• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #330409  autor: noved
 20 kwie 2009, 14:33
Na swoim blogu rzecznik grupy TP Wojtek Jabczyński napisał, że zdarza się iż konkurencja wykorzystuje informacje o 'końcu neostrady' do zdobywania nowych klientów:
Co więcej nawet sprzedawcy konkurencji sprytnie podchwycili wątek, uprzejmie ostrzegając o możliwości odcięcia od Internetu i przezornie proponując w zamian swoje usługi.
W całej blogonotce to chyba najciekawszy wątek, czy ktoś z was spotkał się właśnie z takim 'zachęcaniem' przez konkurencję do kupienia własnych usług?

#330500  autor: corner
 20 kwie 2009, 20:19
Bardzo wielu nieuczciwych sprzedawców tak może robić. Ja spotkałem się już z akwizytorami OFE, którzy ostrzegali, że niektóre fundusze zbankrutowały i już ich nie ma (a tak naprawdę część zmieniła nazwy albo połączyły się z innymi). Akwizytor CYFRY+ (łaził po domach) namawiał do zakupu abonamentu i dekodera, bo wkrótce będzie tylko telewizja cyfrowa i bez tego nie będę miał dostępu do telewizji.

Obu wyrzuciłem z hukiem.

#330634  autor: noved
 21 kwie 2009, 13:50
O akwizytorach OFE też słyszałem, co do kwestii Cyfry, to po prostu wykorzystuja elementarny brak wiedzy ludzi, którzy nie maja skąd tej wiedzy czerpać. Juz od dawna powinna trwac intensywna kampania informacyjna, bo jak przyjdzie czas ostatecznej ziany to zostaniemy z ręką w nocniku.
Ale próba wciskania netu o której pisałem to zupełna nowość.