Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
thonka pisze:
niemniej jednak, zeby nie bylo tak rozowo jak sie wiekszosci przedluzajacych wydaje - osoba przedluzajaca z upustu na wybrane pakiety moze skorzystac tylko przez 60 dni od podpisania aneksu w salonie lub wyslania go przez kuriera (a co z nieswiadomymi, ktorzy przedluzaja odrazu gdy tylko maja taka mozliwosc?), wiec jak ktos przedluzy sobie na 2 miesiace w przod umowe, majac juz z gory zaklepany promocyjny pakiet 500mb i bedzie chcial sobie jednak w nastepnym miesiacu do nowej taryfy wlaczyc dodatkowo pakiet np. 2000 minut do 5 osob to zaplaci i tak cennikowa wartosc.
nie wiem czemu sie tak rzucasz thonka, skoro z twojej wypowiedzi nie wynika zebys wiedzial ze promocyjny pakiet jest na caly okres umowy a nie tylko na 60 dnithonka pisze:nie rob ze mnie idioty... wiem, ze upust jest na caly okres abonamentu, ale jezeli danej uslugi nie wlaczymy do 60 dni, to mozemy ja aktywowac tylko na normalnych, cennikowych warunkach o czym pisalem juz wczesniej. bylo tak przy poprzednich ofertach i teraz tez jest...mł konsultant pisze:Osoba podpisująca aneks nie będzie korzystać z upustu tylko przez 60 dni jak piszesz tylko przez cały czas trwania aneksu.
problemem jest owe 60 dni, bo o ile dobrze pamietam aneks jest wprowadzany w zycie zaraz po jego podpisaniu lub wyslaniu kurierem.
i teraz rodzi sie pytanie od kiedy sa naliczane te dni: od podpisania aneksu czy tez od poczatku nowego cyrografu...
U mnie też doszedł ten stary regulamin - niezły mają tam "nieporządek"no i juz wszystko wiem
regulamin mnie obowiazujacy to ten nowy, ktory dziala od 1 kwietnia
aneks zatwierdzalem telefonicznie 6kwietnia wiec stary regulamin ktory mi wrzucili do paczki nie ma znaczenia
nie wiem czy mnie miales na mysli ale juz odpowiadam, minuty dodatkowe schodzić bedą jako pierwsze w regulaminie oferty jest zapis:klimasz pisze:Widzę, że pojawił się tutaj specjalista, więc pozwolę sobie zdać pytanie, na które nikt wcześniej nie odpowiedział. Powiedzmy, że ma miejsce taka sytuacja: przedłużam umowę wybierając taryfę Firma 115, na stronie napisane jest, że dodatkowo dają pakiety 85 minut do wszystkich co daje 200 min + 200 min do Ery i tu pojawia się odwieczny problem w jakiej kolejności minuty są wykorzystywane? Bo w regulaminie nie ma chyba jasno tego napisanego? Przynajmniej nie znalazłem jest jedynie informacja, że: Minuty z Pakietów bezpłatnych minut rozliczane będą według kolejności zarejestrowania w systemie naliczającym opłaty. - czyli jak?![]()
z góry dzięki za odp.
pozdrawiam
powiem tak, standardowo w sklepie do xperi nie dodajemy słuchawek, często kupując przez internet jakieś gratisy sie dostaje, natomiast w tym wypadku nie wiem, upewnij sie czy ta słuchawka będzie za 1zł bo może być tak że zaznaczysz ona przejdzie ale nie w cenie promocyjnej i okaże sie że każą Ci zapłacić cała wartość a to chyba jest 183zl.slawek72 pisze:Jak pisałem wcześniej,kilka dni temu w ofercie mailowej napisano że do Xperii nie dodają słuchawki bluetooth ale dzisiaj robiąc symulację przedłużenia umowy na iBOA trochę się zdziwiłem po zaznaczeniu Xperii i słuchawki bluetooth system zaakceptował mój wybór,co o tym myśleć?
mł konsultant pisze:nie wiem czy mnie miales na mysli ale juz odpowiadam, minuty dodatkowe schodzić bedą jako pierwsze w regulaminie oferty jest zapis:klimasz pisze:Widzę, że pojawił się tutaj specjalista, więc pozwolę sobie zdać pytanie, na które nikt wcześniej nie odpowiedział. Powiedzmy, że ma miejsce taka sytuacja: przedłużam umowę wybierając taryfę Firma 115, na stronie napisane jest, że dodatkowo dają pakiety 85 minut do wszystkich co daje 200 min + 200 min do Ery i tu pojawia się odwieczny problem w jakiej kolejności minuty są wykorzystywane? Bo w regulaminie nie ma chyba jasno tego napisanego? Przynajmniej nie znalazłem jest jedynie informacja, że: Minuty z Pakietów bezpłatnych minut rozliczane będą według kolejności zarejestrowania w systemie naliczającym opłaty. - czyli jak?![]()
z góry dzięki za odp.
pozdrawiam
"Minuty z Pakietów bezpłatnych minut rozliczane będą według kolejności zarejestrowania w systemie naliczającym opłaty. Darmowe minuty nie będą uwzględnione jako pierwsze w danym Cyklu rozliczeniowym w przypadkach: zmiany taryfy, zawieszenia usług w trakcie Cyklu rozliczeniowego lub obciążenia faktury Abonenta usługami z poprzedniego Cyklu rozliczeniowego" czyli poza tymi przypadkami będą rozliczane jako pierwsze.
