• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 304 z 318
  • 1
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • 318

#357629  autor: trus1991
 05 wrz 2009, 10:20
crux pisze:Czy w weekendy dział utrzymania pracuje?
tak pracuje, wyslalem kolejną wiadomość we czwartek, i dopiero dziś dostałem wiadomość przed 10

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#357656  autor: torture
 05 wrz 2009, 11:46
PS A może ktoś mi podać link do cennika dla przedłużających? Bo jak na razie to Era mi wysyła co innego, a ludzie tutaj posługują się innym.

#357658  autor: Geo3
 05 wrz 2009, 11:58
Proszę bardzo:

Cennik telefonów

Sony Ericsson: T630, K510i, K550i, C902, W995, X10i, Xperia Neo
Sony: Xperia P
Nokia: 5300, 5610
Samsung: S7350 UltraStyle
HTC: Diamond

#357668  autor: sowaxl
 05 wrz 2009, 12:29
Witam.
Czy moze ktos wie jak jest cena darmowe weekendy w erze bez zadnej promocji? Wiem ze juz ktos zadal podobne pytanie ale ja mam troszke inne zapytanie. Poniewaz chce przedluzyc umowe w abonamencie 60 zl za 30 zl lecz teraz zlikwidowali 2000 min jest tylko 200 min. i czy moze moze istnieje mozliwosc dostania tych 2000 min w weekendy zamiast tych dodatkowych 70 min. Albo moze oddac punkty z ery premia lub cos podobne ale zeby miec te weekendy.(2000 min)

#357677  autor: krystian1022
 05 wrz 2009, 12:51
sowaxl pisze: Czy moze ktos wie jak jest cena darmowe weekendy w erze bez zadnej promocji?
20 zł

resztę negocjuj, może dostaniesz ten pakiet za 10 zł w NE60, ale to zależy od dobrej woli konsultanta, a minut nie ma możliwości wsiąść mniej

#357680  autor: plustik
 05 wrz 2009, 13:02
sowaxl pisze: Czy moze ktos wie jak jest cena darmowe weekendy w erze bez zadnej promocji?
darmowe weekendy w abonamencie są w dwóch opcjach (standardowa cena, raczej do negocjacji - na pewno jest dostępna opcja dla przedlużających 5zł - 200min w abo NE60 za 40zł):

1) 10zł - 200min

2) 20zł - 2000min

A czy jest mozliwość zamiany opcji darmowe weekendy 5zł -200min na Taniej wieczorami i w weekendy????:
standardowa cena 200min za 15zł - jakby konsultanci obniżyli cenę tej opcji - byłaby ona korzystniejsza :-)

#357682  autor: sowaxl
 05 wrz 2009, 13:07
A czy moge utargowac za 10 zl 2000 min w abonamencie 30 zl dla przedluzajacych i moze do tego jak bylo dawniej era rodzinna za 5 zl? Moze glupio sie pytam ale wole sie zapytac na forum niz byc "bladym" w czasie rozmwy z konsultantem. A moze tak troszke ich przycisnac i powiedziec ze chce ta stara promocje bez dodatkowych minut i weekendy 2000 min za 10 i siec rodzinna za 5? Hmm. Jak sadzicie? Ale szybkosc pomocy z waszej strony jej poprostu zabojczo szybka.
Dzieki!
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2009, 13:11 przez sowaxl, łącznie zmieniany 1 raz.

#357685  autor: adazyt
 05 wrz 2009, 13:10
Witam,
stronę Telepolis odwiedzam często jednak nie jestem zbyt aktywny na forum. Mam 2,5 miesiąca do końca umowy w erze. Oprócz tego telefonu posiadam jeszcze jeden telefon w ofercie abonamentowej i jeden w MixEra (nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa, to telefon mojej dziewczyny). Abonament jaki mnie interesuje to 60-70 zł. Teraz płacę abonament 66 zł w którym mam 2180 minut. Jak sądzę nie uda mi się pozostać przy tym abonamencie. W Erze jestem już 6 lat. Telefon jaki chciałbym mieć musi posiadać dobry aparat z latarką, duży ekran oraz chciałbym aby miał WiFi, marka Sony Ericsson. Dzięki punktom Premia mogę obniżyć cenę telefonu o 150 zł. Za telefon chciałbym zapłacić max 100 zł.
I teraz mam takie pytania:
Co maksymalnie mogę wynegocjować?
Jaki telefon mi polecacie? (multimedialny)
Jakich używać argumentów?
Czy w innej sieci mogę otrzymać lepszą ofertę przy tej kwocie abonamentu i lepszy telefon?

