Mam problem z MMSami w Play.
Zmieniłem ostatnio telefon z Sony Ericssona na HTC Touch Diamond i od tamtego czasu nie mogę odbierać MMSów,gdy nie jestem w zasięgu 3G Play (tzn. MMSy nie przychodzą ani w 2G Play, ani w roamingu Plusa)

. Gdy w takim przypadku przychodzi MMS to HTC się normalnie wybudza, pokazuje się ikona pobierania MMS i gdy na nią kliknę, to pokazuje się "pobrano: 99%". Do 100% nie dochodzi, a czekałem bardzo długo... Dodam, że odbieranie MMSów (w 3G Play) i wysyłanie MMSów (niezależnie w jakim zasięgu jestem) działa bez problemu.
O problemie pisałem już na forum HTC, bo myślałem że to wina telefonu. Inni ludzie też na to narzekali, podobno nie działa też połączenie z internetem poza siecią 3G Play

. Również w komentarzach na Telepolis znalazłem coś takiego:
Na żadnej stacji GSM Playa w Białymstoku (a sa az dwie )nie działa transmisja danych(MMS,GPRS). WFT???. Ciągle na GSM Plusa muszę śmigać.
W końcu pojawiła się jakaś odpowiedź:
Witam ostatnio chciałem wziąć pakiet internetowy z PLAY i uzyskałem taką wiadomość od Pani w teleinfo:
Internet chodzi tylko i wyłącznie w zasięgu wyższym niż 3G a mmsy od 3G.
W związku z tym mam pytania do tych, którzy korzystają z Play:
- jak działa Wam odbieranie MMSów? (zarówno w zasięgu 2G Play, jak i w 2G/3G Plusa)
- jak z internetem/WAP? (tak samo jak wyżej: 2G Play, 2G i 3G Plusa)
Przyznam, że bardzo mi się to nie podoba... A co jak wyjadę na święta do rodziny (będę w 2G Plusa) i ktoś mi wyśle MMSa wielkanocnego?