• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #364264  autor: Pb
 11 paź 2009, 12:54
Mam pytanie - czy możliwe jest zdjęcie simlocka z tego badziewia? Jeżeli tak, w jakich granicach się kształtuje cena takiego zabiegu?

#364412  autor: Pb
 12 paź 2009, 14:34
Rozumiem, że można obejść simlock. Sprawdzałem jednak, czy na liście operatorów jest Play. Niestety nie ma, a chciałbym "władować" kartę z Playa. Czy ustawić wtedy operatora na "dowolny", czy coś należy kombinować dalej?
Będę wdzięczny za dalszą pomoc.

#364413  autor: kowcio
 12 paź 2009, 14:43
Pb, jeśli modem będzie bez locka, to jak włozysz kartę Play to powinien sobie sam poradzić...
Play Online chyba działa jeszcze tylko w 3G?
Masz telefon z 3G, może przez niego lepiej jest się łączyć? Tam masz HSDPA do 7,2Mb/s, a tu 230 Kb/s...

#364603  autor: Pb
 13 paź 2009, 17:27
kowcio pisze:Pb, jeśli modem będzie bez locka, to jak włozysz kartę Play to powinien sobie sam poradzić...
Play Online chyba działa jeszcze tylko w 3G?
Masz telefon z 3G, może przez niego lepiej jest się łączyć? Tam masz HSDPA do 7,2Mb/s, a tu 230 Kb/s...
Tak, będę się łączył z internetem przez telefon i tym samym będę się go pozbawiał. Chyba, że poszukałbym jakiegoś innego Samsunga z 3G, bo sterowniki już mam ;). Jednak wolałbym obejść simlocka w ED77. Gdybym chciał władować Erę czy Plusa, to raczej nie byłoby problemu, bo znajdują się one na liście operatorów, ale Play nie.
Spróbuję poszukać "niezależnych" sterowników. Pzdr.

#364641  autor: vinc
 13 paź 2009, 19:36
kowcio pisze:Play Online chyba działa jeszcze tylko w 3G?
Dokładnie. Przecież nie będzie Ci działał ten modem w Play. Chyba, że korzystać będziesz z niego w roamingu Plusa. Jednak to już kosztowna zabawa ;)

Obrazek

#364778  autor: kowcio
 14 paź 2009, 14:54
Chłopie, sprzedaj ten modem i kup sobie normalny z HSDPA 7,2Mb/s i będzie hulał w Play... Takie modemy można było kupic za 129 PLN.
Ja tego ED77 na allegro.pl spieniężyłem za jakieś 200 PLN rok temu. Teraz za 150 PLN możesz wystawić i czekać na jelenia ;) Na pewno wytrzepiesz z niego 120 PLN. Powodzenia.

I tak ten ED77 obsługuje tylko EDGE klasy 6, czyli ma te EDGE tak jakby one było w połowie.. Maksymalna prędkość to 230 kbps, a nie 460 kbps...

#364905  autor: vinc
 15 paź 2009, 09:27
coś obiło mi się o uszy, że idzie normalnie korzystać z internetu przez EDGE Play-a, ale to nie jest potwierdzone info...
Pb pisze:Czy ustawić wtedy operatora na "dowolny", czy coś należy kombinować dalej?
no pewnie, że tak ;)

Obrazek