Waśnie kończy mi sie umowa z neostarada 1MB. Niepodoba mi sie w Tp ponieważ jest drogo, konsultanci czy jak ich nazwac są bardzo natarczywi w wciskaniu jakichś usług kompletnie mi niepotrzebnych i jestem zmuszony płacić abonament telefoniczny 50zł z którego wogóle nie korzystam. Postanowiłem przejść do Netii 6MB na liniach TP. Chciałem poznać wasze opinie na temat usług Netii. W necie spotkałem się z częstymi kometarzami o przerywanych połączeniach i że to niby wina łącza ma na to wpływ. Znalazłem na jakiejś zagranicznej stronie kalkulator, wpasałem parametry pokazało że udźwigne 8MB bo tam sie kończy skala
aż mnie zdziwiło, odczyt z D-linka SNR Margin (dB):33.9 Attenuation (dB):18.5
1. Czy mogę ufać temu kalkulatorowi z konfrontacja parametrów na moim D-linku ?( ja sie na tym nie znam)
2. Czy jak zmienie na netie parametry łącza zmienią się ?
3. Czy przy tych parametrach bedzie to wszystko śmigać jak powinno ?
4. Czy użykownicy netii mogą potwierdzić że netia to pożądna firma ?
5. I krótko czy mam brać ?
6. Jak wyglada procedura podpisannia umowy? instalacji? etc.
p.s. neostarada nie jest zła, nigdy nie miałem z nia najmniejszych problemów poza tym że jest drogo i polityka czy tzw. marketing tej firmy niepodoba mi sie całkowicie.

1. Czy mogę ufać temu kalkulatorowi z konfrontacja parametrów na moim D-linku ?( ja sie na tym nie znam)
2. Czy jak zmienie na netie parametry łącza zmienią się ?
3. Czy przy tych parametrach bedzie to wszystko śmigać jak powinno ?
4. Czy użykownicy netii mogą potwierdzić że netia to pożądna firma ?
5. I krótko czy mam brać ?
6. Jak wyglada procedura podpisannia umowy? instalacji? etc.
p.s. neostarada nie jest zła, nigdy nie miałem z nia najmniejszych problemów poza tym że jest drogo i polityka czy tzw. marketing tej firmy niepodoba mi sie całkowicie.