• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 299 z 318
  • 1
  • 297
  • 298
  • 299
  • 300
  • 301
  • 318

#356960  autor: Cabeleira
 02 wrz 2009, 01:45
Konczy mi sie umowa 9 wrzesnia. Dzwonilo do mnie kilku konsultantow ale kazdy proponowal standardowa oferte wiec sie nie dogadalismy. (bylo to przed oferta urodzinowa)
bylem w 3 roznych punktach i powiedzieli ze nie moga ingerowac w oferte. Zadzwonilem na BOA i rozmawialem z konsultantka. Zapytalem czy jest mozliwe dostosowanie indywidualnego abonamentu dla osoby przedluzajacej umowe. powiedziala ze nie wiec zaczalem watpic czy wogole cokolwiek da sie zrobic.
jestem zainteresowany NE 100 i telefonem Iphone i zalezy mi na obnizeniu kosztu telefonu albo na obnizeniu kosztu abonamentu.
Jest to mozliwe wogole ? z kim rozmawiac i jak w takim razie?

Dzieki za pomoc.

#356962  autor: MichAelis
 02 wrz 2009, 06:45
Cofnij sie strone wstecz i tam jest napisane ile mozna wynegocjowac z abonamentu. Ja zawsze przy przedluzoaniu umowy nawet nie dzwonie, tylko pisze maila ze jestem zainteresowany. Wysylaja mi zwykle maila ze stadardowa oferta, to odpisuje ze to prawie jak stali abonenci, po za tym moj kolega tydzien temu dostal duzo lepsza oferte. Za kazdym razem dostaje maila juz z max znizkami i ide do salonu po aneks

#356963  autor: waeren
 02 wrz 2009, 08:12
limakcki pisze:NE60 dla przedłużających można porównać z taryfą Play 65 dla przedłużających gdzie abonent dostaje 20zł zniżki lub z Play 45 dla przenoszących gdzie abonent nie dostaje zniżki tylko na tyle dużo dodatkowych minut, że można porównywać z NE60 (promocje play powodują, że taryfy Play 45 dla przenoszących i play 65 dla przedłużających to to samo). Więc ponawiam pytanie o co Ci chodzi dlaczego nie możemy porównać tych 2 taryf?????
Nie tego dotyczyła pierwotna analiza, tylko nowych abo i tu masz potwierdzenie
Dekoy pisze:nie sa błędne tylko uwzględniają NOWĄ umowę, telefonu nie chce przenosic bo to sie nie oplaca i szkoda nerwów
Nie można do końca porównywać przedłużeniówek bo są one zawsze trochę elastyczne i porównanie i dyskusja tyczyły się nowych abo
thonka pisze:skoro numer nie ma dla Ciebie znaczenia to ok... ja bym wolal przeniesc sie najpierw do fresha zatrzymujac numer, a potem do abonamentu.
anyway: pewnie jeszcze ta nowa aktywacja to przez eshop?
prosze bardzo: 45zlx24 + 49zl (aktywacja) + 49zl telefon -202,5zl (45zlx3 + 22,5zlx3) = 975,5zl
975,5zl/2400 minut= 40,62gr minuta
roznica na minucie wzgledem przedluzenia w erze (bez pakietu dodatkowych minut) oszalamiajace 3,1gr. biorac pod uwage 2880 minut w erze zaplacisz z tytulu drozszej minuty niecale 84zl przez cala umowe czyli ok. 3,5zl miesiecznie.
biorac pod uwage, ze wysylajac smsy w erze jest lepszy stosunek minuta/sms (1:3 vs 1:2,25 w play) oraz to, ze play nie przenosi srodkow z miesiaca na miesiac co czasem ma znaczenie i tak zostalbym w erze.

