• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#339240  autor: zinkzaq
 04 cze 2009, 22:30
Tomo83 pisze:ta oferta dotyczy kabli Netii Cu lub na uwolnionych węzłach tzw LLU oferta ograniczona terytolialnie zainteresowanych zapraszam zawsze mozna sprawdzic mozliwosci w danej lokalizacji
Co do miedzi i tej promocji na llu to troszkę się różni więc proszę czasami panowie nie mylić się że to to samo

zmiana widzenia , teraz technik tpsa

#339274  autor: user_delete19
 05 cze 2009, 09:49
Co do LLU mogę sporo podpowiedzieć bo jestem strasznie wdrążony w tą technologie na codzień i zamiłowania
Mimo wszystko pewnie nie wiesz, kiedy w lokalizacji X pojawi się LLU od netii? :mrgreen:

#339644  autor: zinkzaq
 07 cze 2009, 11:38
Szczerze to do końca nie mam takiej rozpiski gdyż takie dane leża tylko w neti u dyrektora na biurku :P

#339997  autor: dakoolk
 09 cze 2009, 10:21
Ja częściowo w temacie - bo podpisałem 2 lata temu umowę na 3 lata z netem 2mbps/1 rok za free, na WLR (Cu TP), teraz wysłałem ostatnio zapytanie o mozliwość zmiany promo - na internet 4mbit i przeniesienie numeru z TP do Netii (z kalkulatora na stronie Netii wyszło mi, że miałbym płacić 95zł zamiast 87 zł (bo 28 płacę teraz nie im, tylko TP), odpisali mi że nie ma absolutnie takiej możliwości...
Gdzie tu logika:
1. Oferta zmiany promocji na lepszą pojawiła się w Netii już jakieś 2-3 miesiące po tym, jak podpisałem umowę.
2. Wpływy Netii wzrosłyby z dnia na dzień o 8 zł/mies (może nie dużo, ale przecież pecunia non OMLET :P )
3. Związałbym się z nimi na kolejne 24 miechy, a tak po pozostałych 12 mogę "na złość" lub z czystej kalkulacji odejść do innego operatora....

Chyba, że odpowiedź którą otrzymałem jest nie do końca zgodna z "linią" partii Netia i ktoś związany z firmą mógłby mi wskazać namiary osoby, do której mógłbym uderzyć z moim problemem ;P

#340126  autor: zinkzaq
 09 cze 2009, 19:39
dakoolk pisze:Ja częściowo w temacie - bo podpisałem 2 lata temu umowę na 3 lata z netem 2mbps/1 rok za free, na WLR (Cu TP), teraz wysłałem ostatnio zapytanie o mozliwość zmiany promo - na internet 4mbit i przeniesienie numeru z TP do Netii (z kalkulatora na stronie Netii wyszło mi, że miałbym płacić 95zł zamiast 87 zł (bo 28 płacę teraz nie im, tylko TP), odpisali mi że nie ma absolutnie takiej możliwości...
Gdzie tu logika:
1. Oferta zmiany promocji na lepszą pojawiła się w Netii już jakieś 2-3 miesiące po tym, jak podpisałem umowę.
2. Wpływy Netii wzrosłyby z dnia na dzień o 8 zł/mies (może nie dużo, ale przecież pecunia non OMLET :P )
3. Związałbym się z nimi na kolejne 24 miechy, a tak po pozostałych 12 mogę "na złość" lub z czystej kalkulacji odejść do innego operatora....

Chyba, że odpowiedź którą otrzymałem jest nie do końca zgodna z "linią" partii Netia i ktoś związany z firmą mógłby mi wskazać namiary osoby, do której mógłbym uderzyć z moim problemem ;P
Wszystko jest ok i powiem ci że nie tylko ty tego nie rozumiesz a sytuacja wygląda tak że tepsa często gęsto odrzuca nam taki wniosek tak zwany o uwolnienie łącza i niestety jeśli ktoś posiada zwykłego bsa w neti to nie ma możliwości aby przeszedł na LLU bo z tego co można się domyślić dla tepsy to $$ i za telefon i jak zaa sam internet pozatym netia również zawarła z tepsa umowe dzierżawczą na ten czas co masz umowę więc mają powody aby nie dać nam twojego kabla. Jedyne z tego co wiem jeśli ktoś ma umowę o bsa w neti i jest w zasięgu LLU to przedłużając automatycznie będzie miał możliwość skorzystania z tej opcji . Jest ktoś z wołomina ?? już niedługo będzie tam otwarty następny węzełek :D

#340242  autor: dakoolk
 10 cze 2009, 14:57
OK, dzięki! Widzę, że sprawa jest bardziej zawiła :( - ale jak wytłumaczyć tą możliwość w nowszych promocjach - nie podpisują już umowy dzierżawy z TP na cały okres?

