• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 216 z 318
  • 1
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 318

#328042  autor: yagi
 07 kwie 2009, 23:37
Nowe warunki obowiazuja od nastepnego dnia a umowa przedluza sie od konca wczesniejszej lub od daty biezacej jesli jest na czasie nieokreslonym...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#328069  autor: daniello
 08 kwie 2009, 10:15
Witam wszystkich!

Jestem nowym uzytkownikiem forum i przyznam szczerze że zarejestrowałem się specjalnie żeby po narzekać na oferte Ery dla stałych abonentów....

Umowa kończy mi się 2 sierpnia i juz teraz moge skorzystać z "super" oferty dla zasłużonych :]

W sieci jestem 4 lata i to moje 2 przedłużenie umowy, średnie rachunki to 240 zł miesięcznie -może nie płacone zawsze w terminie ale płacone :).

A oto co mi kochana sieć proponuje abonament NE100 za 80zł + jeden z prezentów za 15zł (5 wybranych numerów, 500mb na neta, darmowe weekendy) lub ewentualnie NE80 za 65zł + ten sam prezent.
Sprawdziłem oferte dla nowych klientów i jest ona droższa od tego co mi proponują o całe uwaga 5zł. Przecież to jest śmiech na sali. Nowy abonent nie ma zniżki na abonamencie ale za to ma za free wymienione prezenty. No kurcze czy mój staż i rachunki w ogóle nie mają wpływu na oferte??

A ceny telefonów to juz kolejna porażka...przy abonamencie NE100 Nokia E66 kosztuje 1200zł. Co to ma być?! Play przy abonamencie za 90zł (pół roku 75zł czy jakoś tak) oferuje ten sam telefon za 460zł. Nawet nie wiem jaki telefon mógłbym wybrać za normalne pieniądze bo nie ma takiego.Samsung Pixon 800zł, Ultra Touch 1100zł, nawet starsze telefony typu SE C902 czy Samsung F480 kosztują po 500zł. Tragedia normalnie...

Dzwoniłem do konsultanta i oferta jest w skrócie mówiąc nie negocjowalna ;/

Bardzo chce zostać w Erze bo po prostu lubie (albo raczej lubiłem) tą sieć i oferta minutowa jest jeszcze w miare przystępna ale ceny telefonów to poprostu masakra...

Nie wiem może Wy mi coś doradzicie, co zrobić albo chociaż na jaki telefon się zdecydować...

Pozdrawiam!

#328071  autor: adriaanek
 08 kwie 2009, 10:31
daniello pisze:Witam wszystkich!

Sprawdziłem oferte dla nowych klientów i jest ona droższa od tego co mi proponują o całe uwaga 5zł. Przecież to jest śmiech na sali. Nowy abonent nie ma zniżki na abonamencie ale za to ma za free wymienione prezenty.

Pozdrawiam!
tytułem korekty - Nowy klient dostaje jeszcze odtwarzacz DVD :]

#328085  autor: Radeonik
 08 kwie 2009, 11:51
daniello pisze:Witam wszystkich!

Jestem nowym uzytkownikiem forum i przyznam szczerze że zarejestrowałem się specjalnie żeby po narzekać na oferte Ery dla stałych abonentów....

Umowa kończy mi się 2 sierpnia i juz teraz moge skorzystać z "super" oferty dla zasłużonych :]

W sieci jestem 4 lata i to moje 2 przedłużenie umowy, średnie rachunki to 240 zł miesięcznie -może nie płacone zawsze w terminie ale płacone :).

A oto co mi kochana sieć proponuje abonament NE100 za 80zł + jeden z prezentów za 15zł (5 wybranych numerów, 500mb na neta, darmowe weekendy) lub ewentualnie NE80 za 65zł + ten sam prezent.
Sprawdziłem oferte dla nowych klientów i jest ona droższa od tego co mi proponują o całe uwaga 5zł. Przecież to jest śmiech na sali. Nowy abonent nie ma zniżki na abonamencie ale za to ma za free wymienione prezenty. No kurcze czy mój staż i rachunki w ogóle nie mają wpływu na oferte??

A ceny telefonów to juz kolejna porażka...przy abonamencie NE100 Nokia E66 kosztuje 1200zł. Co to ma być?! Play przy abonamencie za 90zł (pół roku 75zł czy jakoś tak) oferuje ten sam telefon za 460zł. Nawet nie wiem jaki telefon mógłbym wybrać za normalne pieniądze bo nie ma takiego.Samsung Pixon 800zł, Ultra Touch 1100zł, nawet starsze telefony typu SE C902 czy Samsung F480 kosztują po 500zł. Tragedia normalnie...