matematyki nie oszukasz.
I reasumując daleki jestem od udowadniania że Play jest lepszy od Ery lub odwrotnie, nie, a thonka pokazał wady abo Play, nota bene dlatego nie jestem w abo Play bo nie jest taki super również dla mnie. Oferta Ery myślałem, że naprawdę będzie mocna ale cały mój zachwyt zgasiła kolejność wykorzystywania minut i to też w analizach porównawczych trzeba uwzględnić, że najpierw podstawowy pakiet, a potem już niestety do Play trzeba zapłacić, czyli nabija nam rachunek po stawkach wyższych niż OnePlay i do tego też przepada, czyli zupełnie jak w Play, i znowu już wszystkie analizy nie są takie oczywiste :? Ale z mądrymi zawsze lepiej podyskutować niż kłócić bez sensu, pozdrawiam uczestników tej dyskusji :D

#356966  autor: thonka
 02 wrz 2009, 08:52
waeren pisze:a potem już niestety do Play trzeba zapłacić, czyli nabija nam rachunek po stawkach wyższych niż OnePlay i do tego też przepada, czyli zupełnie jak w Play,
wg. danych GUS w Polsce jest ponad 38mln kart sim i do tego jakies 12mln linii stacjonarnych. z tego play ma niecale 3mln. jest to niewielki procent calego rynku wiec nie marginalizowalbym tak tych minut dodatkowych. nie zmienia to faktu, ze duzo osob tam przechodzi dlatego w w/w przez Ciebie wyliczeniu ery jest ono podane bez dodatkowego pakietu minut z oferty urodzinowej (120 minut x 24=2880 minut), coby uniknac zarzutow, ze wyliczenie jest stronnicze na korzysc ery, a dyskryminuje play.

wiele osob mysli, ze w play wychodzi taniej, bo cena minuty jest nizsza i telefony tansze. jezeli jednak komus te 20 minut robi roznice (w play te dodatkowe 20 minut kosztuje przez cala umowe 216zl) to era na przedluzenie jest dla niego, jezeli ktos chce tani telefon, a minuty w abonamencie traktuje na zasadzie 'chce tyle i tyle, a moze wykorzystam' to kazda oferta bedzie dobra.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#356971  autor: wlacha
 02 wrz 2009, 09:17
MichAelis pisze:Cofnij sie strone wstecz i tam jest napisane ile mozna wynegocjowac z abonamentu. Ja zawsze przy przedluzoaniu umowy nawet nie dzwonie, tylko pisze maila ze jestem zainteresowany. Wysylaja mi zwykle maila ze stadardowa oferta, to odpisuje ze to prawie jak stali abonenci, po za tym moj kolega tydzien temu dostal duzo lepsza oferte. Za kazdym razem dostaje maila juz z max znizkami i ide do salonu po aneks
ale do salonu firmowego idziesz po aneks bo chyba w normalnych punktach nie moga ci dac znizki takich jak w IBOA

#356973  autor: thonka
 02 wrz 2009, 09:30
wlacha pisze:ale do salonu firmowego idziesz po aneks bo chyba w normalnych punktach nie moga ci dac znizki takich jak w IBOA
salon firmowy moze dac znizke taka sama jak w iBOA, przerabialem to przy okazji poprzedniej umowy ;) wszystko jednak zalezy od dobrej woli kierownika salonu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#356984  autor: danielqs
 02 wrz 2009, 10:24
Licze,przegladam,kalkuluje, czytam i jeszcze raz licze i ostatecznie wychodzi mi cos takiego:

Jako ze nie ma w Erze telefonu ktory chce kupic, korzystniejsza bedzie dla mnie oferta przedluzeniowa bez aparatu, podpisuje wtedy umowe na 18 miesiecy, mam mniejszy abonament za te sama ilosc minut no i place go 18 razy a nie 24.

Chce wziac Nowa Ere 100 - 220 min/ 660 sms + 170 min gratis.
Dodatkowo za punkty Era Premia moge wziac na 12 miesiecy 60 minut/240 sms na miesiac w promocji od 1 do 30 wrzesnia 2009.

Sumujac wychodzi mi wiec przez 12 miesiecy 450 minut/ 900 sms na miesiac. A nastepne 6 miesiecy 220+170/660.

Czy da sie ugrac cos jeszcze, jakas znizke na abonament, jakis pakiet internetowy itp?