Dziękuję z góry i pozdrawiam

Gangsta Gangsta

#357687  autor: plustik
 05 wrz 2009, 13:13
sowaxl pisze:A czy moge utargowac za 10 zl 2000 min w abonamencie 30 zl dla przedluzajacych i moze do tego jak bylo dawniej era rodzinna za 5 zl? Moze glupio sie pytam ale wole sie zapytac na forum niz byc "bladym" w czasie rozmwy z konsultantem. A moze tak troszke ich przycisnac i powiedziec ze chce ta stara promocje bez dodatkowych minut i weekebdy 2000 min za 10 i siec rodzinna za 5? Hmm. Jak sadzicie? Ale szybkosc pomocy z waszej strony jej poprostu zabujczo szybka.
Dzieki!
wiesz, to już zależy od konsultanta i od jego dobrej woli. Ale o ile mi wiadomo pakiety 2000min są dostępne dopiero od abo za minimum 40zł.
Analogicznie abonament ponizej 40zł - pakiety 200min.

Jeżeli chodzi już o tą zniżkę 10zł za 2000min to jeszcze nie słyszałem żeby ktoś dostał (200min za 5 zł - TAK dostali ludzie). Mnie interesuje ten pakiet Taniej wieczorami i w weekendy w promocyjnej cenie...

[ Dodano: 2009-09-05, 13:19 ]
adazyt pisze:Witam,
stronę Telepolis odwiedzam często jednak nie jestem zbyt aktywny na forum. Mam 2,5 miesiąca do końca umowy w erze. Oprócz tego telefonu posiadam jeszcze jeden telefon w ofercie abonamentowej i jeden w MixEra (nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa, to telefon mojej dziewczyny). Abonament jaki mnie interesuje to 60-70 zł. Teraz płacę abonament 66 zł w którym mam 2180 minut. Jak sądzę nie uda mi się pozostać przy tym abonamencie. W Erze jestem już 6 lat. Telefon jaki chciałbym mieć musi posiadać dobry aparat z latarką, duży ekran oraz chciałbym aby miał WiFi, marka Sony Ericsson. Dzięki punktom Premia mogę obniżyć cenę telefonu o 150 zł. Za telefon chciałbym zapłacić max 100 zł.
I teraz mam takie pytania:
Co maksymalnie mogę wynegocjować?
Jaki telefon mi polecacie? (multimedialny)
Jakich używać argumentów?
Czy w innej sieci mogę otrzymać lepszą ofertę przy tej kwocie abonamentu i lepszy telefon?

Dziękuję z góry i pozdrawiam
no raczej juz przy tym abo nie możesz pozostać. Jeżeli chodzi o ceny telefonów, to w Erze są dosyć drogie i wybór też niekoniecznie duży.
Musisz przemyśleć to - w Playu masz dużo telefonów, ceny nie są aż tak wysokie i masz dużo minut. Ale będąc w Playu każdy ma drożej do Ciebie i tu jest minus. Telefon ciężko będzie znaleźć z Wifi do 100zł.
Moja rada: Przedłuż umowe z Erą na korzystnych warunkach dla siebie. Wybierz telefon za który zapłacisz mało, albo 1zł i sprzedaj go. Później kupisz sobie jaki zechcesz na allegro - chyba najlepsze wyjście.

#357690  autor: wiater
 05 wrz 2009, 13:21
Dzisiaj byłem w salonie i dzwoniłem do działu utrzymania kilenta i ten gostek co twierdził, że dostał rodzine za 5 zeta w ne60 w ofercie urodzinowej to słaby sciemniacz. Era rodzinna dostępna jest w ne60 za 25 zeta :smt011

#357692  autor: mllodaa2
 05 wrz 2009, 13:29
Witam wszystkich
Umowa kończy mi się koniec października/początek listopada i tak się zastanawiam:
1. Do kiedy będzie obowiązywała oferta urodzinowa Ery ? (do końca października ?)
2. Od kiedy będzie oferta świąteczna ery ? (pewnie od grudnia ?)
3. Czy oferta świąteczna może być korzystniejsza od oferty urodzinowej ?
Dzięki za pomoc :)

