• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #354593  autor: elkanguro
 23 sie 2009, 23:53
Witam,
czy ktoś korzystał z usług stałego dostępu do Internetu TK TDI? Jest to chyba Internet na ich własnej infrastrukturze. Jaka jakość? Jaki mają zasięg świadczenia usług? Pytam z ciekawości bo raczej nie spodziewam się abym mógł skorzystać z ich usług.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#354598  autor: szyman12
 24 sie 2009, 00:30
Z tego co słyszałem (więc gdyby co to proszę mnie nie bić :-D ) to zasięg jest to max. 500 m od dworca PKP. Bardzo często z ich usług korzystają operatorzy WiFi (jeżeli są możliwości techniczne). Z tego co pamiętam (mój znajomy korzystał z dwa lata temu) to chodziło mu dobrze to.

#354642  autor: elkanguro
 24 sie 2009, 10:36
Hmm,
od każdego dworca kolejowego? To to idzie po kablach czy Wifi?

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#354645  autor: Patryk_
 24 sie 2009, 10:56
elkanguro pisze:Jaka jakość? Jaki mają zasięg świadczenia usług?
Taki,jak ich infrastruktura miedziana,czyli w obrębie budynków kolejowych (lub post-kolejowych).
Jesli mieszkasz w dawnym zakładowym mieszkaniu PKP i masz telefon kolejowy,to istnieje duże prawdopodobieństwo,ze możesz mieć ADSL na sieci własnej TKT.

Poza tym,TK świadczy też usługę BSA na łączach TP.

[ Dodano: 2009-08-24, 10:58 ]
szyman12 pisze:Bardzo często z ich usług korzystają operatorzy WiFi (jeżeli są możliwości techniczne).
Oferta dla ISP a oferta dla indywidualnych to dwa odrębne światy...

#354713  autor: Marens
 24 sie 2009, 15:24
Patryk_ pisze: Oferta dla ISP a oferta dla indywidualnych to dwa odrębne światy...
Większość małych ISP mających możliwości techniczne zestawienia TKT korzysta z ich usług. Sam znam kogoś, kto ma TKT i bardzo sobie chwali.
Tylko 1 Mbit nie kosztuje tutaj 49-69zł :-D

Co od Netk@, kiedyś interesowałem się nimi dosyć poważnie (BSA@TP). Tylko BOK telefoniczny to porażka. Pracuje tam jeden konsultant, jak idzie na przerwę to łączy z informacją kolejową. Więc gdyby wystąpiły jakieś problemy, to w TP można dzwonić X razy aż w końcu trafimy na kompetentną osobę.

Netka@ jako jedyny operator BSA oferuje stałe IP.