Witam,
Moja rodzinka wyjeżdża na wakacje do Ostrowa (miejscowość między Karwią a Jastrzębią Górą). Tak się zdarzyło że muszą wziąć laptopa i mieć dostęp do sieci.
Wymyśliłem że będą łączyć się z netem za pomocą Nokii 6151, która ma EDGE (3G nie oferuje tam żaden z opów).
Pierwotnie założyłem że Rodzinka się będzie łączyć za pomocą pakietu Internet w Play Fresh (Fresh ma służyć do kontaktów między nami, więc odpadałaby zabawa ze zmianami kart). Jednak koszt netu we Freszu jest porażający. Zacząłem więc kombinować inaczej: może tak kupić starter Play On-line na kartę, ale pojawiły się tu następujące pytania:
- czy w rzeczonym Ostrowie POlnK

w zasięgu EDGE będzie działał (nie jestem w stanie stwierdzić na jakim nadajniku Play tam działa, a czy jeśli na Polkomtela, to nie będzie problemu z korzystaniem z POlnK?
- czy karta POlnK ma własny numer na który mógłbym normalnie dzwonić z Fresza (na www nic na ten temat nie znalazłem)
Zależy mi na Playu by nie grzebać w telefonie by zmienić SIM
Jeśli jednak korzystanie z POlnK jest niemożliwe w tym pięknym Ostrowie, to co polecacie w takiej sytuacji: poczciwą SimDatę? chodzi mi o takiego opa który by nie zmuszał do grzebania w ustawieniach WAP/Internet przy każdej zmianie karty.
Przepraszam że zawracam głowę ale wyjazd jest za tydzień, mam mało czasu by kupować "w ciemno"
Pozdrawiam serdecznie,
sporysz