• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #350738  autor: bora1410
 06 sie 2009, 12:27
Witam
Zastanawiam się nad internetem z Netii. Cena duzo lepsza od TP. Zadzwonilem na infolinie, lokaizacja moja spelnia wymagania, mam telefon z TP. Tylko ze z telefonu chce zrezygnowac. Dostałem najpierw oferte standardowa 4mb/s z telefonem za 74zl przez pierwszy i 99 bodajze za drugi rok. Podziekowalem. Dzis znowu zadzwonil telefon. Pani zaproponowala lacze 8mb/s za 79zl na miesiac przez caly okres umowy (2 lata). I zastanawiam sie nad ta oferta, choc w sumie nie jest mi potrzebne az tak szybkie lacze. Czy da sie cos wiecej wynegocjowac od nich? Ktos dostal jakas lepsza oferte?

pzdr.
k.

#350749  autor: acc65
 06 sie 2009, 13:19
Działanie neta Netii zalezy od miejsca. Moi znajomi mają od nich łacze i już nie maja siły rozmawiać z BOKiem. Tzn. własciwie nie ma z kim rozmawiać. Co ok 60 sekund wraca pytanie - A jaki ma pan numer telefonu? - i tak w ciągu rozmowy można i sto razy odpowiedzieć, że - NIE MAM TELEFONU!!!! - a za 60 sekund pani znów pyta - a jaki pan ma numer telefonu? - i tak w kólko. A internet jak zrywał połączenie, tak zrywa. Przerwy w transmisji robią się mniej więcej tak często, jak klika się na kolejny link. Ja tego nie widziałem, ale podobno na trayu jest taki wskaźnik połaczena z siecią, który pokazuje odłączenie, ponowne połaczenie - za każdym razem z inną prędkością. Zreszta Netia pracuje na łączach konkurencji.

#351332  autor: bora1410
 09 sie 2009, 15:09
Albo nie zrozumiales mojego pytania, albo nie przeczytales wogole mojego posta. Napisze jeszcze raz. Znam opinie o Netii i wiem jakie musza byc spelnione warunki techniczne. Zadalem pytanie, czy da sie cos z Netia negocjowac cene. Czy cena jest u nich sztywna, czy da sie potargowac moze.

#351342  autor: tajniak
 09 sie 2009, 16:40
bora1410, piszę tylko co to jest ta oferta 8 Mbit/s, bo to jest teoretycznie/praktycznie więcej. Co do negocjacji - wątpię, chyba że zagrozisz im rozwiązaniem umowy, ale to jednak nie operator komórkowy.

#351406  autor: matig89
 09 sie 2009, 21:18
jakby co na priv mam kontakt do ich doradcy:) moze on cos pomoze:)

Doradca Biznesowy Play
poszukujesz oferty dla siebie, zglos sie: http://doradcaplay.xgsm.pl
zapraszam tez na strone: www.doradcabiznesowyplay.dl.pl

#352173  autor: Wieczor1
 13 sie 2009, 10:13
Z tego co pamiętam to Netia nie negocjuje warunków...

#352506  autor: cudny
 14 sie 2009, 17:34
też mi się wydaje że nie negocjuje. Mają stałe stawki jak każdy op. prędzej w komórkach można coś wynegocjować. A jaki net by cię zadowolił jeżeli 8mb to za dużo? Może lepiej nie rezygnuj z łącza tp i coś na ich kablach sobie załóż bo to wyjdzie Cie najlepiej. BSA mają dziś ciekawe opcje i naprawdę można coś dla siebie znaleźć. Dialog, Netia, Multimo, Orange Freedom. Dużo się dzieje, ten ostatni nawet niedawno wprowadził promocję na swój abo do którego dodaje specjalne bonusowe środki na komórki.

#352736  autor: zinkzaq
 16 sie 2009, 01:11
No niestety nie da rady negocjować , mamy cenny nałożone z góry za usługi

zmiana widzenia , teraz technik tpsa

#355579  autor: Wieczor1
 27 sie 2009, 16:51
Prosba do Moderatora o zamkniecie tematu- zostal wyczerpany;)

"When the men lies, he murders some part of the world(...) cannot the kingdom of salivation take me home"