#357695  autor: plustik
 05 wrz 2009, 13:37
mllodaa2 pisze:Witam wszystkich
Umowa kończy mi się koniec października/początek listopada i tak się zastanawiam:
1. Do kiedy będzie obowiązywała oferta urodzinowa Ery ? (do końca października ?)
2. Od kiedy będzie oferta świąteczna ery ? (pewnie od grudnia ?)
3. Czy oferta świąteczna może być korzystniejsza od oferty urodzinowej ?
Dzięki za pomoc :)
ad1 Oferta urodzinowa jest do końca listopada lub do odwołania (jeśli w między czasie - listopad wejdzie promocja świąteczna)
ad2 Oferta świąteczna zapewne powinna pojawić się na początku listopada lub w połowie
ad3 trudno powiedzieć czy będzie lepsza czy gorsza. Myślę że warto poczekać, świąteczne oferty są nie najgorsze w Erze, poza tym mogą pojawić się nowe telefony w promocyjnych cenach...

Myślę że pomogłem... :-)
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2009, 16:39 przez plustik, łącznie zmieniany 2 razy.

#357698  autor: mllodaa2
 05 wrz 2009, 13:58
Dziękuje :)
Chyba nie będę czekać (teraz mam 2x40min inne sieci i 1x100min do ery za 45zl)
NE60 120min+70min + telefon za 40zł w pełni mnie satysfakcjonuje.

W polowe grudnia kończy się umowa dla mojej młodszej siostry (2 numery są na jedną osobę), która ma teraz
40min do sieci +40min do innych (dużo znajomych ma w orange i jej z ery zostają minuty a z orange wydzwoni wszystko) więc taka:
NE40 70min+30min+telefon za 25zł by ją satysfakcjonowało.

Czy te ceny które podajecie przykładowo NE60 za 40zł to są ceny z vat czy trzeba doliczyć te 22% ? Bo jak trzeba doliczyć to z 40zł na 48,8zł przeskok cenowy jest jak dla mnie nie mały.

#357699  autor: plustik
 05 wrz 2009, 14:02
mllodaa2 pisze: Czy te ceny które podajecie przykładowo NE60 za 40zł to są ceny z vat czy trzeba doliczyć te 22% ? Bo jak trzeba doliczyć to z 40zł na 48,8zł przeskok cenowy jest jak dla mnie nie mały.
nmzc :-)
Ceny są z VATem, brutto 40zł :-)

#357718  autor: thonka
 05 wrz 2009, 15:45
sowaxl, wszystkiego mozesz sie wypytac przez telefon. odpowiedz na wiekszosc twoich propozycji bedzie nie. konsultant ma mozliwosc dania jakiegos pakietu taniej, ale najczesciej tylko dla tych co zostawili w erze duzo kasy. inna sprawa jest to, ze wszystkie takie decyzje musza zostac zatwierdzone przez kierownika i tu sprawa sie komplikuje. nie licz na to, ze zejda Ci z ceny wszystkich pakietow.
adazyt pisze:W Erze jestem już 6 lat.
nie ma to najmniejszego znaczenia.
adazyt pisze:Abonament jaki mnie interesuje to 60-70 zł. Teraz płacę abonament 66 zł w którym mam 2180 minut.
ne80 za 70zl (170minut+120 gratis) ile bedzie po negocjacjach tego niestety nie pamietam, ale chyba 60zl. do tego jako opcja jest siec rodzinna za 5zl oraz 2000 minut w weekendy za 10zl.
adazyt pisze:Telefon jaki chciałbym mieć musi posiadać dobry aparat z latarką, duży ekran oraz chciałbym aby miał WiFi, marka Sony Ericsson.
ciezko bedzie... najtanszy telefon od SE z wifi w tej ofercie to model c905 ktory kosztuje bagatela 1400zl. jezeli rzeczywiscie musi to byc SE to c902 (koszt 199zl) wydaje sie dobrym wyborem. wada tego modelu jest jednak to, ze lubi sie samoczynnie wylaczac...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#357727  autor: bubela1234
 05 wrz 2009, 16:07
Witam, to mój pierwszy post więc na wstępie chciałam się przywitać.

