• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#334623  autor: orson_dzi
 11 maja 2009, 12:14
Ode mnie dobrych opinii na ich temat nie usłyszysz. Zdarzają się bardzo często niestabilne oprogramowania, wykonanie jest bardzo słabe. Jak dla mnie o taka typowa chińska jednorazówka z niespodzianką (nie wiadomo kiedy przestanie działać), mimo tego, że made in Poland. Za cenę tych MyPhonów kupisz porządny telefon.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#334680  autor: thonka
 11 maja 2009, 17:50
orson_dzi pisze:mimo tego, że made in Poland.
ano wlasnie nie made in poland... jest to zwykly chinski plastik ze spolszczonym menu.
generalnie nie zachwyca ani parametrami, ani osiagami.
znajomy ostatnio kupil sobie 8810, bo potrzebowal czegos taniego z dualsimem.
zachwycal sie, ze bedzie mial dodatkowo tuner tv, jednak po hurraoptymizmie sladu juz nie ma. zostal mu zacofany technologicznie klocek z dziwnym ukladem klawiatury.

brak javy jest wielkim ograniczeniem.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#334695  autor: Sigga
 11 maja 2009, 18:47
Nie nie opłaca się kupować tego typu śmieci. Z tym MyPhonem to podobnie jak z Noklą. Bubel jakich mało. Chociaż teraz to już nie tak mało tego. :x

#334712  autor: rovers
 11 maja 2009, 19:34
Dzięki panowie, opadł mi trochę zapał do zakupu...powiedzcie czy te telefony mają wogóle jakieś plusy??Z tego co widze zainteresowanie nimi jest całkiem spore.A i jeszcze jedno - dają 24/mc gwarancji, sprawdzał ktoś ją..jak na "bubel" to sporo ;-)

#335057  autor: Pb
 13 maja 2009, 20:01
Plusy- dual sim
Minusy- patrz wyżej :).

Nie ma co dać się zwieść tego typu chińskim wynalazkom, pomimo pozornej nowoczesności występują w nich takie funkcyjne "niespodzianki" jak brak Javy, czy 2mpx będące w rzeczywistości interpolowanym VGA...
Nie warto. Jak już potrzebujesz taniego dwusima to lepiej chyba kupić Traka, też szmelc ale chociaż w miarę stabilny.

#340095  autor: Krzychu91
 09 cze 2009, 17:44
Witam...Jestem posiadaczem Myphone 8810...Wie ktoś może gdzie można do niego jakieś cuda dostać rozchodzi mi się o programy które wgrywam do tego tel. bo widziałem w necie że gościu miał ulepszoną możliwość odbierania TV

#340098  autor: thonka
 09 cze 2009, 17:54
telefon ten nie ma javy wiec ciezko bedzie COKOLWIEK do niego dograc, chocby nawet rozklad jazdy autobusow nie mowiac juz o innych bardziej zaawansowanych aplikacjach...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#340135  autor: Pb
 09 cze 2009, 20:12
Możliwe, że jest jakiś inny soft odblokowujący niektóre funkcje, ale szczerze powiedziawszy po co się bawić w zakup tak niesprawdzonych telefonów.

#340226  autor: Krzychu91
 10 cze 2009, 13:49
A choć by dlatego żeby mieć coś innego niż tylko Nokia,SE,Samsung,LG jedno i to samo w kółko...

#340231  autor: thonka
 10 cze 2009, 14:09
A choć by dlatego żeby mieć coś innego niż tylko Nokia,SE,Samsung,LG jedno i to samo w kółko...
to nie znaczy, ze trzeba sie ograniczac do malo funkcjonalnego telefonu, bo na dluzsza mete przydatny w nich jest tylko dual sim.

#340233  autor: kowcio
 10 cze 2009, 14:22
Właśnie, że w kółko nie jest to samo, bo choćby w takim Samsungu masz co chwile coś nowego ;) Albo po prostu zakup telefon z Symbianem i będziesz mógł sobie go spersonalizować jak tylko zechcesz. Wg mnie jak narazie nie warto pchać się w te telefony ;) Ale to tylko moje zdanie i możesz się z nim nie zgodzić.

