babeo, ja też mam takie wrażenie, ze od Nokii z daleka będę się trzymał. Niestety, ale żeby przyjęli mi telefon po prostu musiałem ich nastraszyć. Od razu zmieniło się podejście- widocznie zobaczyli, że mam jakieś pojęcie o sprawie. O tych zalaniach to im mówiłem na samym początku, że nic o tym nie chcę słyszeć (facet się czerwony zrobił). Ale dogadaliśmy się i wszystko jest OK, choć czuję, ze ta Nokia jeszcze raz poleci na serwisy, ale nie teraz.
Samsung ma wstrętny serwis w Wawie. Poczytaj sobie temat w dziale Samsung. Ja w Poznaniu oddawałem na ulicy Przemysłowej telefon X510 w celu wgrania oprogramowania (telefon kilka razy sam z siebie się wyłączył) i już na drugi dzień był do odbioru. Bardzo przyjemny ten serwis jest, żadnych problemów, w 100% można się dogadać. Ten na Przemysłowej naprawia masę telefonów, na pewno Motki, SE, Siemensy (też oddawałem tam i byłem zadowolony), Alcatele, być może LG. Na pewno Nokii tam nie serwisują.
Niestety, ale ostatnio od Nokii odrzuca mnie ich potwornie wysoka awaryjność (mówię tu o tych nowych telefoniach, oczywiście są wyjątki) oraz te cyrki w serwisie. Na szczęście dogadałem się. Łatwo nie było

Trochę szkoda, bo kilka modeli jest interesujących od Nokii. Przyznaję się, że boję się. Chyba do Nokii polecę jak telefon całkiem padnie, bo to nie dla mnie takie latanie i kłócenie się z nimi, udowadnianie kto ma rację a kto nie.
elrond, ja najchętniej zmieniłbym nazwę tematu na bardziej ogólną dotyczącą serwisowania telefonów (były tematy, ale one już raczej umarły śmiercią naturalną) oraz przeniósłbym do Dyskusji Ogólnej. Myślę, że ten temat będzie cały czas aktualny.