• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

jak oceniasz niskirachunek.pl ?

pomysł podoba mi się
6
30%
jest przeciętny
7
35%
nie podoba mi się
7
35%

#313042  autor: marcin_nr
 25 sty 2009, 23:34
protoplasta pisze:Panie Marcinie gratuluję artykułóww money.pl i gazeta.pl, poniżej linki

Gazeta.pl

Money.pl

Nie skromnie powiem, ze GSM nie są mi obce, jak chcecie jakiejś pomocy to proszę na priv, kiedyś nawet sam chciałem stworzyć taki kalkulator, ale czasu zawsze brak, także jak coś to chętnie służę pomocą.

Pozdrawiam
dziękuje bardzo. Faktycznie coś się dzieje wokół serwisu i cieszy mnie fakt, że ludzie to zauważają. Nie spodziewałem się, że tak dużo i tak szybko, ale determinuje to pewne działania. porównywarka GSM ma już na prawdę świetną koncepcję i znacznie będzie odbiegała od oferty konkurencyjnych serwisów przez co sam nie mogę się doczekać aż wystartujemy z kolejnym kalkulatorem :) Jeżeli ma Pan jakieś konstruktywne sugestie to chętnie wymienię opinie.

My szukamy, Ty oszczędzasz ! - darmowa porównywarka ofert.

#313523  autor: tajniak
 27 sty 2009, 18:27
Co da artykułów: Chyba mogę nazwać się obrońcą praw zwierząt i wiem, że płaci się gazetom, serwisom itp. za takie rzeczy. W szczegóły nie będę wchodził, bo to już tajemnica "zawodowa". ;)

#313645  autor: marcin_nr
 28 sty 2009, 08:34
tajniak pisze:Co da artykułów: Chyba mogę nazwać się obrońcą praw zwierząt i wiem, że płaci się gazetom, serwisom itp. za takie rzeczy. W szczegóły nie będę wchodził, bo to już tajemnica "zawodowa". ;)
a nie przyszedł Ci do głowy inny pomysł? Np taki, że ktoś po prostu sam z siebie, bezinteresownie, dla czystej praktyki napisał taki artykuł. Jak widać są jeszcze osoby, które znają się na rzeczy i potrafią obiektywnym okiem ocenić dokonania innych a co więcej mają nie biorą za to pieniędzy:)

#313646  autor: MADMAX
 28 sty 2009, 08:40
tajniak pisze:płaci się gazetom, serwisom itp. za takie rzeczy
Czy wtedy nie powinien pojawić sie mały aczkolwiek istotny dopisek "artykuł sponsorowany"?

Pozdrawiam

#313647  autor: marcin_nr
 28 sty 2009, 08:48
MADMAX pisze:
tajniak pisze:płaci się gazetom, serwisom itp. za takie rzeczy
Czy wtedy nie powinien pojawić sie mały aczkolwiek istotny dopisek "artykuł sponsorowany"?
dokładnie, powinien. A że, takowego tam nie sytuacja powinna być jasna. Niestety... nie każdy zwraca uwagę na istotne rzeczy w takich sytuacji.

#313653  autor: tajniak
 28 sty 2009, 09:51
Artykuł sponsorowany? Ten przedrostek nie zawsze się pojawia. No ale dobrze uznajmy, że to są artykuły bezinteresowne.

Wracając do sedna rzeczy, czyli polepszaniu serwisu:
Zauważyłem poprawę. Serwis zaczął dobrze segregować oferty. Ale nadal uważam, że bez bardziej precyzyjnych parametrów to nadal jest to niemiarodajny kalkulator.

#314110  autor: marcin_nr
 30 sty 2009, 08:04
tajniak pisze:Artykuł sponsorowany? Ten przedrostek nie zawsze się pojawia. No ale dobrze uznajmy, że to są artykuły bezinteresowne.

Wracając do sedna rzeczy, czyli polepszaniu serwisu:
Zauważyłem poprawę. Serwis zaczął dobrze segregować oferty. Ale nadal uważam, że bez bardziej precyzyjnych parametrów to nadal jest to niemiarodajny kalkulator.
skoro piszesz, że serwis dobrze segreguje oferty to jakie jeszcze parametry masz na myśli ?
napisz konkretnie co uważasz], że należy zmienić.

