• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 217 z 318
  • 1
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 318

#328291  autor: deni28s
 09 kwie 2009, 11:25
thonka pisze:
niemniej jednak, zeby nie bylo tak rozowo jak sie wiekszosci przedluzajacych wydaje - osoba przedluzajaca z upustu na wybrane pakiety moze skorzystac tylko przez 60 dni od podpisania aneksu w salonie lub wyslania go przez kuriera (a co z nieswiadomymi, ktorzy przedluzaja odrazu gdy tylko maja taka mozliwosc?), wiec jak ktos przedluzy sobie na 2 miesiace w przod umowe, majac juz z gory zaklepany promocyjny pakiet 500mb i bedzie chcial sobie jednak w nastepnym miesiacu do nowej taryfy wlaczyc dodatkowo pakiet np. 2000 minut do 5 osob to zaplaci i tak cennikowa wartosc.
thonka pisze:
mł konsultant pisze:Osoba podpisująca aneks nie będzie korzystać z upustu tylko przez 60 dni jak piszesz tylko przez cały czas trwania aneksu.
nie rob ze mnie idioty... wiem, ze upust jest na caly okres abonamentu, ale jezeli danej uslugi nie wlaczymy do 60 dni, to mozemy ja aktywowac tylko na normalnych, cennikowych warunkach o czym pisalem juz wczesniej. bylo tak przy poprzednich ofertach i teraz tez jest...

problemem jest owe 60 dni, bo o ile dobrze pamietam aneks jest wprowadzany w zycie zaraz po jego podpisaniu lub wyslaniu kurierem.
i teraz rodzi sie pytanie od kiedy sa naliczane te dni: od podpisania aneksu czy tez od poczatku nowego cyrografu...
nie wiem czemu sie tak rzucasz thonka, skoro z twojej wypowiedzi nie wynika zebys wiedzial ze promocyjny pakiet jest na caly okres umowy a nie tylko na 60 dni
a co do reszty masz racje, pakiety ruszaja od nowej umowy,wiec logicznym by bylo ze te 60dni tez jest od momentu skonczenia sie starej umowy
dzisiaj o to zapytam w boa ;]

[ Dodano: 2009-04-09, 12:49 ]
no i juz wszystko wiem
regulamin mnie obowiazujacy to ten nowy, ktory dziala od 1 kwietnia
aneks zatwierdzalem telefonicznie 6kwietnia wiec stary regulamin ktory mi wrzucili do paczki nie ma znaczenia

a co do pakietow to przez 60 dni od momentu zatwierdzenia aneksu mam czas na wlaczenie ktoregos z nich zeby meic go w promocji

#328332  autor: lukas63
 09 kwie 2009, 15:34
no i juz wszystko wiem
regulamin mnie obowiazujacy to ten nowy, ktory dziala od 1 kwietnia
aneks zatwierdzalem telefonicznie 6kwietnia wiec stary regulamin ktory mi wrzucili do paczki nie ma znaczenia
U mnie też doszedł ten stary regulamin - niezły mają tam "nieporządek" :D

#328392  autor: mł konsultant
 09 kwie 2009, 19:58
klimasz pisze:Widzę, że pojawił się tutaj specjalista, więc pozwolę sobie zdać pytanie, na które nikt wcześniej nie odpowiedział. Powiedzmy, że ma miejsce taka sytuacja: przedłużam umowę wybierając taryfę Firma 115, na stronie napisane jest, że dodatkowo dają pakiety 85 minut do wszystkich co daje 200 min + 200 min do Ery i tu pojawia się odwieczny problem w jakiej kolejności minuty są wykorzystywane? Bo w regulaminie nie ma chyba jasno tego napisanego? Przynajmniej nie znalazłem jest jedynie informacja, że: Minuty z Pakietów bezpłatnych minut rozliczane będą według kolejności zarejestrowania w systemie naliczającym opłaty. - czyli jak? :P

z góry dzięki za odp.

pozdrawiam
nie wiem czy mnie miales na mysli ale juz odpowiadam, minuty dodatkowe schodzić bedą jako pierwsze w regulaminie oferty jest zapis:
"Minuty z Pakietów bezpłatnych minut rozliczane będą według kolejności zarejestrowania w systemie naliczającym opłaty. Darmowe minuty nie będą uwzględnione jako pierwsze w danym Cyklu rozliczeniowym w przypadkach: zmiany taryfy, zawieszenia usług w trakcie Cyklu rozliczeniowego lub obciążenia faktury Abonenta usługami z poprzedniego Cyklu rozliczeniowego" czyli poza tymi przypadkami będą rozliczane jako pierwsze.