#345063  autor: traubennuss
 07 lip 2009, 00:30
najważniejszy argument to dual sim. za taką cene. równolegle można korzystać z dwoch sieci- dla wielu jest mega plus
Pb pisze:Możliwe, że jest jakiś inny soft odblokowujący niektóre funkcje, ale szczerze powiedziawszy po co się bawić w zakup tak niesprawdzonych telefonów.
Mi się wydaję, że skoro jakaś firma wchodzi na rynek to znaczy, że musi prezentować z założenia określoną jakość. samymi funkcjami na dzisiejszym rynku dużo nie zwojuje.

#348771  autor: margo160
 26 lip 2009, 17:24
Dzis kupilam myphone 8810 tv. Telefon jest dobry, ale mam jedno zastrzeżenie: podczas rozmowy zniekształca mi głos w taki sposob, ze slychac jakby echo (nie uzywam zadnych modulatorow glosu). Czy to normalne? Z pewnoscia udam sie do salonu by to wyjasnic, ale moze ktos z Was tez ma taki problem?

#349797  autor: Ramirez
 01 sie 2009, 21:04
8810 tv ma być w biedronce :mrgreen: już niedługo, w całkiem znośniej cenie w porównaniu z allegro- 299 zł

#350911  autor: Michał-C702
 07 sie 2009, 10:57
Witam, mam zamiar kupic tego MyPhona 8810TV tylko mam pytanie czy można usunąc start i motyw tubiedronka? Jak on się psuje i czy to wogóle dobry zakup? Pomóżcie, a i nie chodzi mi o normalne użytkowanie tego telefonu tylko mam już Sony Ericssona C702(dobry zakup, polecam wszystkim ale nie polecam maczac w wodzie) a Myphone będzie po to żebym miał przenośną TV i czasami zrobic żarty kumplom(modulatorem głosu) i latarkę użyc, może jak kupie to jeszcze się nim trochę pobawię. Hmm, zły to mi się nie wydaje bo na stronie Myphona pisało że można go kupic w polsce i zagranicą ale nie pisało że w chinach, chinczyka by biedronka nie przyjeła, dlaczego chiński producent by robił stronę, kolejne modele itd, dlaczego chinski producent by robił reklamy MyPhona na róznych stronach(chinczycy z np. noklą n95 nie zrobili żadnej reklamy). Jedynie co ma Myphone podrobionego z chinskich telefonow to na samym dole ekranu przyciski, dual sim, tv i cena, a z Iphona ma podrobiona tylko nazwę i odblokowywanie klawiatury.

ObrazekPiszę poprawnie po polsku.

[img]http://bykom-stop.avx.pl/img/logo.jpg[img]

#351044  autor: petrus
 07 sie 2009, 23:15
Ja polecam ten telefon. Jak na razie ma 2 minusy trochę klawiatura dziwnie ułożona ale kwestia przyzwyczajenia no i na razie nie wiem jak wrzucić jakieś mp3 czy tapetę na telefon. TV odbiera lepiej niż u mojej babci na wsi :D . A co do komentarzy typu że to bubel to jak ktoś nie miał to niech się nie wypowiada i gwarancja na 2 lata jest

#351089  autor: Michał-C702
 08 sie 2009, 10:14
A ile już go masz?

Kupiłem go dziś właśnie z biedronki :D , jak go kupiłem i włączyłem to się wogóle nie cieszyłem bo wiedziałem i mówiłem sobie że kupiłem jakiegoś chińskiego bubla. Czyli przycisk C nie chodził i nie chodziły dolne przyciski po lewo i po prawo(te nad tymi ozdobnymi czyli np Wstecz, Menu i Ok) :smt010 :smt010 :smt010 . I potem przeczytałem instrukcje i okazało się że przycisk C nie jest do usuwania tylko do włączania Bluetooth, a te przyciski nad ozdobnymi to chodziły tylko na te z klawiatury :D. Jak na razie dobrze się sprawuje ale na razie nie mogę go polecić użytkownikom bo może jutro mi coś nawali :wink: .

Pozdrawiam Michał-C702

#351349  autor: petrus
 09 sie 2009, 17:15
Michał-C702 pisze:A ile już go masz?
3 dni :)

Ogólnie telefon za te pieniądze fajny, myślę że jak się będzie go szanować to pochodzi. A poza tym jest gwarancja. Jak dla mnie jedyny minus to to że nic nie można znaleźć do niego w przeciwieństwie do nokii.