• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #327559  autor: steveo
 05 kwie 2009, 18:44
witam mam taki maly problem. a mianowicie po wypowiedzeniu tp umowy za neostrade i telefon mialem byc od nich wolny dnia 31.03 a 01.04 obydwie te uslymi mialy leciec przez netie( na zasadzie netii na kablach od tp). dzisiaj mam 5 kwietnia czyli 5 dni po koncu umowy z neo a dalej siedze na ich necie
na stronie netii pisze ze tpsa pozytywnie zaopiniowala wniosek o podlaczenie WLR i ze zamowienie bsa zostalo wyslane. juz nie mam na to sily w netii mowia ze juz podepna lada moment .... jasne ... narazie w sumie mi to nie przeszadza puki mam internet ale tu sie rodzi pytanie . Czy to ze teraz na nim siedze oznacza zaniedbanie ze strony tp i mam go za darmo czy bede musial potem placic za niego jak za minuty w polaczeniu( chyba nie ..oby)? oraz ile takie ciaganie sprawy moze zajac. telefony do netii sprawy nie poprawiaja wiec moze ktos z was mial podobny problem i ile takie rozwiazanie sprawy zajelo . uprzejmie prosze o pomoc

#327564  autor: Vieslav
 05 kwie 2009, 19:04
Czasem jest tak, że neta zapominają odłączyć/odłączają z opóźnieniem. Mi umowa na neo kończyła się 17 lipca a odłączyli internet 22 lipca (chyba). Może być tak, że między przejściem z TP do Netii nie będzie przerwy w dostawie neta. Napisz jeszcze, kiedy dokładnie podpisywałeś umowę z Netią. A co do WLR, to obowiązuje okres wypowiedzenia równy jednemu pełnemu miesięcznemu cyklowi rozliczeniowemu tzn jeśli wysłałeś do tp rozwiązanie umowy na początku marca i wszystko pomiędzy tp a netią zostało pozytywnie załatwione to w kwietniu będzie trwał okres wypowiedzenia i telefon zostanie przeniesiony dopiero w maju.

#327573  autor: steveo
 05 kwie 2009, 19:41
wiec umowa z tp skonczyla mi sie dnia bodajze 27 stycznia jako ze ojczulek ma skleroze odwolal dopiero 05,02 w salonie tp. czyli jak powiedzielido konca danego miesiaca + nastepny czylido konca marca powinno wszysko byc a potem obcinka. dnia 4 marca przyszedl do mnie koles z netii i podpisalismy umwe ze rowno z koncem tp czyli 31 oni wchodza z netia na telefon i internet na linii tp. pod koniec marca przyszlo pisemko od tp ze zgodnie z regulaminem rozwiazuje umowe swiadczona na moj numer z dniem 31,03. . ostatnio na stronie netii pojawily sie nastepujace wiadomosci WLR - odpowiedź z TP S.A. OK[01-05-2009] BSA - Wysłane do TP S.A dnia [26-03-2009]

#327630  autor: BL9393
 05 kwie 2009, 22:57
czyli zlecenie na BSA (internet netii) zostało wysłane do TP 26.03.2009r
Najlepiej zadzwoń na 19393 i zapytaj na kiedy jest przewidziane przejście na netię z internetem, bo z telefonem widzę że od 01.05 będziesz w netii. Rozumiem też że internet masz naliczany na czas nieokreślony (ewentualnie korygowany zniżką stacji na fakturze).

czas na Orange

#327632  autor: steveo
 05 kwie 2009, 23:02
aha ok wielkie dzieki czyli z tego co rozumiem internet bedzie od 1 maja a do tego czasu place za umowe z neostrada na czas nieokreslony.jeszcze przedzwonie do tp zeby sie upewnic wielkie dzieki

