• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #354582  autor: Underek
 23 sie 2009, 23:02
Witam, mam zamiar zamówić Neostradę ale po pierwsze telefon/linia jest na dziadka po drugie korzysta on z pakietu socjalnego TP.
Czy możliwe jest podpisanie umowy na Neostradę na moją osobę i jak to jest z tym pakietem socjalnym?

Cz za e-bezpieczeństwo II stopnia w neostradzie ma coś płacić? zamawiam opcję bezpieczny internet z liveboxem ( http://rdir.pl/srab )

#354588  autor: elkanguro
 23 sie 2009, 23:40
1) Aby zamówić neostradę na siebie dziadek musi zrobić wpierw cesję umowy o telefon na Ciebie.
2) Przy socjalnym nie możesz założyć Neostrady ale możesz Internet od każdego innego operatora (Netia, Multimo, Orange, Era, Dialog, netk@).

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#354601  autor: Underek
 24 sie 2009, 00:53
Dobra to jak to wygląda w Orange? Interesuje mnie 1mb na max 2 lata i jakiś tani router/modem z Wi-Fi.

#354609  autor: thonka
 24 sie 2009, 01:28
od grudnia 2008 nie ma juz abo socjalnych w TP... jest pakiet tp przyjazny za 18.30zl, ktory nie jest dostepny dla kazdego, mozna jednak na nim miec internet z TP
Jego cena nie pokrywa kosztów świadczenia usługi, dlatego TP uzyskała zgodę UKE na jego wprowadzenie pod warunkiem, że będą z niego korzystać wyłącznie osoby mające stały zasiłek pieniężny z Ośrodków Pomocy Społecznej (OPS), które na specjalnie przygotowanym formularzu dostarczą do TP potwierdzenie korzystania z pomocy OPS.
Underek pisze:Cz za e-bezpieczeństwo II stopnia w neostradzie ma coś płacić? zamawiam opcję bezpieczny internet z liveboxem
wszystko jest wypisane na stronie, wystarcza 4 klikniecia...
http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/int ... om/674032/
w niebieskiej tabelce na dole, klikasz w zakladke o usludze, gdzie masz podane pakiety w zaleznosci od czasu trwania umowy.
Underek pisze:Dobra to jak to wygląda w Orange?
54zl 1mbit, gratis w promocji dodatkowe 20zl do pakietu zlotowek na telefon komorkowy w orange
2 mbit za 84zl, gratis dodatkowe 30zl na telefon w orange. obie opcje na 24 miesiace.
modem tylko kablowy poprzez USB bez wifi, a wiec modem z wifi trzeba sobie sprawic we wlasnym zakresie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#354612  autor: Marens
 24 sie 2009, 01:51
thonka pisze:od grudnia 2008 nie ma juz abo socjalnych w TP... jest pakiet tp przyjazny za 18.30zl, ktory nie jest dostepny dla kazdego, mozna jednak na nim miec internet z TP
Ale jego dziadek pewnie ma Socjalny.

[ Dodano: 2009-08-24, 01:54 ]
Underek pisze:Cz za e-bezpieczeństwo II stopnia w neostradzie ma coś płacić?
Te pakiety są śmiechu warte.

Pakiet standardowy - antywirus
Pakiet plus - antywirus + firewall
Pakiet max - jw. plus coś jeszcze

To już lepiej kupić BOXa NIS albo Kaspersky.

#354613  autor: szyman12
 24 sie 2009, 01:55
modem tylko kablowy poprzez USB bez wifi, a wiec modem z wifi trzeba sobie sprawic we wlasnym zakresie
No nie dokońca to prawda - niesłyszałeś chyba o nowym Siemensie :

Z biznesu:
Kod: Zaznacz cały
Siemens Gigaset 504 AG (możliwość podłączenia do komputera za pomocą portu Ethernet lub bezprzewodowo dzięki WiFi) - w naszej ofercie za 49 zł (59,78 zł z VAT). 
Dla indywidualnych:
Kod: Zaznacz cały
# modem Gigaset 504AG w promocyjnej cenie 99 zł

#354614  autor: thonka
 24 sie 2009, 02:08
szyman12 pisze:No nie dokońca to prawda - niesłyszałeś chyba o nowym Siemensie :
bazuje na tym: http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... 1072179449
Ale jego dziadek pewnie ma Socjalny.
tu niestety trzeba sie dowiedziec, czy mozna przy cesji korzystac dalej z abo socjalnego.
W celu dokonania zmiany abonenta (potocznie cesja), Klient dostarcza następujące dokumenty do TP:

1. Pismo zrzekające się abonenta na rzecz nowego, jeżeli nie jest to zawarte w akcie notarialnym lub akt zgonu w przypadku śmierci Abonenta. 2. Umowa bez kaucji zawarta z nowym abonentem - akt własności lokalu, gdzie zainstalowana jest stacja (akt dzierżawy, najmu) lub zameldowanie na pobyt stały + dowód osobisty (dla firm: wpis REGON, NIP, KRS, Wpis działalności gospodarczej).

Wymagane jest podpisanie umowy z nowym Abonentem.

Został też opracowany formularz przeksięgowania/zwrotu nadpłaty. (Formularz ten jest proponowany Klientowi do wypełnienia, kiedy cesja nastąpi w trakcie cyklu rozliczeniowego).