Bardzo chce zostać w Erze bo po prostu lubie (albo raczej lubiłem) tą sieć i oferta minutowa jest jeszcze w miare przystępna ale ceny telefonów to poprostu masakra...

Nie wiem może Wy mi coś doradzicie, co zrobić albo chociaż na jaki telefon się zdecydować...

Pozdrawiam!
po pierwsze wydaje mi sie ze masz kompletnie zle dobrany abonament, placisz bardzo wysokie rachunki a teraz chcesz dobrac stosunkowo niski abo, przeanalizuj swoje 3 ostatni faktury i sprawdz profil dzwonienia a potem z kalkulatorkiem dobierz oferte dla siebie, najwazniejsze byloby zmniejszenie rachunkow do powiedzmy 100-120 zl wtedy w kilka miesiecy mozesz sobie odlozyc na lepsza sluchawke jak znudzi ci sie ta nie najnowsza od ery.

NE80 byc moze dla ciebie jest ok przy dobraniu dodatkowych pakietow po 15 zl i pamietaj ze spokojnie jestes w stanie wynegocjowac znizke 50% na abonament na pierwszy rok.
przy takich rachunkach z bez problemu, dzial utrzymania klienta, powiedz ze chcesz przejsc do play i porownaj oferty a konsultant da ci to bez problemu.
moze nowa era 100 wyjdzie 60 pierwszy rok 85 drugi + pakiet za 15 2000 minut do 5 osob no chyba ze korzystasz jeszcze z netu no to wiadomo 2 pakiet tez trzeba wziasc

z telefonow bierz c702 lub u900 soul w zaleznosci od abo.

#328134  autor: slawek72
 08 kwie 2009, 15:59
daniello pisze:
Zapewne rozmawiałeś z szeregowym konsultantem,jak zadzwonisz następnym razem poproś o przełączenie do działu utrzymania klienta ponieważ chcesz rozwiązać umowę-tam napewno dostaniesz więcej np.NE 120-60 zł pierwszy rok i 100 zł do końca umowy,a z cenami fonów nic nie poradzisz(podobno jest kryzys) i mogą jeszcze zdrożeć bo gdzieś wyczytałem że Era myśli nad zaprzestaniem dotowania fonów.

#328219  autor: mł konsultant
 08 kwie 2009, 22:29
daniello pisze: A oto co mi kochana sieć proponuje abonament NE100 za 80zł + jeden z prezentów za 15zł (5 wybranych numerów, 500mb na neta, darmowe weekendy) lub ewentualnie NE80 za 65zł + ten sam prezent.
Z tego co wiem, a wiem bo tam pracuje:) to NE100 dla nowego klienta jak sama nazwa wskazuje kosztuje 100zl tak wiec jest to nieco wiecej niz 5zl o ktorych mówisz:)
Po drugie już któryś raz czytam ze nowy abonent ma te prezenty za free a stały musi płacić, otóż nowy klient ma prawo wyboru JEDNEGO z tych prezentów a nie wszystkich, natomiast stały abonent może uruchomić sobie wszystkie :)

pozdrawiam

#328224  autor: deni28s
 08 kwie 2009, 22:44
co do kwestii prezentow :
porazajace, nowy ma 1 prezent za darmo a staly moze KUPIC sobie tyle ile zechce
WOW

tak jak bylo kiedys ,problem z modemami i tpsa, miales modem a mimi to nie wyciagal pelnej predkosci, bo tpsa montowala PCM4 ktory rozdziela sygnal na kilka modemow :D
na reklamacji tepsy byla jedna odpowiedz - lacze stale ktore w tamtych czasach kosztowala tyle co pol pensji - albo bierzesz 2kg marchewek i placisz za 10kg albo masz 2 tony marchewek ;]

#328225  autor: mł konsultant
 08 kwie 2009, 22:50
No tak ale poza tym prezentem do kupienia z 50% rabatem jest sam upust na abonament, a nowy klient który decyduje się na ofertę z prezentem ( tylko jednym za resztę już 100% ceny) musi liczyć sie jeszcze z wyższa ceną telefonu niż w przypadku oferty bez prezentu czyli tak zwanej tel. okazji. Tak wiec wydaje mi sie że oferta utrzymaniowa jest dużo lepsza od nowej mimo wszystko

#328226  autor: slawek72
 08 kwie 2009, 23:10
To może konsultant wyjaśni dlaczego do fonów za zeta dają gratis słuchawkę bluetooth a do tych za półtora koła nie dają (obydwa przypadki to fony SE)?