Co do tych 60 dniu to obowiązuje to od dnia wprowadzenia aneksu do systemu

#328395  autor: lukas63
 09 kwie 2009, 20:02
Potwierdzam od aneksu.
Zamówiłem weekendy za 10zł i 2000min z 5nr za 15zł - czyli na nowych zasadach mimo, że przysłali stary regulamin

#328434  autor: slawek72
 09 kwie 2009, 22:54
Jak pisałem wcześniej,kilka dni temu w ofercie mailowej napisano że do Xperii nie dodają słuchawki bluetooth ale dzisiaj robiąc symulację przedłużenia umowy na iBOA trochę się zdziwiłem po zaznaczeniu Xperii i słuchawki bluetooth system zaakceptował mój wybór,co o tym myśleć?

#328439  autor: mł konsultant
 09 kwie 2009, 23:09
slawek72 pisze:Jak pisałem wcześniej,kilka dni temu w ofercie mailowej napisano że do Xperii nie dodają słuchawki bluetooth ale dzisiaj robiąc symulację przedłużenia umowy na iBOA trochę się zdziwiłem po zaznaczeniu Xperii i słuchawki bluetooth system zaakceptował mój wybór,co o tym myśleć?
powiem tak, standardowo w sklepie do xperi nie dodajemy słuchawek, często kupując przez internet jakieś gratisy sie dostaje, natomiast w tym wypadku nie wiem, upewnij sie czy ta słuchawka będzie za 1zł bo może być tak że zaznaczysz ona przejdzie ale nie w cenie promocyjnej i okaże sie że każą Ci zapłacić cała wartość a to chyba jest 183zl.

poza tym nie wiem czy czasem w xperi nie ma słuchawki w zestawie, muszę jutro zajrzeć do pudełka :P.

Tobie radze kontakt z działem zajmującym sie sprzedażą przez internet, jutro też postaram sie coś dowiedzieć, ale wydaje mi się ze tu słuchawki może nie być.

#328440  autor: ciapus
 09 kwie 2009, 23:10
mam umowę na "kocówce" i mam inne pytanko

czy po przejściu tej magicznej daty 2 lat

- mogę odblokować sobie telefon z sim-locka w sklepie czy tylko w salonie firmowym???
- jak by mi się "zachciało" np na drugi miesiąc po tych 2 latach (26 cykl) nagle związać nowym cyrografem na 2 lata z era - ten sam numer - zapodają ofertę???
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2009, 23:14 przez ciapus, łącznie zmieniany 1 raz.

#328441  autor: klimasz
 09 kwie 2009, 23:12
mł konsultant pisze:
klimasz pisze:Widzę, że pojawił się tutaj specjalista, więc pozwolę sobie zdać pytanie, na które nikt wcześniej nie odpowiedział. Powiedzmy, że ma miejsce taka sytuacja: przedłużam umowę wybierając taryfę Firma 115, na stronie napisane jest, że dodatkowo dają pakiety 85 minut do wszystkich co daje 200 min + 200 min do Ery i tu pojawia się odwieczny problem w jakiej kolejności minuty są wykorzystywane? Bo w regulaminie nie ma chyba jasno tego napisanego? Przynajmniej nie znalazłem jest jedynie informacja, że: Minuty z Pakietów bezpłatnych minut rozliczane będą według kolejności zarejestrowania w systemie naliczającym opłaty. - czyli jak? :P

z góry dzięki za odp.

pozdrawiam
nie wiem czy mnie miales na mysli ale juz odpowiadam, minuty dodatkowe schodzić bedą jako pierwsze w regulaminie oferty jest zapis:
"Minuty z Pakietów bezpłatnych minut rozliczane będą według kolejności zarejestrowania w systemie naliczającym opłaty. Darmowe minuty nie będą uwzględnione jako pierwsze w danym Cyklu rozliczeniowym w przypadkach: zmiany taryfy, zawieszenia usług w trakcie Cyklu rozliczeniowego lub obciążenia faktury Abonenta usługami z poprzedniego Cyklu rozliczeniowego" czyli poza tymi przypadkami będą rozliczane jako pierwsze.

