@Wujo miałem podobny przypadek, tyle, ze taryfa dla indywidualnych- Kubali100. W ofercie z telefonem proponowali na przedłużenie przejście na Syberyjską 90 i Nokię e66 za 187 zł. brutto (to oczywiście przez 2699, bo standartowo życzą sobie coś koło 600 zł.). Po przemyśleniu sytuacji zdecydowałem się na przedłużenie bez telefonu i tutaj niestety zonk, bo telefonicznie wynegocjowałem abonament za 12,50 zł. gdzie miało być 55 minut do wszystkich sieci i umowa na 12 miesięcy. Po przyjeździe kuriera okazało się, że na umowie jest zapis o 30 minutach za 12,50 zł. Umowy nie podpisałem i złożyłem wypowiedzenie na tym numerze. Trochę niefajnie, że takie kanty wstawiają, bo przecież liczy się zapis na umowie a nie to, co pani konsultantka z 2699 powie.
[ Dodano: 2009-05-17, 22:25 ]
Do tej w/w sytuacji dochodzi jeszcze jedna sprawa. Po złożeniu wypowiedzenia za pierwszym razem oddzwonila pani z 2699 i zaproponowała to, co powyżej opisywałem,ale że nie dotrzymała słowa(umowa pisemna nie zgadzała się z jej słowami) , to wypowiedzenie poszło drugi raz. Teraz mam pytanie; jak będą to liczyć ? Czy od pierwszego złożenia, które poszło do nich na 30 dni przed końcem umowy, czy od drugiego, które trafiło 2 tygodnie później ?Jeżeli od drugiego, to zarobią jeszcze dodatkowo 100 zł.
Orfi