#328227  autor: deni28s
 08 kwie 2009, 23:14
co do wyzszych cen telefonow to my stali abonenci dobrze o tym wiemy
nowy dostaje za 85zl NE80 i prezent np.500mb
a stary dostaje 65zl za NE80 i za 500mb w promocji 15zl wychodzi 80zl
5zl mniej dla stalego ale ......telefony ma drozsze

zreszta sytuacja byla opisywana na poprzednich stronach
ogolnie dzieki pani konsultancie ze zmusiles mnie do siegniecia po umowe ktora dzisiaj dostalem
dzisiaj czyli 8 kwietna, a zgode na ta umowe wyrazilem wczoraj 7 kwietnia

poczatek regulaminu ktory dostalem :
[...]oferty "Wymiana telefonu z dostawą do Klienta" w okresie od 26.01.2009 do odwołania jednak nie dłużej niż do dnia 31.03.2009"
dostalem stara ,nie majaca mocy prawnej umowe
co z niej wynika
"prezenty" sa nastepujace :
-5 wybranych osob 2000
-blueconnect w telefonie 50MB
-Era Numer Stacjonarny

za pierwszy promocyjnie 15zl
za drugi - dwa pierwsze miesiace za darmo, pozniej normalnie platny
za trzeci - promocyjnie 5zl

lol 2 miechy za darmo a potem tylko 50MB

jeszcze przy blueconnect jest napisane wyraznie ze usluga dostepna jest dla taryf NE80,100,120,200

jutro dzwonie ponownie, po prostu porazka na calej linii
gdzie te moje 500MB ?

#328230  autor: mł konsultant
 08 kwie 2009, 23:18
tutaj już niestety powodu podać nie potrafię. Słuchawka przysługuje za 1zl od abonamentu NE80 i tylko do wybranych modeli, modele tych telefonów zaznaczone są w cenniku, natomiast jakimi kryteriami kierują się ludzie którzy o tym decydują niestety nie wiem, ale postaram sie coś na ten temat dowiedzieć, i jak się dowiem to napewno tu o tym napisze:)

#328237  autor: slawek72
 08 kwie 2009, 23:36
mł konsultant pisze:tutaj już niestety powodu podać nie potrafię. Słuchawka przysługuje za 1zl od abonamentu NE80 i tylko do wybranych modeli, modele tych telefonów zaznaczone są w cenniku, natomiast jakimi kryteriami kierują się ludzie którzy o tym decydują niestety nie wiem, ale postaram sie coś na ten temat dowiedzieć, i jak się dowiem to napewno tu o tym napisze:)
Dzięki za odpowiedz - jak uda Ci się coś więcej dowiedzieć na ten temat to koniecznie napisz.

#328239  autor: mł konsultant
 08 kwie 2009, 23:40
deni28s nie wiem dlaczego otrzymałeś stary regulamin, radze oczywiście wyjaśnić.
Jesli chodzi o ten BC w telefonie, to jest to tak zwana oferta "przekonaj sie że warto", jeszcze przed wprowadzeniem promocji z prezentami (2000min, 500MB i weekendy), abonenci podpisujący aneks na NE80 i więcej mieli okazje przetestować sobie BC dostając paczkę danych 50MB na 2 miesiące, z możliwością jej wyłączenia po tym okresie. I jako że masz stary regulamin to pewnie o tym jest tam mowa, a nie o jednym z prezentów czyli tych 500 MB za 15zł

czyli podsumowując masz stary regulamin ze starymi promocjami
2000min do 5 osób
Era numer stacjonarny (czyli 1000min z wybranego miejsca za 5zl)
BC 50MB na 2 miechy

te promocje obowiązywały do 31.03. od 1.04 weszły nowe. teraz pytanie czy regulamin został Ci wysłany przez pomyłkę czy aneks podpisałeś jeszcze w marcu a dopiero teraz do Ciebie go kurier przywiózł. Pamiętaj że wyrażenie zgody na aneks w trakcie rozmowy z konsultantem z HL jest równoznaczne z podpisaniem aneksu z możliwością rezygnacji do 10 dni oczywiście:)