#356989  autor: nuba
 02 wrz 2009, 11:07
różnica cenowa w abo NE 100 jest 5 pln między ofertą z i bez aparatu, jedyna znacząca różnica to 18 miesięcy w porównaniu do 24msc.
z telefonem 75x24=1800
bez fona 70x18=1260
różnica 540 pln
choć nie można do końca tak tego rozpatrywać. Jak dla mnie korzyść między tymi ofertami to 120 pln na okres 2 lat, czyli nie tak kolorowo
teraz możesz sobie sprawdzać teraz czy dobierając jakiś konkretny aparat i sprzedając go nie wyjdziesz na tym lepiej niż biorąc bez telefonu
np G1 w NE100 możesz wyrwać za 199, trochę zbić punktami premia i na allegro sprzedać za około 1000, co daje około 800 pln do przodu

Oferta bez telefonu jest jedynie opłacalna w przypadku przeforsowania umowy na 12 miesięcy i zachowaniu zniżki na abo ...

Edit
NE 100 można przecież wziąć rozbijając abo na 12+12 miesięcy, czyli 50 i 90 złociszy, to daje 70 pln średnio co już jest identyczne jakbyś brał bez tel. Jedynie 6 miesięcy wcześniej będziesz mógł zmienić taryfę :)
Oferta bez tel jest po prostu śmieszna, co zresztą uświadomił mi na samym początku konsultant ds utrzymania klienta

#356992  autor: thonka
 02 wrz 2009, 11:32
nuba pisze:Oferta bez tel jest po prostu śmieszna, co zresztą uświadomił mi na samym początku konsultant ds utrzymania klienta
jak dla kogo ;) ja mam swoj telefon i nie potrzebuje innego, bo nic lepszego od ery nie dostane w sensownej cenie. mam ne60 bez telefonu za 30zlx18=540zl, z telefonem wyszloby 40zlx24zl=960zl. roznica 420zl czyli mniej wiecej tyle ile dostane za g502. jak dla mnie kombinowanie nie warte dodatkowych 6 miesiecy zobowiazania.

#356993  autor: akslow
 02 wrz 2009, 11:40
thonka pisze:
nuba pisze:Oferta bez tel jest po prostu śmieszna, co zresztą uświadomił mi na samym początku konsultant ds utrzymania klienta
jak dla kogo ;) ja mam swoj telefon i nie potrzebuje innego, bo nic lepszego od ery nie dostane w sensownej cenie. mam ne60 bez telefonu za 30zlx18=540zl, z telefonem wyszloby 40zlx24zl=960zl. roznica 420zl czyli mniej wiecej tyle ile dostane za g502. jak dla mnie kombinowanie nie warte dodatkowych 6 miesiecy zobowiazania.
Jak dla mnie bez sensu. Sam piszezs ze za g502 na allegro dostalbys okolo 420zl. Wiec wychodzi ze za 24 miesiace zaplacilbys tez 540zl :). W konsekwencji mialbys 6 miesiecy "za darmo".

#356998  autor: nuba
 02 wrz 2009, 11:58
ymek pisze:Wczoraj popołudniu wysłałem maila przez I-BOA z zapytaniem o oferte przedłużeniową. Niestety brak odzewu :? Nie wiecie po jakim czasie średnio era odpisuje?? Czyżby mieli taki nawał pracy w związku z ofertą urodzinoa?
Mi odpisali dzisiaj na maila z poniedziałku :) więc pewnie mają nawał roboty albo redukcje etatów, wystarczy chwilę poczekać
thonka pisze:jak dla kogo ;) ja mam swoj telefon i nie potrzebuje innego, bo nic lepszego od ery nie dostane w sensownej cenie. mam ne60 bez telefonu za 30zlx18=540zl, z telefonem wyszloby 40zlx24zl=960zl. roznica 420zl czyli mniej wiecej tyle ile dostane za g502. jak dla mnie kombinowanie nie warte dodatkowych 6 miesiecy zobowiazania.
w niższych abo różnica jest już wyższa, ale i tak jestem przeciw porównywania kosztów 18 kontra 24 miesiące, w NE60 różnica to po prostu 10 miesięcznie ale już np w NE100 różnica to tylko czas.
Odnośnie telefonu mi również obojętne bo korzystam z HP pocketPC i kolejny tel bym po prostu sprzedawał

