• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #353955  autor: szyman12
 20 sie 2009, 23:42
Witam

Jest taka sprawa ... :D Czy gdybym np. podpisał teraz umowę z TP na 36 m-cy na opcję 1 Mb/s, a za pół roku pojawi się "super, hiper, promocja" na opcję 2 Mb/s to czy mogę podpisać aneks do umowy na promocyjnych warunkach czy też na zwykłych (czyli coś koło 250 zł) :?:

Pozdrawiam

#353970  autor: Tomo83
 21 sie 2009, 06:08
A kto podpisuje teraz umowe na 3 lata? przy tak zmieniających sie ofertach Polecam Netie tam jest mozliwość 2 x zmiany ceny jezeli bedzie nizsza promocja

tomo83

#354015  autor: elkanguro
 21 sie 2009, 12:19
Obawiam się, że jeśli podpiszesz na 3 lata umowę to w trakcie jej trwania mógłbyś zmienić prędkość ale raczej według cennika standardowego lub tego z dnia podpisania tej 3 letniej umowy a nie nowego promocyjnego.

Tak jak pisał kolega wyżej w Netii jest możliwość skorzystania z nowych promocji w trakcie umowy.

Poza tym 1Mbit Neostrada na 3 lata kosztuje 64zł/m-c. Zdecydowanie bardziej Ci się opłaca zakupić pakiet telefon + Internet w Netii lub Multimo, gdzie przy 2-letniej umowie za 64zł dostaniesz 2Mbity.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#354114  autor: abcd
 21 sie 2009, 18:49
Czy gdybym np. podpisał teraz umowę z TP na 36 m-cy na opcję 1 Mb/s, a za pół roku pojawi się "super, hiper, promocja" na opcję 2 Mb/s to czy mogę podpisać aneks do umowy na promocyjnych warunkach czy też na zwykłych (czyli coś koło 250 zł) :?:
Nie. Ale możesz zrobić numer z telewizją (koniecznie przez kuriera) i zerwać w ten sposób obecną umowę (przy czym jest opcja, że wtedy po zerwaniu umowy na TV nie będziesz mógł przez tydzień-dwa podłączyć nowej neostrady)

#354132  autor: tajniak
 21 sie 2009, 20:01
Nie można zmienić na wyższą opcję - była już taka sytuacja na forum. abcd, ale nigdy nie wiadomo, czy za pół roku nie zmienią tego.

#354149  autor: szyman12
 21 sie 2009, 20:43
Więc powiem Wam tak ...

Od samego początku myślałem o opcji, którą zaproponował abcd - czyli podpisać i po 6 miesiącach zmyknąć, szczególnie, że za dwa miesiące mają wprowadzić nowe opcję 10 i 20 Mb/s, więc może te wolniejsze opcje potanieją

A tak sobie pomyślałem, że skoro TPSA daje prezenty, to może wybrać sobie GPS-a i podpisać umowę na teoretycznie 3 lata, tylko gorzej będzie, gdy w końcu rozdzielą telewizję od Neo i będziemy mieć kłopot.

Tylko właśnie chyba podpiszę umowę na rok albo dwa, bo tych trzech lat to się boję :D

#354459  autor: abcd
 23 sie 2009, 12:07
@tajniak: Regulaminu TV _raczej_ nie zmienią bo wyrzucenie punktu o zerwaniu obecnej umowy na Neo bez konsekwencji to nie jest jednoznacznie korzystna zmiana, a myślę, że gdyby umożliwili zerwanie umowy na TV to by im się sporo klientów posypało (zwłaszcza, że zasięg LLU Netii rośnie, a i podobno Dialog coś w tym temacie działa)