• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #337054  autor: Gree
 24 maja 2009, 14:26
A wiec posiadam interent Buisness Everywhere w orange free z modemem z option. Mam taki problem ze gdy ustawiam podlacz do 3G to mam zasieg 3: 3/5 a i nie moge sie polaczyc gdyz przy "Obywa sie uwierzytelnianie" wyskakuje blad 619. Gdy zmieni na 2G to jest zasieg E 5/5 i sie normalnie polacza ale jest wolny i mam pingi 1000+.
Prosze o pomoc

#337058  autor: kamil1221
 24 maja 2009, 15:17
Odinstaluj i zainstaluj na nowo cały pakiet BE/Free.

Jeżeli dalej będzie to pojawiać się idź do salonu firmowego Orange z samą kartą SIM i poproś ich by sprawdzili czy karta jest uszkodzona. Jeżeli tak będzie wymienią Tobie bezpłatnie na nową.
Lecz gdy nawet po wymianie problem będzie się pojawiał - zostają 2 opcji:
a) oddać modem do serwisu,
b) zadzwonić do działu technicznego i zgłosić problem z niemożliwością zalogowania się do UMTSu w okolicy.

Ściągnij sobie również najnowszą aplikację BE/Free - Klik

#338089  autor: piotr2802
 29 maja 2009, 19:50
A ja mam inny problem z internetem Orange BE. Wcześniej tego nie dostrzegałem, ale ostatnio przy ściąganiu większego pliku (ok 100 MB) w aplikacji Option Conect zauważyłem że na pasku gdzie jest m.in. prędkość ściągania wartości zmieniają się od 0kb/s , 384 kb/s do 1,5 Mb/s itp. . Mimo że plik ściągany jest jednostajnie to wartości te skaczą w takich szerokich przedziałach.
Tej sytuacji nie zauważyłem w PLAY i jak np. zacznie ściągać z prędkością 584 kb/s to tak jest do końca i prędkośc oscyluje wokół jednej wartości.

Mieszkam w Krakowie (Nowa huta) i poziom sygnału Orange mam prawie maksymalny. Modem to Option Globetroter Max 7,2 HSUPA.

Dlaczego w Orange to występuje ???