Cytat:
3.W netii podobno istnieje coś takiego, że mogę sobie dobrowolnie zmieniać szybkość neta bez konsekwencji, więc jeśli wezmę internet z oferty wolne wybory przez rok 4mb/s w cenie 1mb/s to po tym roku mogę zmienić pakiet na 1mb żebym więcej nie płacił?
Nie. Zmiana ceny jest tylko w zakresie wybranej na starcie prędkości (czyli jeśli za pół roku 4Mbit będzie za 50zł/msc możesz zmigrować na tę ofertę i płacić do końca umowy 50 zł/msc). Ewentualnie ZTCW można też podnieść prędkość za darmo w każdym momencie w ramach jenej promocji
------------------------------------------------------------------------------
Hmm - ciekawe ... Tylko dlaczego , gdy dzwonię na infolinię Netii z zapytaniem , czy mógłbym ( a bardzo tego chciałbym ) podwyższyć prędkość z 1mb na 2mb i płacić więcej , to mi odpowiadają ,że to jest niemożliwe bo podpisałem umowę lojalnościową na 3 lata i w trakcie jej trwania jest to niemożliwe. To ja im na to ,że za 2 lata stracą klienta ! , a oni dalej swoje...
Przeniosłem telefon i internet w 11/2008r. z TPSA do Netii skuszony niższą ceną (płacę 44zł za ten 1mb) i możliwością (w reklamie) w przyszłości zmiany prędkości internetu . Teraz chciałbym mieć szybszy internet i płacić za niego więcej (czyli 2 mb za 66 zł ) , ale mi tego nie chcą umożliwić ... Bo warunki techniczne to już raczej są .
Czyli w Polsce jesteśmy ...

Netia nie chce moich pieniędzy ! Więc jeśli tak, to stracą z końcem umowy klienta i nie tylko ...