Witam,
Umowę w erze mam od 28-06-2000, data wygaśnięcia obecnego aneksu mija 05-09-2009. Dostałam raczej przeciętną propozycję [bez telefonu] :
Szczegółowa analiza Pani konta abonenckiego pozwala mi zaproponować rozważenie wyboru następujących taryf Nowa Era:
- Nowa Era 60 - miesięcznie 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 30,00 zł z VAT
- Nowa Era 80 - miesięcznie 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 50,00 zł z VAT
- Nowa Era 100 - miesięcznie 220 minut lub 660 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 70,00 zł z VAT
Ponadto, niezależnie od wybranej opcji, tylko jako Stały Abonent, otrzymuje Pani możliwość dopasowania taryfy wedle własnych potrzeb. Do każdej z taryf może Pani wykupić usługi dodatkowe na warunkach cennika Nowa Era:
Moje rachunki do tej pory wynosiły ~100zł miesięcznie, miałam mnóstwo minut których nie wykorzystywałam. Zależy mi na telefonie w595 i jak najniższym abonamencie (powiedzmy 50zł), wystarczy mi 70 minut do wszystkich i pakiet 50mb. Czy ceny telefonów są niższe w ofercie "Wymiana Telefonu za pośrednictwem kuriera" niż "Wymiana telefonu" ? Czy lepiej dogadać się z konsultantem telefonicznie, osobiście czy zamawiać przez e-boa? Jak negocjować i co mam szansę ugrać?
EDIT:
zadzwoniła do mnie pani z Biura Obsługi, żeby przedstawić identyczną ofertę

na pytanie kiedy mogę się spodziewać oferty z telefonem usłyszałam, że dopiero 7 lipca! czyli 2 miesiące przed końcem

jak to możliwe, że wszyscy tutaj dostajecie telefony kilka miesięcy przed?