• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #335781  autor: osachorzow
 17 maja 2009, 22:20
Niedługo kończy mi się umowa na Erę Domową i jako że warunki przedłużenia nie są najlepsze to mam pytanie czy nie wiecie czy można przenieść ten numer od usługi Era Numer Stacjonarny (2 numery na jednej karcie SIM, stacjonarny za 5zł na miesiąc)?

#335795  autor: yagi
 17 maja 2009, 23:39
Da sie. Musisz tylko zlozyc wniosek o przeniesienie numeru do ENS.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

re

#341782  autor: provocatorka
 19 cze 2009, 00:51
Tak, potwierdzam ale robią to jedynie większe salony Ery. Pamiętaj, że w tych 5zł nie będzie już minut w ogóle i są pewne komplikacje odnośnie naliczania jeśli będziesz poza swoją strefą, a ktoś zadzoni na Twój nr stacjonarny...

#341795  autor: waeren
 19 cze 2009, 09:22
Możesz więcej wyjaśnić z tym naliczaniem i problemami, bo mi się wydaje, że poprostu nikt nie połączy się na nr stacjonarny jeżeli będziesz poza strefą domową z komórką :?:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#341798  autor: maniek
 19 cze 2009, 09:55
provocatorka pisze:i są pewne komplikacje odnośnie naliczania jeśli będziesz poza swoją strefą, a ktoś zadzoni na Twój nr stacjonarny...
Co masz na mysli? Nie ma zadnych komplikacji. Po prostu sie nie dodzwonisz jesli numer stacjonarny bedzie poza strefa. O zadnych dodatkowych oplatach tez nie moze byc mowy w takim przypadku.

#341801  autor: inthend
 19 cze 2009, 10:00
możesz napisać jakie warunki Ci zaproponowali?

re

#342068  autor: provocatorka
 20 cze 2009, 17:42
Byłam, pytałam, też myślałam, że jest jak mówicie - tzn. że nikt się nie dodzwoni gdy się poza strefą, a tu surprise !
Odnośnie tych komplikacji - tak mi wytłumaczono - że, owszem gdy jesteś poza strefą, ktoś dzwoni na Twój nr stacjonarny nie dodzwoni się (oni tak ponoć to blokują w systemie),
lub dodzwoni się i płaci jak na komórkę (chociaż myśli, że dzwoni na stacjonarny). Ale jak mówię tak mi powiedziano w salonie, umowa już mi się skończyła ale jeszcze nie podpisałam rozwiązania ED i przeniesienia numeru do 2w1, więc nie wiem jak to będzie wyglądało w praktyce.
Przy wykonywaniu połączeń tam jest podana cena 20 gr/min, z tym że w pierszej kolejności schodzą minuty z abonamentu głównego (numeru telefonu komórkowego), a dopiero gdy/jeśli je wykorzystasz wówczas nalicza 20 gr/min - takiej udzielono mi informacji.
Jeśli ktoś wie coś więcej w tym temacie proszę o info, gdyż sama jestem zainteresowana. Może już ktoś rozwiązał ED i zabrał numer stacjonarny do 2w1 ? Jak wygląda to na fakturze to mnie najbardziej ciekawi :)

#342090  autor: maniek
 20 cze 2009, 20:10
provocatorka pisze:Przy wykonywaniu połączeń tam jest podana cena 20 gr/min, z tym że w pierszej kolejności schodzą minuty z abonamentu głównego (numeru telefonu komórkowego), a dopiero gdy/jeśli je wykorzystasz wówczas nalicza 20 gr/min - takiej udzielono mi informacji.
Mi konsultant powiedzial tak samo ale zaznaczyl ze w strefie domowej moze sie zdarzyc przy polaczeniu na stacjonarke ze naliczy 20 gr/min mimo ze bede mial niewykorzystany pakiet minut :D . Mimo wszystko po 6 lipca przenosze numer domowy z TP do Ery.

#342102  autor: st.konsultant
 20 cze 2009, 21:05
inthend pisze:możesz napisać jakie warunki Ci zaproponowali?

Przy przedłużeniu umowy na Erę Domową opcja jest jedna. Umowa 24 miesiące, abonament 30zł brutto i 120 minut do wszystkich stacjonarnych. Można do tego ewentualnie wziąć nowy telefon.

re

#342152  autor: provocatorka
 21 cze 2009, 11:53
Opcja ta drogi konsultancie jest bezsensowna. Do tej pory płaciłam 20 zł i co mam płacić 50 % drożej przy przedłużeniu ? Nowy klient płaci 25 zł, a ja po 10 latach w Erze mam mieć drożej... totalny bezsens.
Lepiej pochwal się swoją wiedzą jak wygląda sprawa z połączeniami do 2w1, gdy jestem poza strefą domową? Mam numer stacjonarny przeniesiony z TP do ED i teraz chcę go przenieść do 2w1. Czy osoba dzwoniąca ze stacjonarnego na stacjonarny dodzwoni się i zapłaci jak na komórkę (takie przekierowanie połączenia), czy też nie dodzwoni się? Pytam, gdyż mam sprzeczne informacje na ten temat.

#342221  autor: st.konsultant
 21 cze 2009, 18:29
Czy opcja jest beznadziejna czy nie, oceniać nie będę. Niech zrobią to Klienci, ja tylko podałem info gdyby kogoś to interesowało.

Jeżeli jesteś poza strefą i ktoś dzwoni do Ciebie na stacjonarny to się nie dodzwoni.
Chyba, że dzwoniąc do BOA włączysz przekierowania ze stacjonarnego na komórkę lub na pocztę głosową.
Inna sprawą jest to, że czasami strefa działania numeru stacjonarnego jest sporo większa niż gwarantuje to Era(do 500 metrów). Stąd później sytuacje, że ktoś jest np. 2 km od domu a można się do niego dodzwonić na stacjonarny :)

#342230  autor: yagi
 21 cze 2009, 19:56
Jak sie ma szczescie to strefa ma nawet kilkanascie kilometrow ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#342237  autor: waeren
 21 cze 2009, 20:41
moja ma sprawdzone około 5 km :-D

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)