• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#253594  autor: D@rio
 26 lut 2008, 20:07
MvT pisze:D@rio, kabel siedzi w listwie przypodłogowej i jest naprawdę ok bo na "odłączony kabel sieciowy" pomaga wył/wł liveboxa.
no to może gniazdko, albo gniazdo w modemie...
MvT pisze: A transfer około 50-80 kb/s to chyba nie powinno być dużo przy takiej Neo 1024...
mógłby być lepszy...

Obrazek

#253612  autor: MvT
 26 lut 2008, 20:53
Gniazdko już zamieniałem (żółte z czerwonym) i przestawiałem to w ustawieniach modemu i dalej nic. Tylko sie zastanawiam jakby sie oglądało filmy z TP skoro przy takim transferze sie wywala. Dałoby sie tytuł chociaż zobaczyć przed pierwszą zwiechą? :?

N3310=>N8310=>N3100=>N6610i=>N6070=>N3110c=>SEW890=>SEW715=>LG GT540 Swift=>HTC Wlidfire S=>...

#253630  autor: marinux
 26 lut 2008, 22:10
Najlepiej skołuj sobie zwykły modem adsl z anexxem A i sprawdz czy dziala. Jesli bedzie ok z transferem to znaczy ze cos nie tak z LB. a jesli bedzie to samo to znaczy ze wina TP S.A.

#357097  autor: Polakk
 02 wrz 2009, 17:54
YoYo, mam problem taki iż od conajmniej 2-3 lat korzystam z urządzenia jakim jest święty LiveBox - TP, morduję się z nim dość długo a teraz gdy dostałęm nową karte graficzną średnio mi to podchodzi bo nie moge poggrac sobie w giery :<. - MultiPlayer

Wiec: Gdy włączam mego PC-ka wysztko jest cacy gdzieś do ok. 10min nastepnie internet się rozłącza, następnie po rozłączeniu mam tylko 1 opcje : Restart PC-ka :(. Aktualnie komputer jest podłączony do urządzenia LB kablem USB. No i co mam robić?

z Góry dzięki :roll:

A tak na marginesie zabardzą ,,płękitna linia,, tego mi nie wyjaśniła jakiś rok temu ponieważ po każdym razie się rozłączali i ,,pojawiali się,, następni przy telefonie. :smt006

Jestem Okay

#357132  autor: abcd
 02 wrz 2009, 20:09
Nie lepiej podpiąć komputer normalnym kablem sieciowym? Powinieneś mieć przynajmniej jedno wolne gniazdko ethernetowe, a USB jest w routerach czymś czego lepiej nie używać (zresztą USB jest dobre żeby podłączyć pendrive'a a nie router)

#357153  autor: Polakk
 02 wrz 2009, 21:18
no niby tak, ale kiedy wybieram opcje ethernet, wyskakuje mi komunikat iż Nie znaleziony karty Ethrnet czy cos takiego. I instalacja nie może być poprawna.
a WiFi nie podłącze ponieważ moja siostra z niego korzysta przy laptopie i działa jej cacy

Więc zostaje USB, lecz nie mam pojecia jak działa ten ethernet.

Jestem Okay

#357190  autor: Vieslav
 03 wrz 2009, 09:25
Wifi może obsłużyć kilkanaście komputerów, choć w liveboxie już przy dwóch pojawiają się problemy (wiem z doświadczenia :wink: ). Ten komunikat o ethernecie masz na komputerze czy gdzieś w panelu liveboxa?

#357260  autor: abcd
 03 wrz 2009, 16:12
Co do ethernetu to po prostu łączysz kablem sieciowym router z komputerem i ewentualnie sprawdzasz czy połączenie sieciowe jest aktywne (Control Panel-Network Connections). Powinno działać od razu i bez problemów.

#357351  autor: Polakk
 03 wrz 2009, 21:23
hm tylko prawdopodonie nie posiadam karty sieciowej. i dlatego ten kumunikat ,,Brak Karty Ethernet,, :smt010

Jestem Okay

#357430  autor: Vieslav
 04 wrz 2009, 10:02
To pod co próbowałeś kabel połączyć? :shock: A może nie masz sterowników?
Anyway, sieciówka to nie problem, używaną kupisz za ~10zł.

