Nie brałbym pod uwagę Play Online do częstego przemieszczania się.
Nie zda swojej roli. Sam korzystam z Playa ale traktuje to jako internet stacjonarny.
Zastanawiałbym się nad Plusem lub Orange:

Plus, po przekroczeniu limitu możemy odnowić limit wysyłając SMS Premium.

Orange, teoretycznie limit jest przycinany do 64kbps. Jednak na dzień dzisiejszy konsultanci odnawiają limit (39,5) w przypadku zakwestionowania przycięcia do 16kbps.
Dodam, że 64kbps to całkiem niezła prędkość po limitowa, która wystarcza do swobodnej pracy.
Niestety EDGE Orange nie cechuje się najwyższą wydajnością. Swojego czasu 3G z Orange działało najlepiej z wszystkich operatorów, jednak od początku Czerwca coś się stało i przejściowo działa mizernie.

Era czasami nie blokuje po przekroczeniu prędkości, jednak jest to lotto.
Brałbym Erę gdyby wchodziła w rachubę umowa na czas nieoznaczony.
Plus ma sporo dziur w EDGE, w wielu miasteczkach jest tylko GPRS. Jednak w miejscowościach turystycznych jest bardzo duże prawdopodobieństwo złapania 3G a na pewno jest EDGE.
Dodam jeszcze, że radziłbym kupić porządny modem na Allegro i wziąć samą aktywację na 12miesięcy. Huawei'e dawane za 1zł dają sporo do życzenia. Radziłbym kupić coś ze stajni Sierry, Optiona.
Narzekałem na Play Online mając Huawei E160, Huawei E630. Zmieniłem na Sierre AC880 i nie mogę powiedzieć złego słowa.