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#354623  autor: Underek
 24 sie 2009, 09:22
Zadzwoniłem do TP i najtańszy pakiet to 50 zł za telefon z możliwością instalacji Neostrady.

#354629  autor: elkanguro
 24 sie 2009, 10:00
Jeśli chcesz Neostradę to owszem 50zł. Przy Internecie od Orange czy innych operatorów nie ma takiego wymogu. Na pewno.

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#354719  autor: Underek
 24 sie 2009, 15:50
Wezmę Orange tylko czy ten router/modem Gigaset 504AG jest na pewno dostępny za 99 zł oraz jak to wygląda czasowo- aktywacja itp..
Ta promocja http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 966741.pdf jest dla klientów indywidualnych nieposiadających telefonu w abonamencie Orange?

#354727  autor: szyman12
 24 sie 2009, 16:32
Wezmę Orange tylko czy ten router/modem Gigaset 504AG jest na pewno dostępny za 99 zł oraz jak to wygląda czasowo- aktywacja itp..
Od czasu podpisania umowy musisz oczekiwać miesiąc na aktywację(ale podobnoż najczęściej biorą w ciągu 14 dni - jednak mi aktywowano prawie miesiąc)

Ta promocja http://www.orange.pl/bina...873/3966741.pdf jest dla klientów indywidualnych nieposiadających telefonu w abonamencie Orange?
Nie, Ciebie obowiązuje ta oferta : http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 191496.pdf

#354730  autor: Underek
 24 sie 2009, 16:42
Underek pisze:Nie, Ciebie obowiązuje ta oferta : http://www.orange.pl/bina...116/3191496.pdf
Czyli nici z Gigaset 504AG za 99zł?

#354736  autor: szyman12
 24 sie 2009, 17:21
Czyli nici z Gigaset 504AG za 99zł?
Mnie się wydaje, że powinien jednak być dostępny także dla tej oferty nie dla klientów Orange. Najlepiej przejdź do salonu Orange i Telepunktu i się zapytaj.

#354737  autor: mikage1
 24 sie 2009, 17:25
sprawdź w tp czy po cesji będziesz mógł mieć socjalny, bo to wcale nie jest takie oczywiste - ja rok temu załatwiałem cesję numeru po śmierci mojego ojca, na numerze był wtedy plan standardowy, który już był poza sprzedażą, więc trzeba było wziąść inny - teraz podobna sytuacja może dotyczyć planu socjalnego...
- a może łatwiej byłoby, żeby dziadek podpisał umowę na internet na siebie? (np. z orange) - wtedy socjalny na pewno zostanie

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#354752  autor: thonka
 24 sie 2009, 18:16
mikage1 pisze:sprawdź w tp czy po cesji będziesz mógł mieć socjalny, bo to wcale nie jest takie oczywiste - ja rok temu załatwiałem cesję numeru po śmierci mojego ojca, na numerze był wtedy plan standardowy, który już był poza sprzedażą, więc trzeba było wziąść inny - teraz podobna sytuacja może dotyczyć planu socjalnego...
i wlasnie o tym pisalem. trzeba podpisac nowa umowe.

#354757  autor: Underek
 24 sie 2009, 18:29
Zadzwoniłem do tp powiedzieli że najtańszy pakiet z którym można zamówić Neostradę kosztuje 50 zł miesięcznie- sam abonament za telefon to ja już wolę Orange tylko że potrzebuje router z wi-fi. Ten Gigaset 504AG za 99zł byłby idealny ale jest niedostępny.

#354758  autor: thonka
 24 sie 2009, 18:47
nie wiem czy przypadkiem nie umyka Ci jedna sprawa:
czy możesz skorzystać z usługi

Wystarczy, że posiadasz linię telefoniczną tp z możliwością świadczenia usługi szerokopasmowego dostępu do internetu. Orange Freedom możesz zamówić również, jeśli korzystasz z planu tp socjalnego.

Usługę możesz zamówić, jeśli jesteś właścicielem linii telefonicznej, na której ma być świadczona usługa. Przynieś ze sobą rachunek telefoniczny potwierdzający, że jesteś właścicielem linii.
biorac internet w orange i tak musisz miec linie tp.

co do modemu to wczesniej ktos juz podawal link do aukcji gdzie za 130zl byl modem z wifi.

#354759  autor: Underek
 24 sie 2009, 18:52
Wiem że musi być linia TP ale chodzi o płacenie za sam abonament.
Modem niby ok ale mam bardzo mały budżet na zakupienie takowego dlatego liczyłem na modem od Orange w jakiejś promocji.

#354761  autor: thonka
 24 sie 2009, 19:07
a rozgladales sie za innymi operatorami (o ile oczywscie masz taka mozliwosc)?
taniej wychodzi np. era.
linia domowa + 1mbit jest za 79zl m-c na 24m-ce.
linia domowa + 2mbit jest za 99zl m-c na 24m-ce.

po 24 miesiacach umowy masz jeszcze za 1zl m-c internet przez 6 miesiecy (oplata za linie domowa w erze to 30zl). lepsze to niz nic.
aktywacja 50zl, modem z wifi 99zl. nie placisz nic za utrzymanie linii tp. minusem jest to, ze nie ma w abonamencie zadnych minut no i oprocz cesji trzeba zalatwic przeniesienie numeru.

http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... w_pakiecie