#327635  autor: BL9393
 05 kwie 2009, 23:09
nie trzymie Cię umowa z neostradą bo jest na nieokreślony i składane było wypowiedzenie z dniem 05.02 czyli rezygnacja miała nastąpić z dniem 01.04. To że TP się nie wyrobiło oznacza że nie powinieneś płacić za kwiecień abonamentu na neo. Jeśli go dostaniesz to reklamuj, na podstawie rezygnacji będzie anulowana opłata. Internet działa gdyż są problemy z systemem realizującym zamówienia/rezygnację i stąd to opóźnienie ;)
Od 01 maja masz telefon z netii. Z internetem może być mały problem, bo jeśli tak jak wyżej opisałem (a tak przypuszczam) Twoje rezygnacja jest nadal respektowana i nie została odłaczona usługa to port także nie został zwolniony. Netia może mieć opóźnienie ale za to neostradę masz teraz gratis :)

Istnieje też 2 możliwość chociaż nie powinna - rezygnacja nie jest respektowana (np nie dotarła, została zgubiona jeśli była wysyłana pocztą). Wtedy telefon masz od 01 maja w netii, a internet płynnie przejdzie na netię, ale neostrada naliczana na czas nieokreślony.

Polecam kontakt z BL ;)

czas na Orange

#327646  autor: steveo
 05 kwie 2009, 23:49
ok jutro wykonam do nich telefon bo dzisiaj juz nie pora na takie zabawy. rezygnacja byla zlozona pisemnie w salonie tp z dniem 5.02 i jest pod nia podpisik i pieczatka kolesia z tp jakby trzeba bylo walczyc o swoje. wielkie dziek iza wszystko jutro po kontakcie powiem jak sprawa wyglonda.

#327648  autor: BL9393
 05 kwie 2009, 23:50
jutro jestem od 8 w pracy to może nawet na mnie wpadniesz :)
czekam na relację ;)

czas na Orange

#327807  autor: Vieslav
 06 kwie 2009, 20:25
Skoro zamówienie na BSA wysłane 26.03 to nie dziwne, że dalej masz neostradę. Podłączenie BSA trwa od dwóch tygodni do miesiąca. A z neo jest tak, że przeważnie na czas nie wyłączają i masz jeszcze kilka dni neta za free ;-) . W najlepszym przypadku nie będzie przerwy w dostawie, w najgorszym wyłączą neta i będzie przerwa zanim wszystko z BSA zostanie załatwione. Więc nic się nie martw i czekaj cierpliwie.

#327872  autor: steveo
 07 kwie 2009, 00:44
haha no wiec dosc ciekawa sytuacja bo w nocy naskrobalem do tp maila ( co wy robicie z tm netem i nie bede za to placil cos w tym styl) rano net dzialal pod tp kiedy to udalem sie d toalety a po powrocie linia leży NARESZCIE wiec szybko zmieniamy pasy na netii i czekamy nic .... dobra mysle bedzieza miesiac bo tak czesto robia. ale po powrocie ze szkoly okazalo sie ze internet juz mam( pomimo braku telefonu od netii i potwierdzenia gotowosci linii oraz braku ich modemu) reczny konfig linksysa wag200g i smiga jak zadko kiedy transfery spoko pingi spadly o polowe. w sumie poszlo szybko i duzo sprawniej niz ludzie pisza na necie. wiec jak ktos ma stracha ze beda problemy z przechodzeniem ryzykujcie bo bez tego nei ma zabawy. wielkie dzieki za pomoc ludziom z forum. P.S. moze sie orientujecie jak dziala net w netii 2/4 bo pierwsza na zegarku a tu nadal transfer na 2 mega . wielkie dzieki za pomoc .

#328064  autor: Vieslav
 08 kwie 2009, 09:09
Co do internetu 2/4 to działa to tak, że cena jest taka sama, ale 4mb/s oferują po LLU, natomiast 2mb/s po BSA. Ta sama promocja, ta sama cena tylko zależne od technologii.

#331008  autor: roberto_tepsa
 22 kwie 2009, 20:27
czyli wniosek prosty - masz BSA 2Mb/s, więc o 4Mb zapomnij... :|

#331047  autor: BL9393
 22 kwie 2009, 21:51
nie wiem czy warto w ogóle myśleć o internecie na łączach TP... ostatnio zauważyłem że pojawił się u mnie zasięg 3g Play, potestowałem Play Online i delikatnie wyprzedza moje neo 1024kbps na które teoretycznie warunków nie mam :D

czas na Orange