nokia podczas wgrywania nowego softu oficjalnym programem :smt010 :smt011 Niestety w moim mieście nie ma serwisu. I stąd pytanie - czy mogę tel. wysłać pocztą albo kurierem ?

pzdr

#366377  autor: uszatywp3
 24 paź 2009, 14:04
tak możesz

Siemens C65=>Siemens S65=>LG U8210=>Nokia 1600=>Samsung i600=>HTC BlueAngel(MDA III)=>Nokia E51=>Siemens S65=>LG KS20=>Galaxy Spica=>SE Xperia X10 => HTC Mozart=> Motorola Razr XT910=> Samsung GT-I9300

#366381  autor: thonka
 24 paź 2009, 15:13
mcl1981, dzwonisz najpierw do nokii
Kod: Zaznacz cały
Pracownicy naszego Działu Obsługi Klienta Nokia Care są dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00-18:00
i pytasz sie gdzie masz odeslac telefon. czasem wystarczy najblizszy serwis, czasem serwis centralny.
polecam tez poczytac karte gwarancyjna
Kod: Zaznacz cały
W celu złożenia reklamacji należy powiadomić autoryzowany serwis Nokia o podejrzewanej wadzie w rozsądnym terminie od daty stwierdzenia podejrzewanej wady Produktu, w każdym zaś przypadku nie później jednak niż przed datą wygaśnięcia Okresu Gwarancji.

W celu zgłoszenia reklamacji z tytułu Ograniczonej Gwarancji należy przedstawić:

1. Produkt (lub część, której dotyczy reklamacja),
   2. oryginał dowodu zakupu, który wyraźnie określa nazwę i adres sprzedającego, datę i miejsce zakupu, rodzaj produktu oraz numer IMEI lub inny numer seryjny.
   3. ważną kartę gwarancyjną. 
jak juz bedziesz wiedziec gdzie wyslac paczke, napisz/wydrukuj kartke z opisem usterki wraz ze swoimi danymi kontaktowymi i IMEI telefonu, by uniknac ew. problemow z identyfikacja usterki i nadawcy.

jezeli telefon byl brany u operatora, to mozesz rowniez oddac go tam. co prawda bedzie to trwalo troche dluzej, ale nie narazi Cie na koszty zwiazane z kurierem.
trzeba tu jednak pamietac, ze salon firmowy to nie to samo co autoryzowany salon sprzedazy. autoryzowane salony zazwyczaj sa indywidualnymi firmami i naczesciej telefon zakupiony u nich, moze zostac oddany tylko i wylacznie w tym samym salonie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #384448  autor: Alek06
 01 lut 2010, 09:24
mcl1981 pisze:witam ! niestety dzisiaj padła mi nokia podczas wgrywania nowego softu oficjalnym programem :smt010 :smt011 Niestety w moim mieście nie ma serwisu. I stąd pytanie - czy mogę tel. wysłać pocztą albo kurierem ?

pzdr

kurierem zawsze wiadomo idzie szybciej niz ta nasza poczta.

#384910  autor: vinc
 02 lut 2010, 19:53
thonka pisze:autoryzowane salony zazwyczaj sa indywidualnymi firmami i naczesciej telefon zakupiony u nich, moze zostac oddany tylko i wylacznie w tym samym salonie.
Nie jest ważne, czy telefon był kupiony w APS'ie, firmowym salonie czy franczyzie - sprzęt można oddać w byle jakim punkcie danego opa, a oni muszą wysłać telefon do serwisu.

Obrazek