• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 22 z 99
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 99

#354108  autor: Marens
 21 sie 2009, 18:41
Gadulski pisze:al.gen.J.Hallera-Gajowicka
Przesadzają z szczegółami, myślę że lepiej byłoby Hallera-Gajowicka

#354118  autor: Gadulski
 21 sie 2009, 19:10
Moim zdaniem nazwa al.gen.J.Hallera-Gajowicka jest jak najbardziej prawidłowa i bardzo dobrze, że tak szczegółowa! Aleja to bez wątpienia jest, a Haller miał na imię Józef i był generałem więc jest ok!

Pozdrawiam.

Obrazek

#354122  autor: Pawrzes
 21 sie 2009, 19:22
Też myślę że ulepszona nazwa wygląda bardziej profesjonalnie - niby detale ale jednak ważne :) Cell Info jak na dokładnej mapie :-)

Chyba całego słowa "gmina" nikt z Was jeszcze w CI Ery jeszcze nie widział - nowy BTS w miejscowości Rybie:

Obrazek

Pozdrawiam

#354123  autor: Gadulski
 21 sie 2009, 19:23
WOW! Faktycznie całej "gminy" nigdy nie widziałem :)
No, no ;)

Obrazek

#354151  autor: Marens
 21 sie 2009, 20:47
Gadulski pisze:Moim zdaniem nazwa al.gen.J.Hallera-Gajowicka jest jak najbardziej prawidłowa
Nie zanegowałem, bo to jest pełna nazwa.
Myślę, że dobrze to o nich świadczy że zabrali się za takie szczegóły.
Osobiście uważam, że można użyć pewnego kolokwializmu pozwalając sobie na skróty.
Chociaż Era podchodzi do tego bardzo profesjonalnie w porównaniu do pozostałych sieci i wolę szczegóły z przesadą niż ich kompletny brak.

Zwróć uwagę, że na tabliczkach z nazwali ulicy jest skrót.

#354331  autor: slawnokia
 22 sie 2009, 16:15
Szkoda że Era nie podchodzi profesjonalnie do samego faktu poprawnego działania CI w całym kraju.U mnie są problemy od prawie roku, o czym pisałem wcześniej.Same nazwy są poprawne.Niestety nie mam tel. z symbianem aby coś zaprezentowac.

#354960  autor: user_delete10
 25 sie 2009, 16:53
Dziś się przyglądałem z uwagą CI w ramach testów w Rybniku i miałem wrażenie, że nawet 3 różne nazwy z jednego sektora są nadawane. Spotkaliście się już z takim "gęstym" opisem jednej stacji, czy może ja źle to zaobserwowałem? A ogólnie oceniając CI Ery można powiedzieć, że to darmowy GPS, niesamowita dokładność, oczywiście jeśli jesteśmy akurat w miejscach, które są nazwane w CI a nie korzystamy z danej stacji tylko dlatego, że nie ma innej w okolicy, bo wtedy mamy lokalizację na ekranie ale oddaloną o ileś km.

#355014  autor: tesla
 25 sie 2009, 19:28
slawnokia pisze:Szkoda że Era nie podchodzi profesjonalnie do samego faktu poprawnego działania CI w całym kraju.
na czym opierasz swoją opinię? To faktycznie działa prawie jak gps i to za free. Poza tym ja się dziwię że komuś się to chce wklepywać! Przecież grupa docelowa tej usługi jest znikomo mała. Usługo normalnie niszowa :-D

Na końcu zdania dajemy kropkę, potem spację i zaczynamy z dużej litery. Proste?

#355059  autor: Gadulski
 25 sie 2009, 21:37
Marens pisze:
Gadulski pisze:Moim zdaniem nazwa al.gen.J.Hallera-Gajowicka jest jak najbardziej prawidłowa
Nie zanegowałem, bo to jest pełna nazwa.
Myślę, że dobrze to o nich świadczy że zabrali się za takie szczegóły.
Osobiście uważam, że można użyć pewnego kolokwializmu pozwalając sobie na skróty.
Chociaż Era podchodzi do tego bardzo profesjonalnie w porównaniu do pozostałych sieci i wolę szczegóły z przesadą niż ich kompletny brak.

Zwróć uwagę, że na tabliczkach z nazwali ulicy jest skrót
.
Byłem wczoraj w okolicach alei gen.J.Hallera i sfotografowałem tabliczki miejskie z nazwą ulicy:

Obrazek

Zgadza się jest skrót "al." od alei..., "gen." od generała...Innych skrótów nie widzę...

