• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #336089  autor: robert11
 19 maja 2009, 18:59
Witam,
Aktywowałem pakiet blueconnect w telefonie ale problem w tym że nie mam aplikacji blueconnect zainstalowanej w telefonie. Jak można ściągnąć taką aplikację? Czy można się łączyć za pomocą innej przeglądarki korzystając z pakietu danych blueconnect? Jeśli tak to czy trzeba jakoś konfigurować tą przeglądarkę?

#336098  autor: yagi
 19 maja 2009, 20:09
Sciagnij sobie Opere Mini - to jest to samo tylko inne kolorki i nowsze ;)
robert11 pisze:Czy można się łączyć za pomocą innej przeglądarki korzystając z pakietu danych blueconnect?
Jasne ze tak.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#336157  autor: robert11
 19 maja 2009, 23:59
No tak, tylko czy podczas połączenia przesłane dane będą napewno pobrane z pakietu danych blueconnect? Czy nie będę musiał za nie dodatkowo płacić według normalnego cennika?

#336179  autor: yagi
 20 maja 2009, 08:27
Na pewno beda pobierane z pakietu. Tylko w Plusie jest zamotka z APN'ami, zeby sciagalao z pakietu. W Erze jak masz pakiet danych to dopoki masz cos do wykorzystania to bierze z pakietu...

Obrazek

#336216  autor: thonka
 20 maja 2009, 12:41
w erze od ponad miesiaca kazdy z aktywnym pakietem blueconnect ma aktywowana opcje compressor mini. dziala to na zasadzie podobnej do opery mini (ponoc na tym samym silniku) tylko ma mozliwosc odtwarzania flashy itp bajerow. mnie nie zachwyca, bo jestem przyzwyczajony do opery mini ktora rowniez polecam.

gdy wpiszesz adres do przegladarki telefon zapyta o zgode na przesylanie danych i poprosi o wskazanie punktu dostepu (tak przynajmniej jest na symbianowych nokiach) - wskazujesz mu punkt era internet i to wszystko. wszystkie dane ida wtedy z pakietu danych.

moze byc tez sytuacja, ze w telefonie masz ustawiony domyslny punkt dostepu, wtedy wskazujesz ten w/w era internet jako domyslny i nie przejmujesz sie reszta. pamietaj jednak o tym, ze gdy ustawisz punkt domyslny to moze korzystac z niego wiele aplikacji i mozna sie niemile zdziwic...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#336276  autor: robert11
 20 maja 2009, 17:35
Dzięki za odpowiedź.
Czy to prawda że jeśli mam wykupiony pakiet blueconnect to mogę korzystać z hotspotów za darmo? Jeśli tak to jak się z nimi łączyć? przez wifi?

#336284  autor: thonka
 20 maja 2009, 18:25
robert11 pisze:Czy to prawda że jeśli mam wykupiony pakiet blueconnect to mogę korzystać z hotspotów za darmo? Jeśli tak to jak się z nimi łączyć? przez wifi?
zalezy od taryfy ;)
w nowych taryfach 'nowa era' pakiet 50mb i 500mb maja wliczone w cene dostep do hotspotow ery (hotele, centra handlowe, fastfoody, pizza hut i wiele innych) i dane pobrane poprzez te hotspoty sa rozliczane po za pakietem MB. laczyc sie z nimi mozna poprzez wifi oczywiscie o ile twoj telefon posiada takowy odbiornik.

wiem, ze trzeba posiadac identyfikator i haslo dostepowe, ale jak je zdobyc tego Ci nie powiem, bo nigdy tego nie potrzebowalem.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#336339  autor: yagi
 20 maja 2009, 21:47
thonka pisze:wiem, ze trzeba posiadac identyfikator i haslo dostepowe, ale jak je zdobyc tego Ci nie powiem, bo nigdy tego nie potrzebowalem.
Login to numer telefonu a haslo przychodzi w SMS'ie...

Obrazek

#336405  autor: robert11
 21 maja 2009, 11:09
Login to numer telefonu a haslo przychodzi w SMS'ie...
Zgadza się, po aktywowaniu pakietu dostałem smsem login i hasło tylko nie wiem czy za korzystanie z hotspotów nie będzie pobierana opłata.

#336435  autor: thonka
 21 maja 2009, 12:56
skoro przeslali Ci login z haslem to raczej nie powinno byc nic doliczane dodatkowo ;)

#336436  autor: RM
 21 maja 2009, 12:58
Zgadza się, po aktywowaniu pakietu dostałem smsem login i hasło tylko nie wiem czy za korzystanie z hotspotów nie będzie pobierana opłata.
Nie będzie, przetestowałem to na lotnisku w Poznaniu gdzie jest dostęp do Hotspota ery (i nie tylko ery).