• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #353585  autor: tetris
 19 sie 2009, 15:51
który op daje dobry internet, chodzi o jakość bo ceny znam z cenników. Chciałbym założyć net który nie będzie miał spadków transferu, jak podpisze umowę to wiem że tyle jest. Macie jakieś doświadczenia z tymi które w temacie wymieniłem?

#353587  autor: elkanguro
 19 sie 2009, 16:10
Wymieniając Freedom zgaduję, że masz na myśli usługi świadczone na kablach TP. A skoro wszystko jest na tych samych kablach to działa mniej więcej tak samo bez względu na to kto je obsługuje.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#353588  autor: tetris
 19 sie 2009, 16:16
chodzi mi o freedom od orange, który działa na łączach tepsy. Myślałem że jest jakaś różnica pomiędzy nimi. Czyli co wybrać to co cenowo najlepsze? Netia ma promocję z netem mobilnym ale nie wiem czy jest on warty świeczki, Orange za to obniżył abo i daje profity na konto komórkowe, oferta dialogu jest jeszcze mi obca..

#353638  autor: elkanguro
 19 sie 2009, 20:11
Zdecydowanie bierz to co najtańsze, lub Orange z profitami czy Netię z netem mobilnym (PS. to jest net UMTS/HSDPA w sieci Play więc sobie sprawdź zasięg na stronie Playa). Jeszcze możesz spojrzeć na ofertę Ery, Multimo i Telki.

Virgin Mobile

#353651  autor: abcd
 19 sie 2009, 21:07
Masz zasięg LLU i nie przeraża cię czekanie około miesiąca (przy wolnej linii, nie wiem jak jest jak się ma już aktywną usługę i chce przełączyć)? To nie wahaj się i idź do Netii bo za niskie ceny (8M za 90 zł na 18msc) są fajne prędkości i to naprawdę działa (16M na LLU jeszcze ani razu przez 1,5 miesiąca się nie zerwało)

A jeśli nie to właściwie patrz cenę i długość umowy (w TPSA są teraz ciekawe ceny na 12msc i możesz zerwać po 6msc metodą "na telewizję")

#353759  autor: Tomo83
 20 sie 2009, 09:31
Polecam Netie tak pisza poprzednicy jeżeli jestes w zasięgu LLU to naprawdę warto chodzi fajnie jezeli nie LLLu to BSA po sieci tp jak podasz adres to moge cie sprawdzić jakie masz mozliwości techniczne

Pozdr

tomo83

#353760  autor: tetris
 20 sie 2009, 09:32
Zastanawiam się raczej nad tą ofertą orange bo jak sprawdziłem na stronie to jakaś kasa wpływa na konto a ja akurat mam u nich pre-paid. Net który daje netia, ten bezprzewodowy jakoś mi nie pasuje za bardzo bo to na zasięgu play

#353828  autor: gauri7
 20 sie 2009, 14:48
Przeczytaj dokładnie na stronie orange jakie są warunki tej ostatniej promocji. Trzeba mieć u nich numer stacjonarny albo abo od 55 zł, zeby mieć niższe ceny. Pozdrawiam.

> G - )

#353838  autor: kowcio
 20 sie 2009, 15:32
Ja mam już prawie rok Freedoma i nigdy nie miałem jakiegoś problemu. Polecam. Za 1Mb/s płacę 49 PLN / m-c w tym dostaję 20 PLN na konto promocyjne w telefonie komórkowym i jestem zadowolony.

#354006  autor: tetris
 21 sie 2009, 11:56
gauri a możesz jakoś podlinkować do tego regulaminu? bo szukałem ale nie mogę znaleźć, jedyne co mi wpadło w oko to to że może skorzystać z tego każdy kto ma aktywne łącze TP bez wyjątki jaki ma się abonament.

#354011  autor: elkanguro
 21 sie 2009, 12:13
tetris, tutaj masz napisane: http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... Id=3965123
Skorzystaj z oferty jeżeli:

* posiadasz linię telefoniczną tp z możliwością świadczenia usługi szerokopasmowego dostępu do internetu
* korzystasz z usługi Orange Stacjonarny lub
* korzystasz z usługi Orange abonament (z abonamentem od 55 zł)
Oczywiście dotyczy to tylko promocji na niższy abonament a nie Pakietu Złotówek, o którym Ty pisałeś.

Virgin Mobile

#354017  autor: tetris
 21 sie 2009, 12:32
z tego co wiem to w domu mam jakieś darmowe wieczory i weekendy bo matka uwielbia rozmawiać i kosztuje to coś koło 80pln więc łapię się na te niższe stawki, ale jak zauważyłem te po za promocją także nie są złe.

#354022  autor: gauri7
 21 sie 2009, 13:02
tetris pisze:z tego co wiem to w domu mam jakieś darmowe wieczory i weekendy bo matka uwielbia rozmawiać i kosztuje to coś koło 80pln więc łapię się na te niższe stawki, ale jak zauważyłem te po za promocją także nie są złe.
Domyślam się, że obecnie telefon stacjonarny masz w tp. A to nie jest Orange Stacjonarny. Regulamin tej promocji jest tu.

> G - )

#354025  autor: tetris
 21 sie 2009, 13:27
no faktycznie, myślałem że chodzi o tel w tepe, ja mam tylko prepaid więc mój kom odpada, a gdybym ten net założył na ciotkę? Ona ma jakiś duży abo w Orange? ponad 100pln na pewno bo do pracy potrzebuje. Dałoby radę?

#354029  autor: gauri7
 21 sie 2009, 14:00
tetris pisze:no faktycznie, myślałem że chodzi o tel w tepe, ja mam tylko prepaid więc mój kom odpada, a gdybym ten net założył na ciotkę? Ona ma jakiś duży abo w Orange? ponad 100pln na pewno bo do pracy potrzebuje. Dałoby radę?
Telefon stacjonarny w tp i tel. komórkowy w Orange muszą należeć do tej samej osoby. Tak mi się wydaje. Poczytaj dokładnie regulamin albo zadzwoń na infolinie.

> G - )

#354072  autor: tetris
 21 sie 2009, 16:29
dla mnie jasno napisane jest na stronie że dla posiadaczy tel orange stacjonarnego bądź abo komórkowego od 55pln ale zadzwonię na infolinie z ciekawości

#354134  autor: elkanguro
 21 sie 2009, 20:04
Owszem, takie są wymogi ale aby dostać niższe ceny. Przy cenach standardowych z oferty może skorzystać każdy.

Virgin Mobile

#354227  autor: Vieslav
 22 sie 2009, 08:32
Napisz jeszcze, jaka prędkość cię interesuje i czy chcesz razem z telefonem czy bez?