Co do tych 60 dniu to obowiązuje to od dnia wprowadzenia aneksu do systemu

dzięki za odpowiedź, właśnie zastanawiałem się czy coś gdzieś nie jest ukryte, w takim razie wychodzi z tego, że bardzo korzystna oferta :) poza tym, że telefony nie są najtańsze, ale to idzie zminimalizować punktami Era Premia

#328442  autor: slawek72
 09 kwie 2009, 23:17
mł konsultant pisze:
powiem tak, standardowo w sklepie do xperi nie dodajemy słuchawek, często kupując przez internet jakieś gratisy sie dostaje, natomiast w tym wypadku nie wiem, upewnij sie czy ta słuchawka będzie za 1zł bo może być tak że zaznaczysz ona przejdzie ale nie w cenie promocyjnej i okaże sie że każą Ci zapłacić cała wartość a to chyba jest 183zl.

poza tym nie wiem czy czasem w xperi nie ma słuchawki w zestawie, muszę jutro zajrzeć do pudełka :P.

Tobie radze kontakt z działem zajmującym sie sprzedażą przez internet, jutro też postaram sie coś dowiedzieć, ale wydaje mi się ze tu słuchawki może nie być.
Swoją drogą do fona w tak wysokiej cenie Era mogłaby postarać się o jakieś gratisy.

#328445  autor: mł konsultant
 09 kwie 2009, 23:23
ciapus pisze:mam umowę na "kocówce" i mam inne pytanko

czy po przejściu tej magicznej daty 2 lat

- mogę odblokować sobie telefon z sim-locka w sklepie czy tylko w salonie firmowym???
- jak by mi się "zachciało" np na drugi miesiąc po tych 2 latach (26 cykl) nagle związać nowym cyrografem na 2 lata z era - ten sam numer - zapodają ofertę???
możesz zdjąć simlocka również w sklepie firmowym.
nie bardzo rozumiem co masz na myśli mówiąc "zapodają ofertę" :P. Oferta na Twoim koncie będzie aktywna cały czas, az nie podpiszesz ankesu albo nie rozwiążesz umowy. Co do kształtu oferty to już kwestia Twojej decyzji i dogadania sie w salonie albo przez hot line.

prosze jednak pamiętać, że jeśli masz taryfe np komfort gdzie w ramach taryfy były oferta uniwersalna (40 min do wszystkich) i taniej w sieci (100 min do ery) to rabat na te pakiety jest na czas trwania umowy zazwyczaj to było 33% po upływie 24 miesięcy naliczane będzie 100% stawki, dlateg decyzji o aneksie ni polecam odwlekać:)

[ Dodano: 2009-04-09, 23:25 ]
slawek72 pisze:
mł konsultant pisze:

Swoją drogą do fona w tak wysokiej cenie Era mogłaby postarać się o jakieś gratisy.
no niestety tutaj już nie mam nic do gadania, dział marketingu napewno jakiś zamysł ma przydzielając te słuchawki do poszczególnych modeli:). Ja tego zamysłu niestety nei znam :)

#328449  autor: ciapus
 09 kwie 2009, 23:35
mł konsultant pisze:możesz zdjąć simlocka również w sklepie firmowym.
nie bardzo rozumiem co masz na myśli mówiąc "zapodają ofertę" :P . Oferta na Twoim koncie będzie aktywna cały czas, az nie podpiszesz ankesu albo nie rozwiążesz umowy. Co do kształtu oferty to już kwestia Twojej decyzji i dogadania sie w salonie albo przez hot line.
dzięki - czyli zadzwonię do Pani Izabelli - ściągnę sim-locka i do Play...

#328454  autor: slawek72
 09 kwie 2009, 23:43
slawek72 pisze:
mł konsultant pisze: no niestety tutaj już nie mam nic do gadania, dział marketingu napewno jakiś zamysł ma przydzielając te słuchawki do poszczególnych modeli:). Ja tego zamysłu niestety nei znam :)
Nie tyczyło się to bezpośrednio Ciebie lecz sieci Era.

#328470  autor: alef
 10 kwie 2009, 08:00
nie orientujecie sie moze czy era daje mozliwosc (tak jak plus i oranje) ubezpieczenie telefonu od kradziezy, "wypadkow" itp?