Technikom Ery zależy na tym, żeby usługa "za free" prezentowała się dobrze :) Dlatego użytkownicy mają miniGPS w telefonie ;) Nie sztuką jest wklepać coś tylko po to by było, sztuką jest mieć pomysły i sprawiać, że ta usługa dla "nisz" była jeszcze bardziej wartościowa!
Brawo Era!
Pozdrawiam:

Gadulski.

Obrazek

#355124  autor: slawnokia
 26 sie 2009, 01:00
tesla pisze:
slawnokia pisze:Szkoda że Era nie podchodzi profesjonalnie do samego faktu poprawnego działania CI w całym kraju.
na czym opierasz swoją opinię? To faktycznie działa prawie jak gps i to za free. Poza tym ja się dziwię że komuś się to chce wklepywać! Przecież grupa docelowa tej usługi jest znikomo mała. Usługo normalnie niszowa :-D
A jakbyś przeczytał to co wcześniej pisałem to wiedziałbyś o co mi chodzi. O przerwy w działaniu CI Ery w moim mieście trwające nawet dwa tygodnie co mnie wkurza,a interwencje w BOA nic nie dają.A że usługa jest ok,to się zgodzę.Obserwuję jej działanie od początku.

#355223  autor: Marens
 26 sie 2009, 13:44
Gadulski pisze:Byłem wczoraj w okolicach alei gen.J.Hallera i sfotografowałem tabliczki miejskie z nazwą ulicy:
Faktycznie zmienili tabliczki, jakoś nie zwróciłem uwagi.

#364480  autor: Gadulski
 12 paź 2009, 21:11
A w Tatrach Cell Info Ery to np.:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

BRAWO ERA!!!

Te i wiele innych screenów Cell Info Era znajdziecie już niebawem na www.btsy.eu :)

Pozdrawiam:

Gadulski.

Obrazek

#364506  autor: slawnokia
 12 paź 2009, 22:43
Zapraszam do Bielska-Białej i w ogóle na Podbeskidzie.Będziesz miał duże szczęście jak zobaczysz działające CI Ery.Dziś po dwutygodniowej przerwie było może przez 2 godziny,a potem znowu nic.NORMA od roku.A Boa ma to gdzieś.Pozdrawiam.

#364595  autor: user_delete10
 13 paź 2009, 16:55
Oglądając te górskie, czysto geograficzne CI od Gadulskiego mogę podać podobny doskonały jak zwykle przykład z mojego regionu: Kotlina Raciborska/Rudy.

#373241  autor: Gadulski
 03 gru 2009, 18:40
Pojawiły się nowe nazwy Cell Info Era we Wrocławiu :) Są dokładniejsze i jak najbardziej prawidłowe :) Przykłady:

Obrazek

Obrazek

Brawo Era!!!

Jak zawsze zapraszam na stronę btsy.eu - tam niebawem pojawią sie najnowsze screeny :)
Pozdrawiam:

Gadulski.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2009, 19:12 przez Gadulski, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#373300  autor: Szalony
 03 gru 2009, 22:15
W Lodzi Era ma czeste przerwy w nadawaniu cellinfo , teraz np od prawie miesiaca jest utworzony nowy lac 30700 i jak do tej pory bts z niego nie maja cellinfo :( ciekawe kiedy go uruchomia :?:

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#373327  autor: slawnokia
 04 gru 2009, 01:38
W Bielsku-Białej też pojawiły się nowe nowe nazwy CI m.in."Plac Mickiewicza","os.Sloneczne","Leszczynska" a wcześniej:"Zywiecka"(Żywiecka),"Kwiatkowskiego","Armi Krajowej,Kustronia"(wg.mnie i tego co na mapie powinno byc "Armii Krajowej,Kustronia".
Przerwy w działaniu bardzo częste.Czasem częśc stacji emituje CI a inne nie i odwrotnie. Przerwy trwają od kilkunastu minut do kilku godzin,a nawet dni.Pozdrawiam.

#373412  autor: Marens
 04 gru 2009, 17:32
Wrocław

Świdnicka-pl.Teatralny

#374017  autor: Gadulski
 08 gru 2009, 19:09
Marens, zgadza się :) A oto inne przykłady:

Obrazek

Obrazek

Brawo Technicy Ery! :)

Obrazek
  • Strona 22 z 99