Co do tych 60 dniu to obowiązuje to od dnia wprowadzenia aneksu do systemu
Swoją drogą do fona w tak wysokiej cenie Era mogłaby postarać się o jakieś gratisy.mł konsultant pisze:
powiem tak, standardowo w sklepie do xperi nie dodajemy słuchawek, często kupując przez internet jakieś gratisy sie dostaje, natomiast w tym wypadku nie wiem, upewnij sie czy ta słuchawka będzie za 1zł bo może być tak że zaznaczysz ona przejdzie ale nie w cenie promocyjnej i okaże sie że każą Ci zapłacić cała wartość a to chyba jest 183zl.
poza tym nie wiem czy czasem w xperi nie ma słuchawki w zestawie, muszę jutro zajrzeć do pudełka.
Tobie radze kontakt z działem zajmującym sie sprzedażą przez internet, jutro też postaram sie coś dowiedzieć, ale wydaje mi się ze tu słuchawki może nie być.
możesz zdjąć simlocka również w sklepie firmowym.ciapus pisze:mam umowę na "kocówce" i mam inne pytanko
czy po przejściu tej magicznej daty 2 lat
- mogę odblokować sobie telefon z sim-locka w sklepie czy tylko w salonie firmowym???
- jak by mi się "zachciało" np na drugi miesiąc po tych 2 latach (26 cykl) nagle związać nowym cyrografem na 2 lata z era - ten sam numer - zapodają ofertę???
no niestety tutaj już nie mam nic do gadania, dział marketingu napewno jakiś zamysł ma przydzielając te słuchawki do poszczególnych modeli:). Ja tego zamysłu niestety nei znamslawek72 pisze:Swoją drogą do fona w tak wysokiej cenie Era mogłaby postarać się o jakieś gratisy.mł konsultant pisze:
powiem tak, standardowo w sklepie do xperi nie dodajemy słuchawek, często kupując przez internet jakieś gratisy sie dostaje, natomiast w tym wypadku nie wiem, upewnij sie czy ta słuchawka będzie za 1zł bo może być tak że zaznaczysz ona przejdzie ale nie w cenie promocyjnej i okaże sie że każą Ci zapłacić cała wartość a to chyba jest 183zl.
poza tym nie wiem czy czasem w xperi nie ma słuchawki w zestawie, muszę jutro zajrzeć do pudełka.
Tobie radze kontakt z działem zajmującym sie sprzedażą przez internet, jutro też postaram sie coś dowiedzieć, ale wydaje mi się ze tu słuchawki może nie być.
dzięki - czyli zadzwonię do Pani Izabelli - ściągnę sim-locka i do Play...mł konsultant pisze:możesz zdjąć simlocka również w sklepie firmowym.
nie bardzo rozumiem co masz na myśli mówiąc "zapodają ofertę". Oferta na Twoim koncie będzie aktywna cały czas, az nie podpiszesz ankesu albo nie rozwiążesz umowy. Co do kształtu oferty to już kwestia Twojej decyzji i dogadania sie w salonie albo przez hot line.
slawek72 pisze:
Swoją drogą do fona w tak wysokiej cenie Era mogłaby postarać się o jakieś gratisy.
Nie tyczyło się to bezpośrednio Ciebie lecz sieci Era.mł konsultant pisze: no niestety tutaj już nie mam nic do gadania, dział marketingu napewno jakiś zamysł ma przydzielając te słuchawki do poszczególnych modeli:). Ja tego zamysłu niestety nei znam
Pozwolę przytoczyć pewien przykładmł konsultant pisze:No tak ale poza tym prezentem do kupienia z 50% rabatem jest sam upust na abonament, a nowy klient który decyduje się na ofertę z prezentem ( tylko jednym za resztę już 100% ceny) musi liczyć sie jeszcze z wyższa ceną telefonu niż w przypadku oferty bez prezentu czyli tak zwanej tel. okazji. Tak wiec wydaje mi sie że oferta utrzymaniowa jest dużo lepsza od nowej mimo wszystko
kulis pisze:Mam takie drobne pytanko
Jak era liczy aneks od umowy, czy umowa przedłuża się od dnia podpisania aneksu czy może od dnia zakończenie poprzedniej umowy (w przypadku przedłużania przed upłynięciem obecnej umowy), a druga sprawa to od kiedy wchodzą nowe warunki?? Czy od pierwszego okresu rozliczeniowego po zawarciu aneksu czy może dopiero po skończeniu biężącej umowy.
sprawdz sobie na IBOA, jest tam napisane za ile dni konczy Ci sie umowakulis pisze:Mam takie drobne pytanko
Jak era liczy aneks od umowy, czy umowa przedłuża się od dnia podpisania aneksu czy może od dnia zakończenie poprzedniej umowy (w przypadku przedłużania przed upłynięciem obecnej umowy), a druga sprawa to od kiedy wchodzą nowe warunki?? Czy od pierwszego okresu rozliczeniowego po zawarciu aneksu czy może dopiero po skończeniu biężącej umowy.
Zawsze tak będziesz miał na i-boa. Ofertę standardslawek72 pisze:Trochę to dziwne - oferta mailowa z iBOA 50% zniżki na fona i np.NE 200 pierwszy rok 100 zł następny 170 zł,a oferta na stronie iBOA zero zniżki na fona i np.NE 200 170 zł przez cały okres umowy.![]()