#328250  autor: thonka
 09 kwie 2009, 02:00
mł konsultant pisze:Z tego co wiem, a wiem bo tam pracuje:) to NE100 dla nowego klienta jak sama nazwa wskazuje kosztuje 100zl tak wiec jest to nieco wiecej niz 5zl o ktorych mówisz:)
Po drugie już któryś raz czytam ze nowy abonent ma te prezenty za free a stały musi płacić, otóż nowy klient ma prawo wyboru JEDNEGO z tych prezentów a nie wszystkich, natomiast stały abonent może uruchomić sobie wszystkie :)
ze tak powiem piszesz bzdury.
oficjalnie rabat dla przedluzajacych na ne100 wynosi 15zl czyli po rabacie cena wychodzi 85zl + oczywiscie 15zl za usluge z tych 'wiosennych'. wg mojej matematyki jak nic wychodzi lacznie 100zl czyli tyle co dla nowego i nie interesuja mnie tlumaczenia, ze mozna dostac 50% rabatu na pierwszy rok, bo sam dobrze wiesz, ze tego nie proponujecie i wystrzegacie sie tego jak ognia (czyzby mniejsza premia?), a zwykly szarak o takiej opcji nie ma pojecia.

po za tym jak sam piszesz przedluzajacy wczesniej mieli pakiet 5 osob za free, a teraz maja za niego doplacac 15zl? w imie czego? wmawianego wszem i wobec kryzysu zabiera sie uslugi? jak dla mnie to zagranie ponizej pasa...

obalajac kolejna twoja propagande z czystym sumieniem moge napisac, ze nowy tez moze sobie aktywowac inne pakiety bez zadnego problemu nie wychodzac z domu przez iboa, tyle ze bez upustu.

niemniej jednak, zeby nie bylo tak rozowo jak sie wiekszosci przedluzajacych wydaje - osoba przedluzajaca z upustu na wybrane pakiety moze skorzystac tylko przez 60 dni od podpisania aneksu w salonie lub wyslania go przez kuriera (a co z nieswiadomymi, ktorzy przedluzaja odrazu gdy tylko maja taka mozliwosc?), wiec jak ktos przedluzy sobie na 2 miesiace w przod umowe, majac juz z gory zaklepany promocyjny pakiet 500mb i bedzie chcial sobie jednak w nastepnym miesiacu do nowej taryfy wlaczyc dodatkowo pakiet np. 2000 minut do 5 osob to zaplaci i tak cennikowa wartosc.

dodajac do tego miejscami o 200-300zl drozsze sluchawki niz dla nowych, bez mozliwosci dostania rabatu po za obnizka przez punkty (o laskawcy), obecna oferta przedluzeniowa to kpina ze stalych abonentow w porownaniu do poprzednich...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#328258  autor: mł konsultant
 09 kwie 2009, 07:51
thonka pisze: oficjalnie rabat dla przedluzajacych na ne100 wynosi 15zl czyli po rabacie cena wychodzi 85zl + oczywiscie 15zl za usluge z tych 'wiosennych'. wg mojej matematyki jak nic wychodzi lacznie 100zl czyli tyle co dla nowego i nie interesuja mnie tlumaczenia, ze mozna dostac 50% rabatu na pierwszy rok, bo sam dobrze wiesz, ze tego nie proponujecie i wystrzegacie sie tego jak ognia (czyzby mniejsza premia?), a zwykly szarak o takiej opcji nie ma pojecia.
Zgadza sie co do ceny, z ta rożnica ze przedłużający ma prawo uruchomić reszte pakietów z upustem a nowy nie
po za tym jak sam piszesz przedluzajacy wczesniej mieli pakiet 5 osob za free, a teraz maja za niego doplacac 15zl? w imie czego? wmawianego wszem i wobec kryzysu zabiera sie uslugi? jak dla mnie to zagranie ponizej pasa..
wcześniej ten pakiet kosztował 30zł nawet dla przedłużającego a od NE80 kosztował 15zł nie byl za darmo
obalajac kolejna twoja propagande z czystym sumieniem moge napisac, ze nowy tez moze sobie aktywowac inne pakiety bez zadnego problemu nie wychodzac z domu przez iboa, tyle ze bez upustu.
zgadza sie, nigdzei nei pisałem, że nie może. pisałem że nie dostanie ich w ramach prezentow czyli bezpłatnie. Bedzie musiał zapłacić 100%, a stały abonent tylko 50%.