#314119  autor: tajniak
 30 sty 2009, 10:32
Zauważ, ze kolejność wydzwaniania jest w niektórych taryfach bardzo ważna.

/EDIT/

Oraz dzień i godziny.

#326770  autor: protoplasta
 31 mar 2009, 19:31
tajniak pisze:No tak, ale różne są wliczone minuty w różnych abonamentach. W takim razie ten kalkulator jest zły i niemiarodajny...
zrób lepszy... i dyskutuj, polska mentalność

ale nie po to tu się pojawiłem po 2 miesiącach, Marcin_nr obserwuję cały czas serwsi al enie widzę żeby się tam działo coś nowego, a zapowiadałeś m.in kalk. gsm i inne nowe narzedzia a tak naprawdę nie widzę NIC a NIC nowego.... co ty na to?

#326780  autor: klimasz
 31 mar 2009, 20:05
ogólnie pomysł na serwis dobry, ale... odbiegne tu od ogólnie poruszanej tematyki telekomunikacyjnej, a zaczepie np. o banki klikam przykładowo kredyt hipoteczny, zestawienie ofert i co wyświetla mi się? rzeczy typu:
* najlepsze oferty kredytowe 22 banków w jednym miejscu
* spotkania z doradcą w dogodnym dla Klienta miejscu i terminie
* bezstronna porada kredytowa

i tu się pytam wtf? po co mi takie głupoty, przewiduję, że potencjalny zainteresowany chce widzieć jakieś konkrety, a nie info, że jakiś gościu będzie zawracał mi gitarę jak z łaski swojej wypełnie jakiś śmieszny formularz :P za który Wy zgarniecie kasę jako partnerzy

#326918  autor: tajniak
 01 kwie 2009, 16:34
protoplasta pisze:zrób lepszy... i dyskutuj, polska mentalność
Ja nie robię czegoś, co wiem, że zrobię źle. Jak ktoś bierze się za coś to musi za to odpowiadać w pełni, a mam wrażenie, że niektórzy to mają mentalność typu "źle robi, ale przynajmniej robi". Ludzie nie znający się na rzeczy zaufają temu czemuś i później dostana rachunek 10 zł większy...

PS W TP 60 mam wrażenie, że zły abonament jest wprowadzony.

#326934  autor: protoplasta
 01 kwie 2009, 17:34
tajniak pisze:
protoplasta pisze:zrób lepszy... i dyskutuj, polska mentalność
Ja nie robię czegoś, co wiem, że zrobię źle. Jak ktoś bierze się za coś to musi za to odpowiadać w pełni, a mam wrażenie, że niektórzy to mają mentalność typu "źle robi, ale przynajmniej robi". Ludzie nie znający się na rzeczy zaufają temu czemuś i później dostana rachunek 10 zł większy...

PS W TP 60 mam wrażenie, że zły abonament jest wprowadzony.
w pierwszej wersji był taki sobie o czym zreszta mowilem, ale terz uwazam jest jak najbardziej miarodajny, a znam sie troche na tym...
ale kazdy jak to sie mowi ma prawo do swojej opinii
czekalem w sumie bardziej na reakcje marcin nr ale jak widze na razie milczy

#327007  autor: tajniak
 01 kwie 2009, 22:51
protoplasta, ale jak ten serwis może wskazać Ci ofertę droższą to czy jest miarodajny?

#327299  autor: protoplasta
 04 kwie 2009, 00:00
tajniak pisze:protoplasta, ale jak ten serwis może wskazać Ci ofertę droższą to czy jest miarodajny?
tajniak, naprawde bardzo doglebnie sobie wsyztsko liczylem co pokazuje ten kalkulator i są drobne wahania w okolicach blędu max 1 zł, jestem na prawde bardzo skrupulatny i chialem obnażyć wady tych wyliczeń, dlatego z kalkulatorem rachowalem i w istocie wyniki z tabeli i te z moich wyliczen byly zbierzne w wiekszosci.
PS. mam abonament standardowy i po wprowadzeniu moich parametrow wychodzi mi 47 zł oszczednosci, wszedlem na strone drsa policzylem wszytsko i faktycznie moje kalkulacje z tymi przedstawionymi przez niskirachunek roznily sie o dokladnie 1,27 zł

