• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #351877  autor: osachorzow
 11 sie 2009, 22:12
Czy ktoś o tym słyszał? Znajomy dwa dni temu taki zestaw kupił ;) 15zł za 60 min, bez telefonu albo ED1 za 99zł, umowa na 12 m-cy, aktywacja 1zł :) Na stronie ery nie znalazłem takiej opcji, a jest ona dostępna w salonach ;) Na stronie za 60 minut życzą sobie aż 30zł, dłuższą umowa i aktywacja 49zł! Dodam, że osoba której to zaproponowano nie jest abonentem Ery... a oferta nowych aktywacji dla abonentów i przedłużenia umowy jest dużo gorsza od tej... Cuda cuda ;)
Ostatnio zmieniony 12 sie 2009, 12:17 przez osachorzow, łącznie zmieniany 1 raz.

#351890  autor: st.konsultant
 11 sie 2009, 22:51
To musi być to
http://www.era.pl/ pl/indywidualni/moje_konto/abonament/specjalne_oferty/najnizszy_abonament.

Tylko, że jest ona dostępna przy aneksie do umowy więc nie wiem na jakiej podstawie Twój znajomy taką ofertę otrzymał...

#351899  autor: osachorzow
 11 sie 2009, 23:04
st.konsultant niestety nie ma tam regulaminu więc na 100% nie potwierdzę (jestem wzrokowcem, jakbym zobaczył pdf to bym potwierdził) ale był się pytać o Erę Domową w jednym sklepie firmowym (firmowym firmowym, nie tym z franczezy) i mu to zaproponowali. Ponieważ wcześniej czytał ofertę na stronie to stwierdził że komuś się coś powaliło (albo go wkręcają) i poszedł jeszcze do salonu firmowego gdzie przedstawiono mu tą samą ofertę, więc skorzystał ;) ale mnie to też baaardzo dziwi :) Jeśli masz dostęp do regulaminów to zobacz czy ta oferta ma datę startu w regulaminie 27/28.07.2009 bo to pamiętam z jego wydruku ;)

Mam nadzieję, że nie wkręcili go w komórkę na 24 m-ce, bo jest przekonany że nie? Bo nie miał żadnego wydruku do oferty komórkowej bo numer jest zawieszony... tak mam być mam nadzieję ;) Ma dwie umowy + wydruk regulaminu promocji z ofertą NED 15zł 60min

#351918  autor: Marens
 11 sie 2009, 23:50
osachorzow pisze:Mam nadzieję, że nie wkręcili go w komórkę na 24 m-ce, bo jest przekonany że nie?
Nie, tak to jest skonstruowane jak nie posiada się abonamentu w Erze.

[ Dodano: 2009-08-11, 23:51 ]
osachorzow pisze:dwa dni temu taki zestaw kupił ;) 15zł za 60 min,
Gdzie tu TP 50zł - 60min.
Widzę, że będą ciekawe oferty utrzymaniowe na Erę Domową.

#351920  autor: osachorzow
 11 sie 2009, 23:51
Marens czyli tak jak miało być :) tylko skąd mu wytrzasnęli ten abo NED za 15 zł jak on świeży klient :D

#351950  autor: yagi
 12 sie 2009, 09:53
osachorzow, moze podpisal jakas umowe a ta dostal jako druga (nowi tez moga z tego skorzystac) albo dostal wyjatkowa oferte ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#351956  autor: Marens
 12 sie 2009, 10:18
Albo trafił na szefa salonu a oni składają nieco inne oferty, wiem z doświadczenia.

#351978  autor: Patryk_
 12 sie 2009, 11:50
15 zł (netto) to kosztuje Era Firmowa z telefonem,bez pakietu minut i z umową na 2 lata,za to z horrendalną stawką za minutę.
Jakby dali za 15 zł,nawet netto,dla nowych abonentów,60 min. bez telefonu,to by było nieźle,ale jakoś sie wierzyć nie chce ;)

#351979  autor: osachorzow
 12 sie 2009, 11:51
yagi, chyba nie ;) jakby podpisał inną umowę to by mu nie dali nowego i zawieszonego numeru komórkowego... a na pewno to był jego pierwszy kont(r)akt z Erą bo cała jego rodzinka ma komórki u innego opa ;) Pozostaje wersja z wyjątkową ofertą i/lub trafieniem - jak pisze Marens - dwa razy na szefa salonu... bo naprawdę nie potrafię tego inaczej wytłumaczyć :) Albo mają jakiś błąd w systemie i ta oferta pojawia się też dla nowych a nie tylko dla aneskowiczów :D

#352045  autor: yagi
 12 sie 2009, 15:53
Ta oferta jest jako dodatkowy SIM zarowno dlna nowych jak i dla aneksowiczow. Tak samo jest z komorkowa wyjatkowa okazja i BC na 18 miesiecy...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#352053  autor: osachorzow
 12 sie 2009, 16:20
yagi to bym jeszcze zrozumiał, że to dają jako dodatek dla nowych klientów z aktywnym numerem komórkowym (choć wg strony dla aktualnych 60min kosztuje 20zł... ale pewnie tańsze telefony) ;) Tylko że to dali z zawieszonym abonamentem i to mnie dziwi najbardziej :) Co nie zmienia faktu, że fajnie że coś takiego proponują ;)