#340410  autor: pawelus
 11 cze 2009, 14:46
Witam. Chciałem sobie zamówić internet 1Mb w netii na linii TP, ale dzwonili do mnie z TP, żeby mnie poinformować, że nie ma u mnie możliwości świadczenia takiej prędkości, po czym zaczęli mi przedstawiać ofertę neostrady. Dziwi mnie to, że niby u mnie nie można skoro sąsiedzi mają taką prędkość na linii tp, zarówno w netii, jak i w orange itp. W związku z tym mam pytania:
1. Czy możliwe że w orange będę mógł wziąć 1Mb, tylko TP blokuję netię??
2. Czy w takim przypadku umowa w netii jest automatycznie anulowana z braku możliwości świadczenia usługi??
3. Czy mając lepszy telefon w netii będę mógł zamówić internet w orange??
Z góry dzięki za odpowiedzi.

#340422  autor: Vieslav
 11 cze 2009, 16:07
1. Możesz spróbować, skoro zaczęli przedstawiać ci ofertę neostrady to bardzo możliwe, że orange przejdzie (to prawie to samo).
2. Tak.
3. Tak, tylko musisz dokładnie wybadać punkt w regulaminie (nie pamiętam który to dokładnie) i pokazać palcem w salonie podczas podpisywania umowy, bo 99% konsultatów nie wie, że mając telefon u alternatywnego można mieć orange freedom.

#340429  autor: pawelus
 11 cze 2009, 18:07
Dzięki Mulder za odpowiedzi. Ps. chyba znalazłem ten punkt w regulaminie orange :wink:
Z uwagi na uwarunkowania techniczne, oferta na zawarcie Umowy skierowana jest wyłacznie do Klienta, który posiada łacze analogowe
TP, na którym TP lub inny dostawca na bazie usługi hurtowego dostepu do sieci telekomunikacyjnej TP swiadczy usługe telefoniczna
i które to łacze posiada mozliwosci techniczne do swiadczenia Usługi.

#340866  autor: traubennuss
 13 cze 2009, 23:47
neostrada mnie zawodziła, mobilne nawet bardzo mnie zawodziły- wszytsko oprócz tego jest dobre :)

#341454  autor: pawelus
 17 cze 2009, 17:05
2. Czy w takim przypadku umowa w netii jest automatycznie anulowana z braku możliwości świadczenia usługi??
Netia tak łatwo nie odpuszcza i przysłała do mnie aneks umowy z ofertą na 512Kb za 54zł :shock: :D To drożej niż miałem płacić za 1Mb, ponieważ mam już u nich telefon. W wyjaśnienie pisze, że przysyłają mi ten aneks aby uniknąć rozwiązania umowy i proszą żebym go podpisał i im odesłał. Jeśli nie podpisze tej nowej umowy i nie wyślę to po jakim czasie jest ona automatycznie anulowana :?:

#341576  autor: zinkzaq
 18 cze 2009, 01:17
dakoolk pisze:ale jak wytłumaczyć tą możliwość w nowszych promocjach - nie podpisują już umowy dzierżawy z TP na cały okres?

Nie , bo przy podpisaniu LLU netia wówczas nie dzierżawi tylko wykupuje kabel i to jest różnica :P

pawelus taka umowa nie jest wogle anulowana bo nie weszła w życie a tak pozatym to jak zamawiałeś usługi ?? pojedynczo czy w pakecie??[/b]

#341598  autor: pawelus
 18 cze 2009, 10:31
pawelus taka umowa nie jest wogle anulowana bo nie weszła w życie a tak pozatym to jak zamawiałeś usługi ?? pojedynczo czy w pakecie??[/b]
Pojedynczo. Telefon już mam dłuższy czas. Ps. już wszystko rozumiem :wink:

#341618  autor: zinkzaq
 18 cze 2009, 12:45
pawelus pisze:już wszystko rozumiem :wink:
No to gitarka :D , widzę że jesteś z Rzeszowa , masz chyba możliwości LLU czy nie bardzo ??

#341688  autor: pawelus
 18 cze 2009, 17:58
Jestem z okolic Rzeszowa :wink: Więc nie mam LLU.

#341954  autor: traubennuss
 19 cze 2009, 22:42
w rzeszowie to może i netia lepsza. ale ściana zachodnia to zdecydowanie Dialog

#341955  autor: DD7
 19 cze 2009, 22:50
Słyszałem, że Netia w Koszalinie ma stare linie. Od 1 lipca właśnie będę miał internet 4mbit/s od tegoż operatora po kablach tepsy. Będzie to działało w optymalnej prędkości deklarowanej przez usługodawcę?

#341960  autor: abcd
 19 cze 2009, 23:07
Miałeś neostradę po adsl już na tej linii? Jeśli miałeś 2Mbit/s to spokojnie ci 4 ruszy, jak miałeś 1 i to był max po ADSL1 to też jest możliwe że 4 ruszy.

#341965  autor: zinkzaq
 19 cze 2009, 23:18
abcd pisze:miałeś 1 i to był max po ADSL1 to też jest możliwe że 4 ruszy
Pójdzie , miałem sytuacje że facet nie mógł mieć 1 w neo , 4 w netii poszło mu :-D i jest bardzo zadowolony , pozdrawiam

#341973  autor: elkanguro
 19 cze 2009, 23:57
A jeśli chodzi o mnie, to czy mogą istnieć jakieś przeszkody w korzystaniu z Internetu od Netii? Obecnie mam Neostradę 1Mbit. Mieszkam w Suchedniowie, woj. świętokrzyskie, obok Skarżyska-Kamiennej. Czy TP może stwarzać jakieś problemy?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet