• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #359223  autor: szyman12
 12 wrz 2009, 13:21
Poszukuję jakiegoś telefonu bezprzewodowego. Nie musi mieć funkcji SMS, i innych takich bajerów. Jedynie co bym chciał, to żeby wyświetlał na ekranie połączenia nieodebrane i aby jako tako długo trzymała bateria.

Cenę mam tak do 130 zł.

Zastanawiałem się nad:

PHILIPS NR.1,
PHILIPS NR.2
lub
SIEMENS

Który z tych telefonów wybrać? A może inny polećcie ?

#359231  autor: Mordrag
 12 wrz 2009, 14:18
6 lat mam Siemensa DECT żadnych problemów. Tylko baterie wymieniałem.

#359249  autor: Marens
 12 wrz 2009, 15:04
Tak samo jak ja

#359507  autor: Patryk_
 14 wrz 2009, 12:46
szyman12 pisze:SIEMENS
Ten Siemens,albo najprostszy Panasonic,np.KX-TG 6411

#359513  autor: anaconda911
 14 wrz 2009, 13:44
Jeśli telefon bezprzewodowy to tylko z systemem ECO DECT np. Siemens Gigaset A380 lub SIEMENS GIGASET AL 180.

#359636  autor: Prometo
 14 wrz 2009, 22:35
Jaki telefon bezprzewodowy, obsługujący stacjonarny i VoIP polecilibyście w przystępnej cenie?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#359644  autor: Marens
 14 wrz 2009, 22:55
Siemens Gigaset A580 IP

Lepsze rozwiązanie to chyba Liksys SPA 3201

#359681  autor: Patryk_
 15 wrz 2009, 09:00
anaconda911 pisze:Jeśli telefon bezprzewodowy to tylko z systemem ECO DECT
Czysty marketing :P ,w dodatku jak się czyta takie bzdury jak to
Kod: Zaznacz cały
Chodząc po całym domu ze słuchawką, rzadko zastanawiamy się, jak właściwie działa stacjonarny telefon bezprzewodowy. Najkrócej mówiąc, działa tak: stacja bazowa przekształca sygnał elektryczny odbierany przez linię telefoniczną na [b]radiowy sygnał FM[/b]
na oficjalnej stronie Siemensa,to aż ręce opadają...
http://gigaset.com/shc/0,1935,pl_pl_0_1 ... rN,00.html

Nie najmłodszy już Gigaset C100 pobiera w stanie czuwania 2W,podczas rozmowy 3W...

#359686  autor: anaconda911
 15 wrz 2009, 09:47
Patryk_ pisze:
anaconda911 pisze:Jeśli telefon bezprzewodowy to tylko z systemem ECO DECT
Czysty marketing :P ,w dodatku jak się czyta takie bzdury jak to
Kod: Zaznacz cały
Chodząc po całym domu ze słuchawką, rzadko zastanawiamy się, jak właściwie działa stacjonarny telefon bezprzewodowy. Najkrócej mówiąc, działa tak: stacja bazowa przekształca sygnał elektryczny odbierany przez linię telefoniczną na [b]radiowy sygnał FM[/b]
na oficjalnej stronie Siemensa,to aż ręce opadają...
http://gigaset.com/shc/0,1935,pl_pl_0_1 ... rN,00.html

Nie najmłodszy już Gigaset C100 pobiera w stanie czuwania 2W,podczas rozmowy 3W...

Przyszlosc to ECO DECT. Denerwujace sa komentarze ludzi ktorzy posiadaja starszy standard DECT i jak uslyszą o czymś nowym to zaraz im cisnienie skacze i muszą opluć nową technologie :) Takie chwalenie sie "moje jest cacy a twoje nie"

#359721  autor: Vieslav
 15 wrz 2009, 13:39
Mnie zamurowało gdy przeczytałem o ECO DECT. Może ktoś przedstawi w praktyce ile energii zużywa taki telefon? Rozumiem, że czas działania słuchawki wtedy też się wydłuża? Mam Philipsa Dect 122 i na bateriach 850 mAh czas czuwania to prawie 2 tygodnie przy 60 do 150 min rozmów tygodniowo. Oczywiście chodzi o słuchawkę, która leży w domu na piętrze, blisko bazy, bo druga na parterze, z którą gania się wokół domu trzyma krócej. Jeśli ECO DECT zwiększy czas czuwania słuchawki to sam zmienię telefon, pod warunkiem, że nie wpłynie to na zasięg (często używam telefonu na zewnątrz w ogrodzie, kilkanaście metrów od domu).

#359865  autor: Patryk_
 16 wrz 2009, 08:48
anaconda911 pisze:Denerwujace sa komentarze ludzi ktorzy posiadaja starszy standard DECT i jak uslyszą o czymś nowym to zaraz im cisnienie skacze i muszą opluć nową technologie
Denerwujące to jest irracjonalne wciskanie ludziom na każdym kroku rozwiązań pseudo-ekologicznych,choćby jak ten ekocect - żeby 20 gr zaoszczędzić miesięcznie na prądzie :lol:

#359906  autor: Sirmark
 16 wrz 2009, 14:32
W temacie sluchawek, to odradzam Philipsy, mialem i wywalilem..
Siemens, Panasonic, i pewnie ciut tansze Swissvoice.

Sam mam tego ostatniego (model avena 247) i jestem bardzo zadowolony, dobre wykonanie, dobra funkcjonalnosc. Cena tez byla ok.

Nie ma co tam przepracal, za jakies udziwnione, marketingowe funkcje.

Odradzam tez jakies inne dziwne firmy. Rodzice poszli na zywiol i kupili jakis telefon, gdzie obsluga menu i innych funkcji jest taka, ze bez instrukcji nie ma co podchodzic.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#359926  autor: kowcio
 16 wrz 2009, 15:30
Ja jestem za tym, że to ECO DECT jest chwytem marketingowym. Zakupiłem Siemensa C380 i niedawno go sprzedałem z małym zyskiem ;-) Teraz korzystam ze starego Panasa i jestem bardziej zadowolony niż z tego Siemensa. Raczej nei zwracajcie na to uwagę, bo sam nie odczułem żadnej oszczędności na prądzie. Jakość rozmów zdecydowanie lepsza w Panasie.
Mam być szczery? Jeśli telefon stacjonarny, to tylko Panasonic. Philips to dobra marka, ale telefony stacjonarne im nie wychodzą. Siemensy niby dobre, ale nadal twierdzę, że Panas jest lepszy.

Jak chcesz zaoszczędzić energię to wyłączaj światło tam gdzie jest niepotrzebne, a nie kupuj jakieś wynalazki typu ECO DECT, co dla mnie jest niezrozumiałe.. Telefon to nie czajnik bezprzewodowy, który zazwyczaj pobiera 1,8-2,2 kW. Mój stary Panas ma na zasilaczu napisane pobór pradu max 7w, a na tamtym Siemensie nie było podane. Zasilacz jest prawie zimny- grzeje sie tylko jak baterie są ładowane, wiec pobiera niewiele energii. Jedyna różnica to taka, że Siemens miał zasilacz impulsowy, a Panas daje transformatorowe. Nie chce mi się wierzyć w te ECO DECT ;)

#359947  autor: Marens
 16 wrz 2009, 16:51
kowcio pisze:Siemensy niby dobre, ale nadal twierdzę, że Panas jest lepszy.
Miałem Siemensa DECT w latach 2002-2009 i nadal działa tylko u znajomej. Kilkukrotnie wymieniłem baterię, miał wszystko oprócz CLIP'a i dlatego go wymieniłem na Panasonic KX-TG 6412. Model dwusłuchawkowy na potrzeby domku jest idealny. Książka 100numerów, CLIP, 50ostatnich połączeń w zasadzie ma wszystko co potrzebuje telefon stacjonarny. Działa to sobie z Erą Domową i bramką. Wyczaiłem na Allegro tanie Linksys'y SPA 3102 i chyba zainwestuje.

#359964  autor: szyman12
 16 wrz 2009, 18:22
Dzięki, za przedstawienie sprawy.

Rozumiem, że Philips (pod względem telefonów) to chłam i najlepiej go nie brać?

A może coś innego polecicie, bo może Panasonic jest dobry, tylko kiedyś sparzyliśmy się nim i narazie nie chcielibyśmy go, a Siemens może być, ale może jest coś lepszego od niego (przypominam cena - 130 zł).

Pozdrawiam