NE80 z telefonem to 55x24=1320
bez telefonu to 50x18=900
ale przez 18 miesięcy 5 zeta różnicy to tylko 90 zeta

NE100 z telefonem to 70x24=1680
bez telefonu to 70x18=1260
też 420 zeta różnicy ale przez te 18 miesięcy bez/ z telefonem różnicy brak,po prostu biorąc telefon zobowiązanie wydłużasz sobie o 6 miesięcy.
W tym momencie skracając sobie umowę o 6 miesięcy przy następnym aneksie omijasz wszystkie większe promocje tj urodziny, święta itp itd bo aneks skończy się jakoś w marcu/kwietniu jak dobrze lizę wstecz miesiące

#357004  autor: thonka
 02 wrz 2009, 12:36
akslow pisze:Jak dla mnie bez sensu. Sam piszezs ze za g502 na allegro dostalbys okolo 420zl. Wiec wychodzi ze za 24 miesiace zaplacilbys tez 540zl :) . W konsekwencji mialbys 6 miesiecy "za darmo".
tylko to jest nadal te 6 miesiecy dluzej co jak dla mnie nie warte jest swieczki. czas to tez pieniadz. 6 miesiecy wczesniej bede mogl skorzystac z nowej propozycji lub przeniesc sie gdzie indziej. w przypadku polaszenia sie na telefon, ktory i tak sprzedam niby abonament mam za darmo, ale przez 6 miesiecy bujam sie dalej na jednym wozku.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2009, 12:38 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

#357005  autor: czerpa
 02 wrz 2009, 12:37
Tylko zastanów się co ci zaoferują po osiemnastu miesiącach tj gdzieś w okolicach wiosny? Jestem pewien że nic ciekawego.

#357006  autor: thonka
 02 wrz 2009, 12:45
czerpa pisze: Tylko zastanów się co ci zaoferują po osiemnastu miesiącach tj gdzieś w okolicach wiosny? Jestem pewien że nic ciekawego.
a co zaproponuja Tobie po 24 miesiacach? jestem pewien, ze nic lepszego niz teraz... to takie gdybanie na wyrost. ja sie tym nie martwie, a Ty sie tym martwisz?
w tym roku na wiosne byl numer stacjonarny z 2000 minut do ery oraz 2000 minut do 5 osob w erze. jak dla mnie bomba, bo potrzebuje duzo minut w sieci z 2 numerami. po za tym co jak co, ale po tych 18 miesiacach taryfy beda inne. nie kazdy chce hipermega duza ilosc minut do wszytkich sieci...

#357033  autor: el duderino
 02 wrz 2009, 14:14
czy w ofercie bez telefonu ktora wstepnie wybralem 30 zł / 190 min na 18 miesiecy mozna powalczyc o skrocenie czasu umowy?

pozdrawiam,
el duderino

...loading...

#357036  autor: thonka
 02 wrz 2009, 14:22
czy w ofercie bez telefonu ktora wstepnie wybralem 30 zł / 190 min na 18 miesiecy mozna powalczyc o skrocenie czasu umowy?
patrz strona 397...

#357041  autor: el duderino
 02 wrz 2009, 14:34
oki dzieki wszystko juz jasne :)

...loading...

#357059  autor: yoomen
 02 wrz 2009, 15:12
a co z moim pytasniem? Wynegocjował ktoś rodzinna do NE60?

#357064  autor: limakcki
 02 wrz 2009, 15:20
Tak, jeden z forumowiczów chwalił się obrażając przy okazji innych forumowiczów, ze mu się udało. Jak dasz radę to daj znać zobaczymy czy mówił prawdę.

#357069  autor: trus1991
 02 wrz 2009, 15:37
Qrde, ciągle się staram żeby mi dali 50 MB za 5zł w NE60, tylko coś mi to nie wychodzi, bo nie chcą się zgodzić...

A na dodatek babka w mailu z i-boa dała mi stary cennik, który obowiązuje od 03.08, zamiast nowego który jest od wczoraj :P

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z
  • Strona 299 z 318
  • 1
  • 297
  • 298
  • 299
  • 300
  • 301
  • 318
  • 1
  • 297
  • 298
  • 299