#328477  autor: Krystek_82
 10 kwie 2009, 08:31
mł konsultant pisze:No tak ale poza tym prezentem do kupienia z 50% rabatem jest sam upust na abonament, a nowy klient który decyduje się na ofertę z prezentem ( tylko jednym za resztę już 100% ceny) musi liczyć sie jeszcze z wyższa ceną telefonu niż w przypadku oferty bez prezentu czyli tak zwanej tel. okazji. Tak wiec wydaje mi sie że oferta utrzymaniowa jest dużo lepsza od nowej mimo wszystko
Pozwolę przytoczyć pewien przykład

Nowy Abonent:
Taryfa: Wiosenne prezenty 85
Prezent: Powiedzmy 500 mb
Abonament: 85 zł
Telefon: Nokia E51 99zł

Oferta przedłużenia umowy:
Taryfa: Nowa Era 80
Dodatkowa usługa: 500 mb za 15zł
Abonament: 65zł
Telefon: Nokia E51 168.99 zł

Wynik? Nowy abonent dostaje to samo co starszy dopłacając 5zł do abonamentu, płacąc 69,99zł mniej za telefon :roll:

#328488  autor: deni28s
 10 kwie 2009, 09:41
Krystek_82 - wystarczy cofnac sie w tym temacie o pare stron i przeczytasz to samo co napisales
mozesz wynegocjowac jeszcze 40zl przez 1 rok umowy i 65zl przez drugi rok
a telefon moga ci obnizyc o np. 50zl z punktow premia i te punkty podciagaja jesli ci brakuje kilkaset, i dostajesz sluchawke bluetooth za 1zl
ja wlasnie na takich warunkach przedluzylem biorac c702 (do sprzedania tak w ogole, bo w sumie bralem ja tylko zeby opchnac )

#328504  autor: kulis
 10 kwie 2009, 11:33
Mam takie drobne pytanko :)
Jak era liczy aneks od umowy, czy umowa przedłuża się od dnia podpisania aneksu czy może od dnia zakończenie poprzedniej umowy (w przypadku przedłużania przed upłynięciem obecnej umowy), a druga sprawa to od kiedy wchodzą nowe warunki?? Czy od pierwszego okresu rozliczeniowego po zawarciu aneksu czy może dopiero po skończeniu biężącej umowy.

#328507  autor: st.konsultant
 10 kwie 2009, 11:40
kulis pisze:Mam takie drobne pytanko :)
Jak era liczy aneks od umowy, czy umowa przedłuża się od dnia podpisania aneksu czy może od dnia zakończenie poprzedniej umowy (w przypadku przedłużania przed upłynięciem obecnej umowy), a druga sprawa to od kiedy wchodzą nowe warunki?? Czy od pierwszego okresu rozliczeniowego po zawarciu aneksu czy może dopiero po skończeniu biężącej umowy.

Umowa przedłuża się od momentu wygaśnięcia starej umowy a nie od dnia podpisania aneksu. Co do drugiego pytania, to jeżeli jest to opcja z wymianą aparatu to nowe warunki wchodzą na konto praktycznie już następnego dnia(okres rozliczeniowy w tym przypadku nie ma żadnego znaczenie, wszystkie opłaty są później rozliczanie proporcjonalnie).

#328598  autor: adriaanek
 10 kwie 2009, 19:02
kulis pisze:Mam takie drobne pytanko :)
sprawdz sobie na IBOA, jest tam napisane za ile dni konczy Ci sie umowa ;) u mnie pisze "za 3 miesiace i 1 dzien konczy Ci sie umowa" oraz, "4 miesiace przed koncem umowy bedziesz tu widział oferte przedłużeniowa" a nic nie widze,m chyba updgrade strony im nie pykło ... :P

#328611  autor: slawek72
 10 kwie 2009, 19:40
Trochę to dziwne - oferta mailowa z iBOA 50% zniżki na fona i np.NE 200 pierwszy rok 100 zł następny 170 zł,a oferta na stronie iBOA zero zniżki na fona i np.NE 200 170 zł przez cały okres umowy. :?: :!:

#328612  autor: Prometo
 10 kwie 2009, 19:42
slawek72 pisze:Trochę to dziwne - oferta mailowa z iBOA 50% zniżki na fona i np.NE 200 pierwszy rok 100 zł następny 170 zł,a oferta na stronie iBOA zero zniżki na fona i np.NE 200 170 zł przez cały okres umowy. :?: :!:
Zawsze tak będziesz miał na i-boa. Ofertę standard :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
  • Strona 217 z 318
  • 1
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 318
  • 1