Niedługo kończy mi się umowa i w tym momencie mam za 50 zł abonamentu 80 minut do wszystkich, choć ostatnio moje rachunki oscylują w granicach 70 zł. Chciałam zapytać czy jest szansa albo komuś udało się już wynegocjować żeby za abonament w około 60 zł uzyskać NE80+za 5 zł sieć rodzinną+ do tego telefon? Interesowała by mnie nokia e 51 ale jak sprawdziłam cennik dla przedłużających to NE80 jest w granicach 299zł( o ile się nie mylę). Czy była by szansa zejść też z ceny tego telefonu powiedzmy do 150 zł bądź jeszcze niżej? Czy ktoś coś takiego próbował albo już osiągnął?

Będę wdzięczna za każde info:)

#357734  autor: plustik
 05 wrz 2009, 16:34
bubela1234 pisze:Witam, to mój pierwszy post więc na wstępie chciałam się przywitać.

Niedługo kończy mi się umowa i w tym momencie mam za 50 zł abonamentu 80 minut do wszystkich, choć ostatnio moje rachunki oscylują w granicach 70 zł. Chciałam zapytać czy jest szansa albo komuś udało się już wynegocjować żeby za abonament w około 60 zł uzyskać NE80+za 5 zł sieć rodzinną+ do tego telefon? Interesowała by mnie nokia e 51 ale jak sprawdziłam cennik dla przedłużających to NE80 jest w granicach 299zł( o ile się nie mylę). Czy była by szansa zejść też z ceny tego telefonu powiedzmy do 150 zł bądź jeszcze niżej? Czy ktoś coś takiego próbował albo już osiągnął?

Będę wdzięczna za każde info:)
Na wstepie przeczyczaj poprzednie posty, tak z 10 stron to bedziesz wszystko wiedziała. Jeśli chodzi o cenę telefonu to można ją obniżyć tylko punktami Era Premia.

#357738  autor: adazyt
 05 wrz 2009, 16:39
Witam,
dziękuję za wszystkie porady. Na razie po krótkich negocjacjach wynegocjowałem abonament za 75 zł w tym 290 minut do wszystkich oraz 2000 z dwoma osobami. Z powodu jazdy samochodem musiałem skończyć rozmowę. Liczba minut mnie jako tako satysfakcjonuje, oczywiście chciałbym obniżyć cenę abonamentu.
Czy jest możliwość wynegocjowania abonamentu na rok czy pół roku w obniżonej cenie, ewentualnie od razu jakiś rabat?
Czy zestaw bluetooth za 1 zł dają od razu?
Czy jest możliwość zbicia ceny telefonu?
I czy lepiej zamawiać przez internet, pisać maile czy telefonicznie negocjować?

Z góry dziękuję za pomoc

Gangsta Gangsta

#357739  autor: thonka
 05 wrz 2009, 16:43
adazyt pisze:Czy jest możliwość zbicia ceny telefonu?
chcialem byc mily ale widze sie nie da... poczytaj ten temat, potem zadawaj pytania takie jak te... krew mnie zalewa...
Czy jest możliwość wynegocjowania abonamentu na rok czy pół roku w obniżonej cenie, ewentualnie od razu jakiś rabat?
j/w.
adazyt pisze:Czy zestaw bluetooth za 1 zł dają od razu?
tak o ile maja go na stanie i jest przy telefonie taka adnotacja.
przez internet (via iBOA) nie da sie nic niegocjowac, maile sa czasem rownie skuteczne co rozmowa, ale i tak najlepiej jest zadzwonic.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#357740  autor: plustik
 05 wrz 2009, 16:47
adazyt pisze: Czy jest możliwość wynegocjowania abonamentu na rok czy pół roku w obniżonej cenie, ewentualnie od razu jakiś rabat?
Czy zestaw bluetooth za 1 zł dają od razu?
Czy jest możliwość zbicia ceny telefonu?
Możesz wynegocjować abo przez rok w obniżonej cenie, ale stała cena jest lepsza, o ile Cie satysfakcjonuje.

Tj juz wcześniej pisałem, cene telefonu mozesz zbic tylko punktami Era Premia.

Lepiej jest zamawiac przez BOA telefonicznie i dostawa kurierska.

Czytaj wcześniejsze posty
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2009, 16:48 przez plustik, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 304 z 318
  • 1
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • 318
  • 1
  • 302
  • 303
  • 304