• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #345004  autor: adiq1033
 06 lip 2009, 19:18
Witam.

Przeglądając aukcje, przypadkiem natrafiłem na przenośną ładowarkę
Sony ER CHARGER, ratującą nas z trudnej sytuacji - rozładowującej się baterii.

Oto ona: http://www.allegro.pl/item676702667_nok ... efonu.html

Czy ktoś z Was testował to urządzenie? Kwota 20 złoty z groszami to niewiele, a sam przedmiot może być bardzo przydatny. Co o nim sądzicie?

#345057  autor: kowcio
 06 lip 2009, 23:42
Wg mnie to pic na wodę. Jesli zależy Ci na tym, zobacz na ładowarkę od Philipsa- widzialem taka w sklepie za 99 PLN i wygląda na naprawdę porządną. Ja bym powiedział, że tamto to wynalazek dla jeleni z allegro :| A raczej sposób na rozładowanie baterii. Zwykle ładowarki mają 5v, a tutaj jest 1,5V o małej pojemności- wątpię w to, żebyś tym naładował telefon... :roll: A jak tam daje się typu AAA, to kompletnie tego nie widzę :) Gdzies takie widziałem. Powiem tyle- niezły breloczek z tego cacka :) Odradzam. Mnie by nawet na mysl nie przyszło tego kupic ;) Szczególnie, jak ktoś będzie chciał naładować baterię o pojemności 1500 mAh, taką jaka mam w swoim telefonie. Także moja rada trzymaj się od tego z daleka.

#345156  autor: thonka
 07 lip 2009, 18:32
to jest akurat dobra sprawa na doladowanie baterii. laduje sie ona coprawda troche dluzej, ale w przypadku awaryjnym jest naprawde dobrym urzadzeniem. znajomy kiedys uzywal takiego ustrojstwa i nie narzekal na roznych wyjazdach.

akumulatorki AA (na takie jest to urzadzenie) maja pojemnosc do nawet 2500mAh (choc chinskie badziewia maja nawet i po 3000mAh) co w zupelnosci wystarczy by podladowac telefon, ale takze uzywac ich z innymi uradzeniami.

mimo wszystko jest to chinszczyzna nienajwyzszej jakosci i o ile urzadzenie samo w sobie jest fajne, to jednak nie w tym wydaniu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#345193  autor: kowcio
 07 lip 2009, 21:35
thonka, ale zauważ, że gdybym poszedł do kiosku po bateryjkę AA, to ona zbyt dobrze nam tego telefonu nie naładowałaby...

#345207  autor: thonka
 07 lip 2009, 22:14
to nie jest do ladowania telefonu na max. tylko do podladowania na wyjezdzie jakby Ci telefon padl.
jakbys kupil baterie alkaiczna to bys podladowal, moze nie tak jak akumulatorkiem, ale podladowalbys.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#345212  autor: orson_dzi
 07 lip 2009, 22:38
Pamiętam jak parę lat temu była ładowarka do Nokii 3310 na korbkę :-D . Trzeba się było trochę nakręcić i dało się ok 3 minut rozmowy przeprowadzić.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#345363  autor: ganc2
 08 lip 2009, 19:05
orson_dzi pisze:Pamiętam jak parę lat temu była ładowarka do Nokii 3310 na korbkę :-D . Trzeba się było trochę nakręcić i dało się ok 3 minut rozmowy przeprowadzić.
O taką ci chodzi ? Mam taką od lat i nie narzekam. Korzystam często :P .

#345444  autor: orson_dzi
 08 lip 2009, 23:35
Trochę bardziej prymitywnie wyglądała ;) . No i pochodziła z czasów świetności 3310, więc jakoś sprzed może i 6 lat, jak nie lepiej ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)