pzdr

#328106  autor: PracownikTP
 08 kwie 2009, 13:39
tajniak pisze:PS W TP 60 mam wrażenie, że zły abonament jest wprowadzony.
Sama cena abonamentu jest w porządku. Nie ma podanych stawek "poza szczytem", no i teraz stawka na połączenia komórkowe wynosi 40 a nie 69 gr/min. Z drugiej strony to i tak ten plan nie jest już przeznaczony do sprzedaży.

#328707  autor: marcin_nr
 11 kwie 2009, 09:22
tajniak pisze:protoplasta, ale jak ten serwis może wskazać Ci ofertę droższą to czy jest miarodajny?
nie spodziewałem się zmiany w Twoich opiniach, ale prosiłem o konkretne przykłady. Niestety pisanie w kółko NIEMIARODAJNY jest na poziomie NIE BO NIE w odpowiedziach na konkretne pytania. Wiesz, że coś dzwoni, ale nie wiesz gdzie. Jak już będziesz wiedział konkretnie co Ci nie odpowiada to wtedy podziękuję Ci za budującą wypowiedź.

[ Dodano: 2009-04-11, 09:46 ]
PracownikTP pisze:
tajniak pisze:PS W TP 60 mam wrażenie, że zły abonament jest wprowadzony.
Sama cena abonamentu jest w porządku. Nie ma podanych stawek "poza szczytem", no i teraz stawka na połączenia komórkowe wynosi 40 a nie 69 gr/min. Z drugiej strony to i tak ten plan nie jest już przeznaczony do sprzedaży.
tak to jest z automatyzacją procesów... ceny są już zaktualizowane. Plan jest wycofany ( i tak to jest uwzględnione ) i bardzo dobrze bo opłata inicjacyjna jest złodziejstwem ( tak samo jak dyskryminacja operat. gsm ) - a na jej brak nie zwróciłeś uwagi :)

#328716  autor: tajniak
 11 kwie 2009, 09:58
Wiele razy pisałem to już wcześniej, ale mogę dorzucić. Mój rachunek z TP:
lokalne - 115 min
międzymiastowe - 0
komórkowe - 1 min
W sumie zapłaciłem: 66,87 zł. Wg twojego kalkulatora: 45,90 zł (co jest nie możliwe przy abonamencie 50 zł)
Najlepsze abonamenty wg twojego kalkulatora to:
1. Tele 2 telefon 1 godzina - wycofany
2. Lepszy Telefon Do Wygadania - wycofany
3. Multilinia Optymalny - wycofany
4. TeleNOVUM 70 - umowa na jaki okres (różnica 9 zł w abonamencie)?
Dalej to już są niby droższe.

#329617  autor: PracownikTP
 16 kwie 2009, 11:57
opps "Kalkulator telekomunikacyjny" odmówił współpracy :|

Obrazek

#329635  autor: tajniak
 16 kwie 2009, 14:30
Teraz wg kalkulatora mając TP 60 i dzwoniąc 120 min lokalnych płacę 50 zł. :)

[ Dodano: 2009-04-16, 14:52 ]
Wracając do niemiarodajności. Są opcje w TP, w których poza godz. szczytu ma się więcej minut. I teraz jak to ten kalkulator bierze pod uwagę?

[ Dodano: 2009-04-16, 14:57 ]
Dodam jeszcze, że mam opcję połączeń za półceny (stara oferta za 1,22 zł z VAT) i też obniżkę za połączenia lokalne (1,22 zł z VAT) za które zyskuję zazwyczaj 1,5 zł.

#330156  autor: express100
 19 kwie 2009, 03:11
Teraz nadal kalkulator nie działa tak jak pisał PracownikTP, a w słowniczku brakuje podstawowych pojęć tj.: MTR, BTS, BSA i interconnect- to pierwsze ważne słowa/skróty które nie znalazły się w słowniczku.
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c