#357497  autor: Polakk
 04 wrz 2009, 16:12
Tak, gdy kupywałęm komputer nie zawierał on karty, teraz wziąłęm od szwagra i narazie kabel enthernt is podłączony do karty :) Ciekawe jak długo pochodzi bez rozłączenia z internet podczas korzystania z niego . Jak coś będę jeszcze pisał :)

Dzieki Vieslav ^^

PS: Kabel próbowałem podłączyć do miejsca w którym był podłączony kabel USB :shock:

[ Dodano: 2009-09-04, 18:17 ]
Dzieki wielkie działa jak narazie Zajebiście ani razu nie przerwało
Super ciesze się Vieslav niesamowicie Dziekiuje raz jeszcze :smt004

Jestem Okay
 #365675  autor: maliniak
 19 paź 2009, 22:23
Drodzy forumowicze mam problem z LB.
Zaczynając od początku. Lb działał dobrze ja pc miałem podłączonego przez USB a siostra laptopa przez WiFi. Wszystko było OK do momentu ostatnich zmian atmosferycznych (o których była już mowa chociaż u mnie w okolicy nie było aż tak gwałtownych zmian). Następnego dnia włączyłem komputer no i zaczęły się schody... na moim pc internet nie działa, a na laptopie tak.
Przeinstalowałem soft z liveboxa nie działa, wyskakuje "Konfiguracja zakończona niepowodzeniem (Błąd 2)".Powtórzyłem instalację kilka razy i nadal błąd 2. Wtedy rozpocząłem instalację przez kabel Ethernet no i znowu ten sam błąd.
Zrobiłem formata. ;) Rozpoczynam instalację przez USB znowu błąd 2. przez Ethernet to samo. Na laptopie nadal działa. 192. 168. 1. 1 IE nie może otworzyć strony.

Mam Win XP sp2.

Napiszcie mi co można zrobić i jaka może być przyczyna. Z góry dzięki za pomoc.

#365804  autor: roni_
 20 paź 2009, 20:02
Możliwe przyczyny:
- wyłączona karta sieciowa w komputerze
- padnięta karta sieciowa
- padnięte porty USB
- padnięte protokoły internetowe.
- padnięte porty w LB (spalone)
- inny błąd systemowy

ad 1 panel sterowania -> połączenia sieciowe i sprawdź czy jest połączenie lokalne.
ad.2 i 3 ratuje tylko wymiana uszkodzonych komponentów
ad 4 otwórz wiersz poleceń (start -> uruchom -> cmd) i wpisz netsh int ip reset log.txt, a następnie uruchom ponownie komputer
ad 5 podłącz LB kablem ethernetowym do laptopa (wcześniej wyłącz sieć bezprzewodową, kartę sieciową musisz mieć zainstalowaną i sprawną); jeśli działa LB jest sprawny. Jeśli nie do wymiany.
ad 6 możliwe, że coś innego masz uszkodzonego w systemie, czy komputerze. Mało prawdopodobne, ale możliwe. Wtedy nie pomoge.

#365866  autor: maliniak
 20 paź 2009, 22:48
roni wielkie dzięki :)

Co do tej komendy netsh int ip reset log.txt zrobiłem już to nic nie dało.
Połączenie lokalne jest.
Rozmawiałem z gościem z TP i też mi coś mówił o padniętych protokołach no ale sam nie wiem.
Teraz tymczasowo neta podłączyłem do kompa przez WiFi dołączone do zestawu.
W sumie wydaje mi się że chyba LB jest uszkodzony.
Jutro spróbuję podłączyć laptopa przez Ethernet. Jak będzie dam znać. 8)

#372295  autor: Tabaluga
 28 lis 2009, 14:52
Mam taki mały problem nie mogę znaleźć kabla usb od liveboxa wiecie może ile tpsa będzie chciała za niego? Czy może lepiej same dokupić?