Moim zdaniem nazwa al.gen.J.Hallera-Gajowicka jest jak najbardziej prawidłowa i bardzo dobrze, że tak szczegółowa! Aleja to bez wątpienia jest, a Haller miał na imię Józef i był generałem więc jest ok!
Pozdrawiam.
- Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Nie zanegowałem, bo to jest pełna nazwa.Gadulski pisze:Moim zdaniem nazwa al.gen.J.Hallera-Gajowicka jest jak najbardziej prawidłowa
Myślę, że dobrze to o nich świadczy że zabrali się za takie szczegóły.
Osobiście uważam, że można użyć pewnego kolokwializmu pozwalając sobie na skróty.
Chociaż Era podchodzi do tego bardzo profesjonalnie w porównaniu do pozostałych sieci i wolę szczegóły z przesadą niż ich kompletny brak.
Zwróć uwagę, że na tabliczkach z nazwali ulicy jest skrót.
Dziś się przyglądałem z uwagą CI w ramach testów w Rybniku i miałem wrażenie, że nawet 3 różne nazwy z jednego sektora są nadawane. Spotkaliście się już z takim "gęstym" opisem jednej stacji, czy może ja źle to zaobserwowałem? A ogólnie oceniając CI Ery można powiedzieć, że to darmowy GPS, niesamowita dokładność, oczywiście jeśli jesteśmy akurat w miejscach, które są nazwane w CI a nie korzystamy z danej stacji tylko dlatego, że nie ma innej w okolicy, bo wtedy mamy lokalizację na ekranie ale oddaloną o ileś km.
na czym opierasz swoją opinię? To faktycznie działa prawie jak gps i to za free. Poza tym ja się dziwię że komuś się to chce wklepywać! Przecież grupa docelowa tej usługi jest znikomo mała. Usługo normalnie niszowaslawnokia pisze:Szkoda że Era nie podchodzi profesjonalnie do samego faktu poprawnego działania CI w całym kraju.

Na końcu zdania dajemy kropkę, potem spację i zaczynamy z dużej litery. Proste?
Byłem wczoraj w okolicach alei gen.J.Hallera i sfotografowałem tabliczki miejskie z nazwą ulicy:Marens pisze:Nie zanegowałem, bo to jest pełna nazwa.Gadulski pisze:Moim zdaniem nazwa al.gen.J.Hallera-Gajowicka jest jak najbardziej prawidłowa
Myślę, że dobrze to o nich świadczy że zabrali się za takie szczegóły.
Osobiście uważam, że można użyć pewnego kolokwializmu pozwalając sobie na skróty.
Chociaż Era podchodzi do tego bardzo profesjonalnie w porównaniu do pozostałych sieci i wolę szczegóły z przesadą niż ich kompletny brak.
Zwróć uwagę, że na tabliczkach z nazwali ulicy jest skrót.

Zgadza się jest skrót "al." od alei..., "gen." od generała...Innych skrótów nie widzę...
Technikom Ery zależy na tym, żeby usługa "za free" prezentowała się dobrze

Brawo Era!
Pozdrawiam:
Gadulski.
A jakbyś przeczytał to co wcześniej pisałem to wiedziałbyś o co mi chodzi. O przerwy w działaniu CI Ery w moim mieście trwające nawet dwa tygodnie co mnie wkurza,a interwencje w BOA nic nie dają.A że usługa jest ok,to się zgodzę.Obserwuję jej działanie od początku.tesla pisze:na czym opierasz swoją opinię? To faktycznie działa prawie jak gps i to za free. Poza tym ja się dziwię że komuś się to chce wklepywać! Przecież grupa docelowa tej usługi jest znikomo mała. Usługo normalnie niszowaslawnokia pisze:Szkoda że Era nie podchodzi profesjonalnie do samego faktu poprawnego działania CI w całym kraju.
A w Tatrach Cell Info Ery to np.:

BRAWO ERA!!!
Te i wiele innych screenów Cell Info Era znajdziecie już niebawem na www.btsy.eu
Pozdrawiam:
Gadulski.

BRAWO ERA!!!
Te i wiele innych screenów Cell Info Era znajdziecie już niebawem na www.btsy.eu

Pozdrawiam:
Gadulski.
Oglądając te górskie, czysto geograficzne CI od Gadulskiego mogę podać podobny doskonały jak zwykle przykład z mojego regionu: Kotlina Raciborska/Rudy.
Pojawiły się nowe nazwy Cell Info Era we Wrocławiu
Są dokładniejsze i jak najbardziej prawidłowe
Przykłady:

Brawo Era!!!
Jak zawsze zapraszam na stronę btsy.eu - tam niebawem pojawią sie najnowsze screeny
Pozdrawiam:
Gadulski.

Brawo Era!!!
Jak zawsze zapraszam na stronę btsy.eu - tam niebawem pojawią sie najnowsze screeny

Pozdrawiam:
Gadulski.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2009, 19:12 przez Gadulski, łącznie zmieniany 1 raz.
W Lodzi Era ma czeste przerwy w nadawaniu cellinfo , teraz np od prawie miesiaca jest utworzony nowy lac 30700 i jak do tej pory bts z niego nie maja cellinfo
ciekawe kiedy go uruchomia 

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu
Widac roznice 

W Bielsku-Białej też pojawiły się nowe nowe nazwy CI m.in."Plac Mickiewicza","os.Sloneczne","Leszczynska" a wcześniej:"Zywiecka"(Żywiecka),"Kwiatkowskiego","Armi Krajowej,Kustronia"(wg.mnie i tego co na mapie powinno byc "Armii Krajowej,Kustronia".
Przerwy w działaniu bardzo częste.Czasem częśc stacji emituje CI a inne nie i odwrotnie. Przerwy trwają od kilkunastu minut do kilku godzin,a nawet dni.Pozdrawiam.
Przerwy w działaniu bardzo częste.Czasem częśc stacji emituje CI a inne nie i odwrotnie. Przerwy trwają od kilkunastu minut do kilku godzin,a nawet dni.Pozdrawiam.