• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #328348  autor: lookasz-83
 09 kwie 2009, 16:37
Witam wszystkich,

korzystam od września z mobilnego internetu w Play. Byłem z niego bardzo zadowolony zwłaszcza, że w miejscach w których korzystałem jakość połączeń była bez zarzutu, czego nie można było powiedzieć o konkurentach. Ostatnio jednak zauważyłem zdecydowane pogorszenie jakości. Muszę się łączyć po kilka razy pod rząd ponieważ co chwila przerywa mi połączenie. Z nawiązaniem połączeń również jest dużo gorzej.

Czy inni użytkownicy zauważyli również gorszą jakość usługi??

P.S. Korzystam z internetu w dwóch miejscach, na warszawskich Bielanach oraz Targówku i nigdy nie miałem problemów z zasięgiem.

#328353  autor: DevilishChaos
 09 kwie 2009, 16:52
Z jakiego modemu korzystasz??? W niektorych modelach (np.e169), zwlaszcza ze starszym oprogramowaniem, bywa problem ze zrywaniem polaczen, ale nie ma to zwiazku z sama siecia...

#328424  autor: Marens
 09 kwie 2009, 22:32
Nie jest to problem modemu, gdyż autor był wcześniej zadowolony. Tak miałby kłopoty od początku. Sam ostanio we Wrocławiu obserwuję pogorszenie jakości Play Online. Transfery są ok, ale DNSy zamulone a zmiana na alternatywne nie przynosi porządanego rezultatu.

#328549  autor: PracownikTP
 10 kwie 2009, 15:38
Hmm, dziwne skoro to się dzieje na terenie Wawy...słyszałem, że mogą być problemy z zasięgiem tego netu jak się wyjedzie poza miasto, ale w miastach raczej powinno być ok.

#332564  autor: lookasz-83
 30 kwie 2009, 15:50
Korzystam z modemu Huawei e220. Problem jest dla mnie coraz bardziej irytujący i jak tylko znajdę chwilę czasu wybiorę się do salonu z reklamacją.

#332796  autor: eski
 02 maja 2009, 10:40
Tez o tym czytalem juz nawet nie na tym forum ze nawet w wawie zasiegu moze nie byc. Wg mnie nie ma na razie co sie pchac w ten internet. To ze tanio i duzo nie oznacza dobrze, ja osobiscie wole doplacic i sie z niego cieszyc(sadze ze nie tylko ja) ze mam wszedzie zasieg i ze chodzi jak trzeba (pewnie ze sa czasem zwisy i trzeba przeladowac strone ale to normalne w mobilnym bezprzewodowym internecie cos za cos:)). Jezeli chce sie mobilny to tylko z W3.

#332916  autor: Sirmark
 03 maja 2009, 01:54
lookasz-83 pisze:Problem jest dla mnie coraz bardziej irytujący i jak tylko znajdę chwilę czasu wybiorę się do salonu z reklamacją.
skladanie reklamacji nie za wiele da. Tu po prostu trzeba zglosic problem techniczny.
W ogole to dobrze by bylo, abys wzial laptopa i poszedl ze 2-3 ulice dalej o zobaczyl czy dzieje sie to samo.. mozliwo ze dolozyli jakis nadajnik i jestes w takim miejscu sa problemy lub problemy z konkretna stacja.
eski pisze:To ze tanio i duzo nie oznacza dobrze, ja osobiscie wole doplacic i sie z niego cieszyc(sadze ze nie tylko ja) ze mam wszedzie zasieg i ze chodzi jak trzeba
wiesz, kwestia potrzeb... jak ktos siedzi w miescie lub korzysta w paru tylko lokalizacjach to po co ma przeplacac? Play wystarczy..
Mi np. nie sprawia przyjemnosci korzystanie z edge'a u innych opow.. i co z tego ze mam go wszedzie... zawsze staram sie szukac sieci 3g - kogokolwiek sieci 3g ;)

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#334872  autor: PracownikTP
 12 maja 2009, 16:35
SirmarK pisze:wiesz, kwestia potrzeb... jak ktos siedzi w miescie lub korzysta w paru tylko lokalizacjach to po co ma przeplacac? Play wystarczy..
No owszem, w mieście może tak, ale jak chce się skorzystać z mobilnego netu np na działce (oddalonej kilkadziesiąt km od miasta) to już może być problem.

#334881  autor: lookasz-83
 12 maja 2009, 17:29
SirmarK pisze:
lookasz-83 pisze:Problem jest dla mnie coraz bardziej irytujący i jak tylko znajdę chwilę czasu wybiorę się do salonu z reklamacją.
skladanie reklamacji nie za wiele da. Tu po prostu trzeba zglosic problem techniczny.
W ogole to dobrze by bylo, abys wzial laptopa i poszedl ze 2-3 ulice dalej o zobaczyl czy dzieje sie to samo.. mozliwo ze dolozyli jakis nadajnik i jestes w takim miejscu sa problemy lub problemy z konkretna stacja.
Problem w tym, że rozłącza mi go w różnych miejscach i to mimo dobrego zasięgu. Kiedyś tak nie było. Jeśli by było tak jak mówisz to Play ma chyba problemy w całej Warszawie.
eski pisze:To ze tanio i duzo nie oznacza dobrze, ja osobiscie wole doplacic i sie z niego cieszyc(sadze ze nie tylko ja) ze mam wszedzie zasieg i ze chodzi jak trzeba
wiesz, kwestia potrzeb... jak ktos siedzi w miescie lub korzysta w paru tylko lokalizacjach to po co ma przeplacac? Play wystarczy..
Mi np. nie sprawia przyjemnosci korzystanie z edge'a u innych opow.. i co z tego ze mam go wszedzie... zawsze staram sie szukac sieci 3g - kogokolwiek sieci 3g ;)
Ja właśnie "korzystam" w mieście i to nawet nie na jego peryferiach a sytuacja wygląda bardzo źle. Do moich potrzeb Play by w zupełności wystarczył jednak pod jednym warunkiem... musiał by normalnie działać. Na razie jest tak, że muszę się łączyć po kilka razy żeby zechciał "zaskoczyć" albo jak mnie rozłączy co chwila ponownie się logować bo zrywa połączenie co pół minuty.
Użyłeś określenie przepłacić ale ja powiedział bym raczej, że wolę zapłacić więcej za dobrą jakość w W3 niż mieć taniej "jakoś" działającego Playa.
Mam kilka telefonów w Orange i Erze i planowałem wszystkie przenieść do taryf firmowych w Play ale po tym co przechodzę z tym badziewiem na pewno nie zdecyduje się korzystać z usług tej sieci.