aussiegirl pisze:Mel pisze:aussiegirl pisze:z jedna jest taniej.
do 5 osob 30 zl - w promocji 15 zl,
do 1 osoby 20 zl - w promocji 10 zl
Mnie zaproponowano do jednej za 5zł ale nie skorzystałam.
Mel a jaki masz abonament? Negocjowałaś z nimi czy sami zaproponowali?
Mam abonament 2x40min do wszystkich za 33zł. Akurat prowadziłam korespondencję na temat 1,99zł, ponieważ nie wiedziałam za co płacę (okazało się, że płacę za „granie na czekanie”, której to usługi nie włączałam, ani nie chciałam, ale mi włączyli; co ciekawsze, żadnej muzyki nie było; pani stwierdziła, że muzyki nie było, ale usługa i tak była włączona – nie chciało mi się kłócić, więc powiedziałam, że sobie nie życzę włączania czegoś, czego nie chcę). Pani przyuważyła również, że za 5 mcy kończy mi się umowa i zaczęła namawiać na przedłużenie bez telefonu. Ponieważ byłam zdecydowana już wcześniej na tę opcję, zapytałam czy jest możliwość podpisania umowy na rok w opcji bez telefonu. Nie. Nie ma (jestem pewna, że bliżej końca września bym to przeforsowała). Ale za to powiedziała mi, że liczą od momentu podpisania umowy, a nie od momentu kiedy mi się obecna skończy, więc byłabym do przodu o 5mcy. Ta rozmowa była w niedzielę, powiedziałam, że się zastanowię nad opcją 70min za 20zł i umówiłyśmy się na środę. W środę potwierdziłam to co wcześniej powiedziałam. Wtedy właśnie zaproponowano mi do jednej osoby za 5zł. Ale u mnie wszyscy się przenieśli do plusa więc mi się w sumie nie opłacało. Zresztą dwa lata temu dostałam 2000 min do Ery i stacjonarnych, po wygadaniu minut z abonamentu na cały okres umowy i wykorzystałam niecałe 100min.
Średnia moich rachunków z ostatnich 5 miesięcy to ok. 54zł (doładowywuję tak tak i heyah od czasu do czasu), a w sumie w ub roku to było 37-38 zł, choć zdarzały się doładowywania za 25zł.