• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #349888  autor: Tomek_19
 02 sie 2009, 14:05
Będę potrzebował najpóźniej za tydzień jakiegoś mobilnego internetu do korzystania w Katowicach na osiedlu Giszowiec. Według mapy zasięgu Play internet powinien tam działać bez problemów, bo zasięg 3G macierzysty Play jest. Sprawdzałem telefonem i faktycznie sygnał 3G Play jest.

Chciałem się jednak zapytać, jak z jakością internetu Play (na kartę) w tamtych okolicach. Oferta Play Online na kartę najbardziej by mi odpowiadała, bo jest najtańsza spośród wszystkich ofert. Jednak nie wiem czy taniość będzie szła w parze z jakością.

Internetu potrzebuję głównie popołudniami, wieczorami i w weekendy do sprawdzania poczty, chodzenia po stronach w necie, GG, Skype itd. Nie mogę się wiązać umową na mobilny internet z jakąś siecią na dłużej, bo na razie potrzebuję jakiejś oferty tylko przez 3 miesiące.

Może ktoś ma jakieś doświadczenia z Play Online w tamtych okolicach lub ogólnie w Katowicach i może coś więcej powiedzieć na własnym przykładzie, jak działa ten tani internet od Play.

#349889  autor: ciuchcia
 02 sie 2009, 14:10
umowy na 3 miesiace nigdzie nie dostaniesz. Jesli masz watpliwosci idz do salonu Play, wez umowe - potem zwroc ja (do 7 dni kalendarzowych). Zaplacisz 9 zl, a tydzien za ta oplate bedziesz mial neta i przetestujesz sobie jak to chodzi. Potem bedzie trzeba zamowic usluge na karte w Play. Pelna oferte masz tutaj

#349896  autor: Tomek_19
 02 sie 2009, 14:44
ciuchcia, dzięki za rady. Oferty mobilnego netu znam i wiem, że nie dostanę niczego z umową tylko na 3 miesiące. Chciałem właśnie tak zrobić jak piszesz z testowaniem internetu w Play, ale przy okazji dowiedzieć się też jak innym działa net w tej okolicy z Play, o ile znajdzie się ktoś, kto korzysta :mrgreen: Przez tydzień za wiele nie sprawdzę, a jak ktoś już dłużej korzysta, to może coś więcej powiedzieć.