niemniej jednak, zeby nie bylo tak rozowo jak sie wiekszosci przedluzajacych wydaje - osoba przedluzajaca z upustu na wybrane pakiety moze skorzystac tylko przez 60 dni od podpisania aneksu w salonie lub wyslania go przez kuriera (a co z nieswiadomymi, ktorzy przedluzaja odrazu gdy tylko maja taka mozliwosc?), wiec jak ktos przedluzy sobie na 2 miesiace w przod umowe, majac juz z gory zaklepany promocyjny pakiet 500mb i bedzie chcial sobie jednak w nastepnym miesiacu do nowej taryfy wlaczyc dodatkowo pakiet np. 2000 minut do 5 osob to zaplaci i tak cennikowa wartosc.
Osoba podpisująca aneks nie będzie korzystać z upustu tylko przez 60 dni jak piszesz tylko przez cały czas trwania aneksu. Okres 60 dniu to czas jaki ma klient na to aby zastanowić jakie pakiety sobie uruchomić żeby rabat się naliczył. Nic z góry jak to piszesz nei trzeba zaklepywać, możesz brać sam abonament a na pakiety masz 60 dni więc nic nei stoi na przeszkodzie żeby jak to piszesz w następnym miesiącu uruchomić sobie te pakiety i to ze zniżką, bo masz na to 60 dni :)

#328261  autor: deni28s
 09 kwie 2009, 08:14
oo i znow sie konsultant przydal :)
thonka mnie wystraszyl tymi 60 dniami ;]

ok dzisiaj kolo 12tej dzwonie i wyjasniam czemu mi dali stary regulamin

btw : konsultant czemu przepisujesz to co napisalem i potwierdzasz ?
(o 3 prezentach,starym regulaminie itp),merytoryczny post moze byc krotki ;]
 #328269  autor: iotr1
 09 kwie 2009, 09:23
panowie jak jest z upustem 50% na pierwszy rok dają jak się poprosi :-D czy trzeba spełnić odpowiednie kryteria

#328272  autor: deni28s
 09 kwie 2009, 09:31
niby indywidualnie kazdy
ale nawiaz do nowych ,przedstaw warunki,pomarudz ze drogie telefony
i ze chcesz w takim razie przeniesc numer
jak nic nie wskorasz, zadzwon kolejny raz traf na inna osobe, i jak tez nic to sam zaproponuj ta znizke bo ... bla bla ;] jedziesz !

#328277  autor: klimasz
 09 kwie 2009, 09:51
Widzę, że pojawił się tutaj specjalista, więc pozwolę sobie zdać pytanie, na które nikt wcześniej nie odpowiedział. Powiedzmy, że ma miejsce taka sytuacja: przedłużam umowę wybierając taryfę Firma 115, na stronie napisane jest, że dodatkowo dają pakiety 85 minut do wszystkich co daje 200 min + 200 min do Ery i tu pojawia się odwieczny problem w jakiej kolejności minuty są wykorzystywane? Bo w regulaminie nie ma chyba jasno tego napisanego? Przynajmniej nie znalazłem jest jedynie informacja, że: Minuty z Pakietów bezpłatnych minut rozliczane będą według kolejności zarejestrowania w systemie naliczającym opłaty. - czyli jak? :P

z góry dzięki za odp.

pozdrawiam

#328290  autor: thonka
 09 kwie 2009, 11:11
mł konsultant pisze:Osoba podpisująca aneks nie będzie korzystać z upustu tylko przez 60 dni jak piszesz tylko przez cały czas trwania aneksu.
nie rob ze mnie idioty... wiem, ze upust jest na caly okres abonamentu, ale jezeli danej uslugi nie wlaczymy do 60 dni, to mozemy ja aktywowac tylko na normalnych, cennikowych warunkach o czym pisalem juz wczesniej. bylo tak przy poprzednich ofertach i teraz tez jest...

problemem jest owe 60 dni, bo o ile dobrze pamietam aneks jest wprowadzany w zycie zaraz po jego podpisaniu lub wyslaniu kurierem.
i teraz rodzi sie pytanie od kiedy sa naliczane te dni: od podpisania aneksu czy tez od poczatku nowego cyrografu...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
  • Strona 216 z 318
  • 1
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 318
  • 1
  • 214
  • 215
  • 216